Gleidshop
Hlavní baner

Malinové sušenky bez lepku a rafinovaného cukru

Každý z nás má čas od času chuť na něco sladkého. Když se rozhodnete začít hubnout a jíst zdravě, tak máte chuť na "zakázané ovoce" ještě víc. Dopřejte si sladkost bez výčitek a vyzkoušejte tyhle malinové sušenky.

 

pixabay.com

 

Co budete potřebovat? 

Hrnek a půl mandlové mouky smíchejte s půl lžičkou jedlé sody a špetkou soli.

Do robota dejte půl hrnku pasty tahini (koupíte ji ve zdravé výživě, je to pasta ze sezamových semínek), půl hrnku Erythritolu (má o 95% méně kalorií než klasický cukr nebo med, lze použít i stevii nebo čekankový sirup), přidejte pár kapek vanilkového extraktu. Umíchejte dohladka a pak přidejte připravenou směs s mandlovou moukou. Pokud se bude těsto drobit, je dobré přidat trochu vody.

Z těsta tvarujte kuličky o průměru 3cm, obalte je v sezamových semínkách, utvořte malé koláčky a vyložte na pečící papír. Střed koláčků promáčkněte a dejte péci do trouby na 170°C asi na 10 - 15 minut. Po vychladnutí můžete na sušenky dát džem nebo čerstvé maliny rozmíchané s čekankovým sirupem.

Doporučuji dát malinový džem na sušenky až před konzumací. Pokud je nesníte ještě týž den, jsou pak nasáklé džemem.

 

Proč používám v receptu Erythritol?

Možná jste doposud používali jako zdravější variantu cukru med nebo agávový či javorový sirup. Přestože je to cukr nerafinovaný a obsahuje minerály a vitamíny, pořád je to cukr s vysokým procentem fruktózy. Fruktóza je sacharid, který se v těle metabolizuje jinak, než ostatní cukry. Pomocí jater se mění na viscerální (vnitřní neboli orgánový) tuk.

Tím neodsuzuji přírodní cukry ani ovoce, ve kterém je fruktóza hojně obsažena. Jen se do receptů snažím klasický cukr nedávat, abych jeho příjem snížila.

 

Přeji vám dobrou chuť při zdravém mlsání.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Mgr. Jana Korejtková

výživový poradce

Jana je lektorkou zumby, spinningu, alpiningu, aerobiku, Port de bras... zkrátka všeho, co se dá v tělocvičně provozovat s davem lidí při hudbě.
K tomu všemu se už více než deset let věnuje výživovému poradenství.
K němu se dostala díky otázkám, které jí klienti kladli po skončení cvičebních lekcí. Proto začala studovat a získala certifikát od firmy Nutris. Pracuje na sobě dál a učí se s každým novým klientem.
V jejích příspěvcích najdete nejen návody a doporučení pro redukci hmotnosti, ale také recepty na chutná zdravá jídla a inspiraci k formování postavy.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Dhal z červené čočky vás zahřeje nejen vnitřně, ale rozjasní váš den svými teplými barvami.

26.2.2019
Hodnocení:

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

5.8.2016
Hodnocení:

Využijeme dýňové sezóny a upečeme si kváskové buchty s mákem!

13.11.2019
Hodnocení:
Plánujete narozeninovou oslavu nebo posezení s přáteli u grilu a nevíte co připravit na stůl? Rychlý recept na lososové jednohubky je téměř bez práce a výsledek všechny ohromí!
27.5.2016
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Stáhněte si nás do telefonu

Náš Facebook

Náš Instagram