5 ingrediencí, které byste měli hledat v krémech proti stárnutí

Pro ženy a v dnešní době i pro řadu mužů není nic žádanějšího než je krása a mládí. A i když zrovna nebudete schopni přetočit hodiny života, můžete být proaktivní v ochraně své pokožky před zubem času. Díky každodenní rutině v péči o pleť a správným výběrem ingrediencí v produktech si můžete udržet mladiství vzhled pleti řadu let.

Obrázek: 8ce6faf65a021c501f9db60db8d01e14036ef2a4


Ještě předtím než se vrhneme na samotný seznam složek proti stárnutí, pojďte si s námi připomenout nejúčinnějšího ochránce pleti, kterým je jak jinak, než ochranný krém s SPF faktorem. Ano, slyšíte dobře. SPF krém rozhodně nepodceňujte, protože z jeho benefitů budete vy těžit nejvíce - ochrání vaši pleť daleko lépe než několik lahviček sér a krémů dohromady.
 



I když je denní dávka vitamínu D potřebná pro naše zdraví, tak paprsky UVA a UVB už pro pokožku nejsou příliš ideální. Tyto paprsky se podílí na tom, že je naše pleť vysušená, přecitlivělá a vytrácí se přirozená ochrana, která způsobuje předčasné stárnutí kůže. Ultrafialové paprsky totiž dokáží rozkládat kolagen a elastin a s tím začne naše pokožka ochabovat. Začne se vytrácet pružnost, začnou se více objevovat vrásky i nepěkné tmavé skvrny.

Používání ochranného krému s SPF faktorem je jednoduchý krok, jak ochránit pokožku a udržet si mladistvě svěží a zdraví vzhled pleti. Dermatologové doporučují používat alespoň SPF 30 a to každý den i v případě, že je zataženo či zimní období, protože sluneční paprsky jsou silné i když slunce není vidět.
 

Ať je vám 20, 30, 40, 50 nebo 60 let, nikdy není pozdě začít se lépe starat o svou pleť. Dokonce i něco tak jednoduchého jako je čištění a hydratace, vám může radikálně změnit kvalitu a texturu vaší pleti. Jak už bylo řečeno, zralá pleť někdy potřebuje trochu pomoci navíc, aby mohla bojovat proti viditelným známkám stárnutí a pigmentovým skvrnám.
 

péče o pleť


5 složek, které byste měli hledat v krému proti stárnutí
 

1. Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je jedním z nejoblíbenějších hydratačních složek, které se v kosmetických produktech využívají. Její skvělá vlastnost je, že je schopna vázat na sebe velké množství vody, zároveň vstřebává vlhkost z dalším produktů a uzavírá ji v pleti. Díky tomu se také považuje za účinnou zbraň proti stárnutí pleti. Tuto složku můžete najít například v krému Hyaluron 2.0 pro maximální hydrataci.
 

2. Peptidy

Peptidy jsou aminokyseliny, které se přirozeně vyskytují v pokožce. Pomáhají stimulovat produkci kolagenu, zlepšují pevnost a pružnost kůže. Mají také skvělé restrukturalizační a opravné vlastnosti, která pomáhají udržovat silnou kožní bariéru.
 

3. Ceramidy

Ceramidy jsou typem lipidu, který se nachází v pokožce přirozeně. Pokud v pokožce máte nižší hladinu této látky, mohou nastat problémy s pokožkou jako je akné, ekzém, lupénka nebo růžovka. Ceramidy pomáhají obnovovat a chránit kožní bariéru a udržovat vlhkost v pokožce.
 

4. Lipoamino Acid

Další aminokyselina, která udržuje texturu pleti, zvyšuje obranyschopnost kožní bariéry a zároveň podporuje hydrataci.
 

5. Vitamín C

Vitamín C je silný antioxidant. Chrání pokožku před poškozením volnými radikály a pomáhá bojovat proti pigmentovým skvrnám. Zároveň pleť rozjasňuje, sjednocuje odstín, zvyšuje produkci kolagenu pro podporu kvality pleti, zabraňuje stárnutí a tvorbě vrásek. Patří do nejoblíbenějších složek v péči o pleť spolu s kyselinou hyaluronovou. Můžete ho najít v ampulkové kúře, která má větší koncentraci aktivní látky, než mají klasické krémy.
 

péče proti vráskám


Tipy, jak pečovat o pleť a zabránit stárnutí

I když nic nedokáže zastavit tok času, neznamená to, že musíte vypadat na svůj věk nebo dokonce starší. Se správnými produkty s aktivními složkami a několika jednoduchými návyky, můžete výrazně zpomalit proces stárnutí pleti a zároveň si udržet mladiství jas po mnoho dalších let.
 

  • Vždy používejte ochranný krém
    Naneste vrstvičku ještě předtím, než odejdete z domova a pamatujte, že je důležité jeho každodenní použití.
     
  • O obličej jemně pečujte
    Zralá pleť má tendenci být méně mastná, takže pokud používáte drsný peeling nebo čistící prostředek, dejte raději přednost jemnému čistícímu mléku nebo pěnovému produktu.
     
  • Hydratujte a hydratujte
    Hydratace je klíčem ke snížení výskytu jemných linek a vrásek, z tohoto důvodu do své rutiny zařaďte hydratační krém v kombinaci se sérem nebo pleťovou maskou.
     
  • Dobře svou pleť vyživujte i zevnitř
    Ne nadarmo se říká, že jste to co jíte, a to platí i o stavu vaší pleti. Potraviny, které konzumujete obsahují živiny, které podporují zdraví a správnou cirkulaci. Do svého jídelníčku zařaďte především tyto potraviny, o kterých jsme se zmiňovali v článku - Výživa pro zdravou a spokojenou pleť.
     
  • Peeling jemný a maximálně jednou týdně
    Exfoliace pomáhá udržovat tón pleti a hladkou texturu pokožky tím, že odstraňuje odumřelé buňky z povrchu vaší pokožky. Nejlepší volbou zejména pro citlivou pleť je enzymatický peeling, který je šetrnější, ale přesto velmi účinný.

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 007159d87368798c43041ed789f55fa29ee25828
Obrázek: 70bb0b999c278be2d5cd96a85d063dca1b949764
Obrázek: d679fc9203fa7efe0b1a03f4558655626cfd121b
Obrázek: 1ba9d63e6e69e650e511ae59fa00d0a9151f7a70
Obrázek: 36db6d620c0326b90160d3e99b9798b983eb4372