Vesmírná tělesa vám pomohou pochopit svou osobnost

V jednom z mých minulých článků jsme si povídali o ascendentu, jak ho zjistit a co o nás vypovídá. V tom dnešním se zaměříme na vládce našeho osobního horoskopu, který z něj vychází. Jedná se o planetu či astronomické těleso, které nejvíce ovlivňuje náš život. Všechna znamení zvěrokruhu mají daný objekt ve vesmíru, se kterým jsou energeticky provázáni. Pojďme si je tedy představit a dozvědět se o sobě zase o něco víc!

Obrázek: 4f8603d5904dd1a5fa465eec4ddcfb13ffa22b65
Zdroj: unsplash.com

Ascendent - jak ho zjistit?

Znamení našeho ascendentu zjistíme za předpokladu, že známe přesný čas svého narození. Poté stačí zadat do internetového vyhledávače „výpočet ascendentu“ a určitě najdete některý z portálů zdarma, který vám tuto informaci rychle prozradí. Ascendent představuje právě to znamení, které v moment našeho narození stoupalo na východním obzoru, a proto velmi ovlivňuje naši osobnost. Podle něj zjistíme také tzv. vládce osobního horoskopu, nebo-li hlavní „planetu“ našeho života.
 

Zjištění vládce osobního horoskopu

Některé planety vládnou i dvěma znamením zvěrokruhu (Venuše, Merkur), avšak každému z nich propůjčují své vlastnosti v trochu odlišném slova smyslu. V následující tabulce naleznete rozdělení nebeských těles k jednotlivým znamením ascendentu.

Nebeské těleso Ovlivněné znamení Další možné znamení
Mars beran (štír)
Venuše býk, váhy  
Merkur blíženci, panna  
Měsíc rak  
Slunce lev  
Pluto štír  
Jupiter střelec (ryby)
Saturn kozoroh (vodnář)
Uran vodnář  
Neptun ryby  

Vesmírná tělesa a na co mají vliv

Těleso spojené s ascendentem je pro nás směrodatné nejvíce, ale dominantních objektů může být víc. Záleží to na aspektech a postavení planet, ale také pokud některým znamením vládnou dvě tělesa zároveň. Zjištěním energií a vlastností dominantních těles našeho horoskopu můžeme získat širší kontext a dozvědět se mnoho užitečných souvislostí s námi samotnými. Pojďme si je nyní představit jedno po druhém.
 

Mars

Mars v astrologii představuje akci, činy, vášeň, oheň, válku, boj, směr, odvahu, pohon, touhu, úsilí, motivaci, mužskou energii a v neposlední řadě sex. Je vládcem znamení berana a v minulosti byla jeho energie také připisována znamení štíra. Pokud je dominantní planetou právě Mars, propůjčuje osobě svůj smysl pro okamžité konání a také předpoklady být vůdcem skupiny nebo se nacházet ve vedoucích pozicích. Dosahujete toho, čeho chcete, za každou cenu. Často mluvíte hlasitěji či dramatičtěji než jiní a míváte přirozený respekt a pozornost okolí. S tímto postavením bychom si měli dát pozor na unáhlené činy bez předchozího promyšlení. Také je dobré pokusit se více kontrolovat své výbušné emoce.
 

Venuše

Venuše představuje ženskou energii, přitažlivost, krásu, šarm, umění, kreativitu, hojnost, radost, lásku, smyslnost, oddanost, hodnoty a také stabilitu. Je vládcem znamení býka a vah. Osoba s dominantní planetou Venuše bývá velice elegantní a velmi si zakládá na jistotě a stabilitě. Uctívá čistou lásku a věrnost a také obdivuje krásu všeho druhu, jako jsou umění, hudba, film, design, móda či příroda. Je také velkým labužníkem a dokáže ocenit vybraná jídla či nápoje. Venuše v býku bývá zásadovější, naproti tomu ve vahách je otevřenější kompromisům. S tímto postavením bychom si měli dát pozor na žárlivost a nastavit si rozumnou míru pro požitky, jinak je zde tendence pro přejídání či materialismus.
 

Merkur

Merkur popisují slova jako řeč, komunikace, vědění, intelekt, nápaditost, inovace, myšlení, naslouchání, dialog či propojení. Je vládcem znamení blíženců a panny. Zatímco v prvním z těchto dvou znamení ho charakterizuje mnohotvárnost, někdy přelétavost a vysoká flexibilita, ve znamení panny je to často zaměření na jednu konkrétní oblast, ve které se vzdělává do hloubky a do detailu. Každopádně Merkur propůjčuje osobám schopnost vnímání všeho, co se kolem děje, a umění zužitkovat to ke svému prospěchu, a být tak inspirací ostatním. Dejte pozor na přelétávání od tématu, nesoustředěnost či zmatení z nadmíry informací.
 

vesmírná tělesa

Měsíc (luna)

Měsíc bychom mohli popsat slovy cit, soucit, emoce, hloubka, intuice, nálada, čistota, matka, ženská energie, přirozenost, péče, sentiment, potřeby, spolupráce, umění a kreativita. Luna vládne znamení raka. Zrozenci s vládcem horoskopu lunou jsou často velmi chápaví, dokáží se do druhého vcítit a nechybí jim ani smysl pro umění. Měli by se pokusit své emoce jakkoliv umělecky vyjádřit, aby je zcela nepohltily. Je také dobré dát si pozor na emoce druhých a nenechat se jimi negativně ovlivnit. Vaše pohoda a spokojenost záleží z velké části na tom, kým se denně obklopujete. Vybírejte si proto velmi pečlivě.
 

Slunce

Slunce v astrologii představuje energii otce, dále světlo, ego, individualismus, osobnost, životní sílu, vůli, sebevědomí, odvahu, eleganci, respekt, důstojnost a spolehlivost. Slunce je vládcem znamení lva. S tímto postavením mohou být lidé vůdci skupin a jsou často umělecky založeni. Hlavně co se týče divadelních oborů, kde mají možnost plně projevit své vnitřní světlo. Chtějí si život užít do posledního okamžiku. Mají velkou odvahu, sebevědomí a výdrž, jejich výkonnost je neobvykle vysoká. Je také důležité naučit se znát svou cenu bez potřeby chvály a nenechat svou energii zneužívat okolím.
 

Pluto

Pluto popisují výrazy jako tabu, hloubka, tajemno, transformace, růst, změna, nové začátky, obnova, vnitřní síla a moudrost. Pluto vládne znamení štíra spolu s tradičněji uváděným Marsem. Pokud je Pluto vládcem horoskopu, propůjčuje osobám tajemnost, charisma a respekt. Často tito lidé v životě poznají své osobní dno a později jim tato zkušenost dává neobvyklou vnitřní sílu. Jsou velmi společenští, otevření a mají rádi kontakt s lidmi. Avšak poté potřebují čas o samotě pro plné vstřebání všech prožitků. Pomáhejte druhým, v tom jste opravdu nejlepší. Jen u toho nezapomínejte také na sebe.
 

Jupiter

Jupiter představuje optimismus, naději, svobodu, štěstí, očekávání, zážitky, příležitosti, získávání zkušeností, uvědomění, šlechetnost, záměr, učení a nové směry. Je vládcem znamení střelce a tradičně také ryb. Nositelé tohoto postavení lační po zážitcích a jejich život je často velmi dobrodružný. Je pro vás důležitá cesta, různé směry a už o něco méně jejich cíl. Pokud se vás někdo snaží držet zpátky, jste velmi nešťastní a nejspíš se mu brzy vzepřete. Máte mnoho znalostí a mohli byste být skvělými učiteli. Dávejte si pozor na přehnanou upřímnost hraničící s hrubostí.
 

Saturn

Saturn bychom mohli popsat pojmy, jako jsou limity, zodpovědnost, řád, systém, rutina, pravidla, zákon, testování, pochybnosti, strach, výzvy, výstup z komfortní zóny, čas a vývoj. Saturn vládne znamení kozoroha a také tradičně uváděného vodnáře. Pokud je dominantní planetou právě Saturn, pak může váš život působit jako série těžkých výzev, úkolů a testů. Avšak právě skrze překonávání překážek, strachů a posouvání svých hranic můžete získat nemalé životní zkušenosti. Nenechte se však všemi těmi nástrahami zastrašit a jděte jim naopak naproti. Postupně se z vás stane velmi moudrý člověk a ostatní k vám budou chodit pro cenné rady.
 

Uran

Uran v astrologii představuje změnu, rebelství, vzdor, reformu, chaos, impulzy, intuici, jedinečnost, propojení, technologie, alternativní směry, informace, inovace, uvědomění, svobodu a budoucnost. Uran vládne znamení vodnáře spolu s uváděným Saturnem. S tímto postavením putujete životem jako velký individualista a možná jste si vždy připadal něčím jiný než ostatní. Lačníte po nových zkušenostech, zajímá vás od každého něco a máte potenciál stát se velmi uvědomělým člověkem. Jen si dejte pozor na zbrklé soudy a chování, abyste tím zbytečně neztratili cennou důvěru okolí.
 

Neptun

Neptun popisují výrazy jako solidarita, snění, mystično, vyšší vědomí, smysl, pochopení, soucit, pomoc druhým, bezprostřednost, upřímnost, nesobeckost, celek, duše, empatie a podvědomí. Neptun je vládcem znamení ryb spolu s Jupiterem. Pokud je dominantní planetou právě Neptun, propůjčuje osobě neobvyklou úroveň pochopení druhých. Tento člověk by chtěl pomoci každému v nesnázích a má také velmi vyvinutou fantazii a kreativitu. Nenechte se však pohltit přílišnou negativitou či neštěstím druhých. Zkuste se více zaměřit na realitu a neutíkejte před ní pomocí hédonismu a požitkářství.


Každá planeta nás něčím obohacuje. Snad jste se i vy poznali v tvrzení určenému přímo vám.


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 89879fd61ac5b16b7b4d89b6ce83087c6b08ec6c
Obrázek: c41289429da7e485b1935b729a6a04b6b30f6667
Obrázek: 53c6887079758c2347b71ca911236674407bd7c4
Obrázek: ec13b85a0020c4e59601d471a91ac17860215577
Obrázek: da78050c60181d10745d0d8aa927565836e84ef0