Gleidshop
Eshop

Švestkový crumble, rychlovka pro návštěvu

Přepadla vás nečekaná návštěva a nemáte čas se s ničím mazat? Zkuste tento super rychlý recept na oblíbený crumble.

Lucie Doležalová

 

Pokud budete tuhle dobrotu podávat ještě teplou s kouskem zmrzliny, návštěva vám utrhne ruce. Crumble se dá dělat skoro z každého ovoce, nebo i míchaný, ale máme zrovna sezónu švestek, tak ten svůj taky přizpůsobte období, ve kterém ho pečete. A pokud budete ještě svědomitější (což věřím, že budete!) nepůjdete pro švestky do obchodu. Porozhlídněte se po svém okolí při procházce, nebo použijte speciální aplikaci na vyhledávání ovocných stromů – např. Na ovoce. Lovu zdar!

 

Co budete potřebovat:

  • 500g švestek
  • třtinový cukr na posypání

 

Na drobenku:

  • 50g rostlinného másla (používám Aslan či Heru)
  • třtinový cukr
  • hrubá mouka 
  • skořice

 

Švestky přepulte a vypeckujte. Vysypte jimi celou pečící nádobu a lehce je posypte třtinovým cukrem. V misce vedle nechte povolit na kostičky nakrájené máslo, pak ho smíchejte s třtinovým cukrem, moukou a vytvořte drobenku. Tou řádně posypte ovoce a pečte asi 30 min na 180°C, dokud drobenka nezezlátne a ovoce pod ní nebude sladce probublávat. Dobrou chuť!

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Doležalová

jídlem ke zdraví :)

Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Hledáte něco netradičního, co by se dalo namazat na chleba, do sendvičů na večeři nebo dětem na svačinu? Něco zdravého a bezlepkového? Pak vyzkoušejte recept, který svou chutí potěší i muže!

2.3.2020
Hodnocení:
Dubnové jarní recepty od Ivy Georgievové jsou tady. Co jíst na jaře, abychom se cítili dobře?
11.4.2018
Hodnocení:

Dneska bych vám chtěla představit jak může být veganské jídlo rozmanité a nádherně barevné. Buddhova miska je o fantazii, o tom na co máte chuť, o tom co máte doma k dispozici. Pokaždé můžete mít svojí misku úplně jinou. Vždycky tu svojí. 

28.3.2019
Hodnocení:

Rodinná oslava. Noční můra a zároveň příležitost k prohloubení kulinářského cítění. A tak jsem, v rámci druhého bodu, vytvořila tuto pomazánku a bochánky jako drobnost k vínu.

21.10.2017
Hodnocení: