Nakopněte svůj metabolismus v létě a zhubněte

V letních dnech, kdy stoupá venkovní teplota se naše funkce metabolismu výrazně snižuje. Nepravidelnost ve stravování a v pitném režimu často zapříčiňuje zpomalení našeho nastartovaného metabolismu a může se nám hubnout výrazně hůře, než v jakémkoliv jiném ročním období. Jak v létě správně jíst, na co se zaměřit, abyste v létě podpořili svou cestu za krásným a sexy tělem a váš metabolismus pracoval na 100%?

Obrázek: a534af19635aafedb80ea94d2d5b928d04e3dc26

1. Probuďte svůj metabolismus vodou

Dostatečný pitný režim má velký vliv na správné fungování těla a pomůže vám předcházet řadě zdravotních problémů a dehydrataci, která může způsobit nevolnost, vyčerpání, úpal nebo zácpu. Doplňovat tekutiny v létě byste měli průběžně, aniž byste čekali, až se dostaví pocit žízně. Nakopněte svůj metabolismus brzy, hned po probuzení a dopřejte svému tělu alespoň dvě sklenice vody. Základní tekutinou by měla být voda, čistá voda, kterou případně dochutíte citronem, který je bohatý na vitamín C, nebo plátky okurky, jahod či jakéhokoliv jiného ovoce, které dodá jemnou svěží chuť.

2. Dopřejte si vitamín D

Vitamín D je důležitý pro dobrou náladu, správnou funkci imunitního systému, vstřebávání důležitých živin, proces dělení buněk v těle, ale také pro správnou funkci svalů a zachování svalové tkáně, která podporuje metabolismus. V létě vitamín D můžete snadno načerpat díky sluníčku. Vaše tělo si jeho nadbytek schová do zásoby, až přijde zimní období. Vitamín D můžete také najít v potravinách jako jsou vejce, houby, mořské ryby. Chcete-li přirozeně zvýšit svůj příjem, zařaďte do svého jídelníčku tučnější ryby – lososa, makrelu, sardinky.

3. Vyberte správný pohyb

Sportování v létě může být nebezpečné, a proto byste se měli zamyslet nad tím, jaký druh pohybu zvolíte a v jakém časovém rozmezí budete danou aktivitu vykonávat. V extrémních teplotách se raději vyhněte HIT tréninku odpoledne venku a raději se stáhněte do klimatizovaného prostoru, kde vám nehrozí úpal a kolaps.  Skvělou volbou je například ranní svižná procházka, nebo běh. Tyto pohyby zaručeně nastartují váš metabolismus a pomohou vám k lepšímu a rychlejšímu trávení. Plavání a vodní aktivity jsou v létě velmi oblíbené, protože se při nich zároveň příjemně osvěžíte.

4. Zařaďte více ovoce a zeleniny

Strava bohatá na vlákninu z ovoce a zeleniny je spolehlivý způsob, jak úspěšně a rychle nastartovat váš metabolismus.  Vláknina vám navíc zajistí pocit plnosti, snižuje chuť na sladké a eliminuje náhlou únavu po jídle. Krom toho, že ovoce obsahuje vlákninu, je také velmi bohaté na vitamíny, minerály, které jsou prospěšné a důležité pro naše tělo a vodu, která pomáhá vaše tělo hydratovat zevnitř.

5. Odlehčete jídelníček

Náš apetit se v letním období přirozeně snižuje. Nezapomínejte ale na pravidelnost co se týče jídla, tak ho nevynechávejte.. Místo toho svůj stravovací plán odlehčete, abyste i nadále udržovali správnou funkci metabolismu a udržovali normální funkci trávení. Zkuste jíst více menších porcí a svačte. Zařaďte bílkoviny, které dokáží zasytit na delší dobu a zamezí nezvladatelným chutím a vlčímu hladu. Těžká, mastná jídla nahraďte lehce stravitelnějšími, po kterých nebudete zažívat pocit těžkosti.

6. Hlídejte si dostatek železa

Nedostatek železa může způsobit celkovou slabost, pocit vyčerpání, špatné nálady, křehké a třepící se nehty, vypadávání vlasů a výrazně zpomalený metabolismus. Abyste těmto problémům předešli, konzumujte potraviny, které jsou bohaté na železo, které najdete v červeném mase, rybách, kuřecím masu, luštěninách, obilovinách, oříšcích, nebo v hořké čokoládě.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 1e1f4c6163b4b084e86ff7caa31939b35ab3ae63
Obrázek: 95247ec98d9fdeb0cecb061b6293356f794f6275
Obrázek: 4b4bd82ca54c6867d800303da0f525d7138ce21c
Obrázek: 7a29caece97de597c79943defbfc072cc98d591f
Obrázek: 184a23bd9282402dcebb0eba5859389a486c9a01