Gleidshop
Eshop

Malinové sušenky bez lepku a rafinovaného cukru

Každý z nás má čas od času chuť na něco sladkého. Když se rozhodnete začít hubnout a jíst zdravě, tak máte chuť na "zakázané ovoce" ještě víc. Dopřejte si sladkost bez výčitek a vyzkoušejte tyhle malinové sušenky.

 

pixabay.com

 

Co budete potřebovat? 

Hrnek a půl mandlové mouky smíchejte s půl lžičkou jedlé sody a špetkou soli.

Do robota dejte půl hrnku pasty tahini (koupíte ji ve zdravé výživě, je to pasta ze sezamových semínek), půl hrnku Erythritolu (má o 95% méně kalorií než klasický cukr nebo med, lze použít i stevii nebo čekankový sirup), přidejte pár kapek vanilkového extraktu. Umíchejte dohladka a pak přidejte připravenou směs s mandlovou moukou. Pokud se bude těsto drobit, je dobré přidat trochu vody.

Z těsta tvarujte kuličky o průměru 3cm, obalte je v sezamových semínkách, utvořte malé koláčky a vyložte na pečící papír. Střed koláčků promáčkněte a dejte péci do trouby na 170°C asi na 10 - 15 minut. Po vychladnutí můžete na sušenky dát džem nebo čerstvé maliny rozmíchané s čekankovým sirupem.

Doporučuji dát malinový džem na sušenky až před konzumací. Pokud je nesníte ještě týž den, jsou pak nasáklé džemem.

 

Proč používám v receptu Erythritol?

Možná jste doposud používali jako zdravější variantu cukru med nebo agávový či javorový sirup. Přestože je to cukr nerafinovaný a obsahuje minerály a vitamíny, pořád je to cukr s vysokým procentem fruktózy. Fruktóza je sacharid, který se v těle metabolizuje jinak, než ostatní cukry. Pomocí jater se mění na viscerální (vnitřní neboli orgánový) tuk.

Tím neodsuzuji přírodní cukry ani ovoce, ve kterém je fruktóza hojně obsažena. Jen se do receptů snažím klasický cukr nedávat, abych jeho příjem snížila.

 

Přeji vám dobrou chuť při zdravém mlsání.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Mgr. Jana Korejtková

výživový poradce

Jana je lektorkou zumby, spinningu, alpiningu, aerobiku, Port de bras... zkrátka všeho, co se dá v tělocvičně provozovat s davem lidí při hudbě.
K tomu všemu se už více než deset let věnuje výživovému poradenství.
K němu se dostala díky otázkám, které jí klienti kladli po skončení cvičebních lekcí. Proto začala studovat a získala certifikát od firmy Nutris. Pracuje na sobě dál a učí se s každým novým klientem.
V jejích příspěvcích najdete nejen návody a doporučení pro redukci hmotnosti, ale také recepty na chutná zdravá jídla a inspiraci k formování postavy.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Už nevíte, co udělat z cukety? Zkuste noky, které doplňte pečenou červenou řepou a vaše játra vám poděkují.

8.9.2018
Hodnocení:

Léto se ještě v plné síle neozvalo a grilovací sezóna se rozjíždí. Dávno už je pryč trend, že pořádná grilovačka musí být jen o mase. Naučím vás tři druhy veganských omáček, které vám budou ujídat i masožrouti!

1.7.2020
Hodnocení:

Máte chuť na sladké? Chcete upéct cukroví a bojíte se, že toho sníte více, než snese vaše svědomí?

14.12.2016
Hodnocení:

O víkendu jsme se s maminkou daly do pečení vánočního cukroví a já si uvědomila, že se nemůžu nepodělit o recept na moje nejoblíbenější - marcipánové čtverečky. Jsou křehoučké, voní jako Vánoce a když je uděláte dostatečně malinké, vlastně se ani nepočítají do denního kalorického příjmu (že ne?).

13.12.2018
Hodnocení: