Gleidshop
Eshop

Švestkový crumble, rychlovka pro návštěvu

Přepadla vás nečekaná návštěva a nemáte čas se s ničím mazat? Zkuste tento super rychlý recept na oblíbený crumble.

Lucie Doležalová

 

Pokud budete tuhle dobrotu podávat ještě teplou s kouskem zmrzliny, návštěva vám utrhne ruce. Crumble se dá dělat skoro z každého ovoce, nebo i míchaný, ale máme zrovna sezónu švestek, tak ten svůj taky přizpůsobte období, ve kterém ho pečete. A pokud budete ještě svědomitější (což věřím, že budete!) nepůjdete pro švestky do obchodu. Porozhlídněte se po svém okolí při procházce, nebo použijte speciální aplikaci na vyhledávání ovocných stromů – např. Na ovoce. Lovu zdar!

 

Co budete potřebovat:

  • 500g švestek
  • třtinový cukr na posypání

 

Na drobenku:

  • 50g rostlinného másla (používám Aslan či Heru)
  • třtinový cukr
  • hrubá mouka 
  • skořice

 

Švestky přepulte a vypeckujte. Vysypte jimi celou pečící nádobu a lehce je posypte třtinovým cukrem. V misce vedle nechte povolit na kostičky nakrájené máslo, pak ho smíchejte s třtinovým cukrem, moukou a vytvořte drobenku. Tou řádně posypte ovoce a pečte asi 30 min na 180°C, dokud drobenka nezezlátne a ovoce pod ní nebude sladce probublávat. Dobrou chuť!

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Doležalová

jídlem ke zdraví :)

Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Jistě to každý znáte - jedete na hory a není čas na pořádné stravování, stánky překupují rychlojídly jako párky v rohlíku a smaženým sýrem v housce. To zrovna vyčerpanému tělu po lyžovačce nesvědčí. Přináším vám pár rad, jak se jim vyhnout a jak nabrat znovu sílu na sport.

6.3.2019
Hodnocení:

Čím potěšit svoje chuťové buňky, ochladit se v horkém počasí a zároveň potěšit svoje tělo? Letní snadné a rychlé recepty podle praktické ayurvédy od Ivy Georgievové.

25.6.2019
Hodnocení:

Léto se ještě v plné síle neozvalo a grilovací sezóna se rozjíždí. Dávno už je pryč trend, že pořádná grilovačka musí být jen o mase. Naučím vás tři druhy veganských omáček, které vám budou ujídat i masožrouti!

1.7.2020
Hodnocení:

Kdo by nemiloval jablečný závin? Když je tam tolik ovoce a skoro žádné těsto. Člověk by si řekl, že je to vlastně dietní zákusek. Vůně rozpečených jablek, skořice, ořechů a rozinek se dá skoro přirovnat k božské maně.

31.1.2019
Hodnocení: