Švestkový crumble, rychlovka pro návštěvu

Přepadla vás nečekaná návštěva a nemáte čas se s ničím mazat? Zkuste tento super rychlý recept na oblíbený crumble.

Obrázek: 29acd65bbbc2d1932cba71a40ecad176909971a9
Zdroj: Lucie Doležalová

Pokud budete tuhle dobrotu podávat ještě teplou s kouskem zmrzliny, návštěva vám utrhne ruce. Crumble se dá dělat skoro z každého ovoce, nebo i míchaný, ale máme zrovna sezónu švestek, tak ten svůj taky přizpůsobte období, ve kterém ho pečete. A pokud budete ještě svědomitější (což věřím, že budete!) nepůjdete pro švestky do obchodu. Porozhlídněte se po svém okolí při procházce, nebo použijte speciální aplikaci na vyhledávání ovocných stromů – např. Na ovoce. Lovu zdar!

Co budete potřebovat:

  • 500g švestek
  • třtinový cukr na posypání

Na drobenku:

  • 50g rostlinného másla (používám Aslan či Heru)
  • třtinový cukr
  • hrubá mouka 
  • skořice

Švestky přepulte a vypeckujte. Vysypte jimi celou pečící nádobu a lehce je posypte třtinovým cukrem. V misce vedle nechte povolit na kostičky nakrájené máslo, pak ho smíchejte s třtinovým cukrem, moukou a vytvořte drobenku. Tou řádně posypte ovoce a pečte asi 30 min na 180°C, dokud drobenka nezezlátne a ovoce pod ní nebude sladce probublávat. Dobrou chuť!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 238d52282a9a392c17ce136c20f0b3ceb15881d1
Obrázek: e0b8de4c662e7820a983e2069f2240db27809562
Obrázek: 7f37de30209aabad7dd532faa0b6b2d3fd63cec8
Obrázek: debd03baf873b995e0f084e060d139b81c71dc1a
Obrázek: f5a5300b5c560d8713835d6269bd355fbebca243