Švestkový crumble, rychlovka pro návštěvu

Přepadla vás nečekaná návštěva a nemáte čas se s ničím mazat? Zkuste tento super rychlý recept na oblíbený crumble.

Obrázek: 29acd65bbbc2d1932cba71a40ecad176909971a9
Zdroj: Lucie Doležalová

Pokud budete tuhle dobrotu podávat ještě teplou s kouskem zmrzliny, návštěva vám utrhne ruce. Crumble se dá dělat skoro z každého ovoce, nebo i míchaný, ale máme zrovna sezónu švestek, tak ten svůj taky přizpůsobte období, ve kterém ho pečete. A pokud budete ještě svědomitější (což věřím, že budete!) nepůjdete pro švestky do obchodu. Porozhlídněte se po svém okolí při procházce, nebo použijte speciální aplikaci na vyhledávání ovocných stromů – např. Na ovoce. Lovu zdar!

Co budete potřebovat:

  • 500g švestek
  • třtinový cukr na posypání

Na drobenku:

  • 50g rostlinného másla (používám Aslan či Heru)
  • třtinový cukr
  • hrubá mouka 
  • skořice

Švestky přepulte a vypeckujte. Vysypte jimi celou pečící nádobu a lehce je posypte třtinovým cukrem. V misce vedle nechte povolit na kostičky nakrájené máslo, pak ho smíchejte s třtinovým cukrem, moukou a vytvořte drobenku. Tou řádně posypte ovoce a pečte asi 30 min na 180°C, dokud drobenka nezezlátne a ovoce pod ní nebude sladce probublávat. Dobrou chuť!

Reklama

Podobné články

Obrázek: b4673913743624eac67a8d8ce41601eb1691bab6
Obrázek: 6229f1f757c47ed2f2c196b9581898308b548b22
Obrázek: 4dd07931ef5b1f46911db3775a42ac0e42f3219a
Obrázek: ff060fd3acec9251f433f0c8a8324997e4affd9f
Obrázek: e7ef797090049521f9831c71962be42a794e0efd