Valentýn, svátek zamilovaných: Jaké květiny a dárky darovat svému miláčkovi?

Co dát miláčkovi jako důkaz lásky? Já jsem přesvědčená, že láska by se měla dokazovat celoročně a o to víc mě baví, že pro oslavu lásky existuje jeden den v roce, kdy se můžou “vyšvihnout” i partneři, kteří nejsou po zbytek roku romantičtí. Sice tento svátek nemá v Česku úplně pevné základy, ale mezi zamilovanými romantiky nabírá na síle.

Obrázek: jake-kvetiny-darovat-k-valentynu
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Valentýn je svátek lásky, který se slaví 14. února. Je to den, kdy můžete projevit svou náklonnost k vaší drahé polovičce a obdarovat ji něčím, co ji potěší. Ať už jste romantici nebo ne, určitě nechcete tento den zanedbat a připravit pro svého partnera něco originálního a osobního.

Jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších dárků k Valentýnu jsou květiny. Květiny jsou symbolem krásy, života a lásky, a proto jsou ideálním způsobem, jak vyjádřit své city. Ale jaké květiny vybrat? Jaké barvy a druhy jsou vhodné pro tento svátek? A jak je zabalit a doručit?

V tomto článku vám poradíme, jaké květiny darovat k Valentýnu, jak je kombinovat a jak je doplnit dalšími dárky, které potěší i muže.

 

Jaké květiny darovat k Valentýnu?

Letošní trend jsou květiny jarní. Určitě neurazí Tulipány, Narcisy nebo Frézie. Ale tím nabídka nekončí. Už jste vyzkoušeli křehké, ale nesmrtelné Pryskyřníky nebo něžné Anemonky

Všechny jarní květy lze kombinovat dle vlastní fantazie a stačí doplnit pár kousky Borůvčí nebo Eucalyptu. Úplně skvěle vypadá i svazek alespoň 10 kusů jednoho druhu jen v barevném papíru.

Pro ty co chtějí úplně něco jiného se čím dál víc v květinářstvích objevují Eustomy, jejich barevná škála začíná u několika odstínů bílé přes všemožné růžové a meruňkové až po světle i temně fialovou. Tvarem květů jsou hodně podobné růži, ale stonky jsou rozvetvěné s více květy i poupaty. Nádherně k nim ladí oblíbený voňavý Eucalyptus.

A v neposlední řadě je trendy poslat své drahé polovičce květinu do práce nebo domů. U nás je tato služba hodně oblíbená. S největší radostí rozvážíme flowerboxy. Tyto krabičky s květinami vypichanými do aranžovací hmoty vypadají skvěle, nemusíte řešit vázu, jen do nich dvakrát týdně nalejete trochu vody a jako bonus se do nich dají přidat bonbóny, čokoláda nebo láhev dobrého vína. To už záleží na tom co Vaše polovička ráda mlsá. 

 

Přečtěte si také: Jak naplánovat nezapomenutelné romantické rande na Valentýna?

 

Dárky k Valentýnu pro muže, které potěší

A co pro muže? Existují i pánské flowerboxy doplněné doutníky, whisky nebo kávou.
A kdo nechce experimentovat může darovat růži. Jen se nebraňte barvám. Červená je klasika a právě proto je jejich cena zbytečně našponovaná, ale existují různé další barvy, které udělají stejnou radost a nezatíží rodinný rozpočet.


Hlavně u posílaných květin nezapomeňte na vzkaz, ať se Vám romantický večer nepromění v detektivku.



Přeji Vám pěkný den zamilovaných. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 4bb1420a6fc607cec8bcdd05dabba2eaa7e65724
Obrázek: 40c3ad5ea745eb1de6350292b650647a1334ef50
Obrázek: bb908572ec67155a40c19835a218122eace3a9bf
Obrázek: 7997ebef8de9f9bff62d3b5cdf528915cfd4a0b8
Obrázek: 76f09be71831fe2596eaebf29a16caf5ce90c95c