Rozhodli jste se omezit sladkosti, ale... nějaký ten zákusek by vám přece jen udělal radost? Přece to neporušíte, když už jste týden nevzali do úst ani sušenku...
Nemyslím, že je třeba si odpírat, nakonec si totiž stejně tu sušenku vezmeme, pokud si to nevyjasníme v hlavě. Existuje spousta dobrot, na kterých si pochutnáme úplně stejně, a nemusí být plné nezdravých cukrů. Toto je můj tip k odpolední kávě.
Bílky ušleháme a smícháme s xylitolem, kakaem, rozložíme na plech na pečící papír. Pečeme na 170° asi 15 minut, až je korpus upečený.
Při pečení korpusu si v míse rozmícháme 500g polotučného tvarohu s dvěma lžícemi xylitolu. Tvaroh namažeme na upečený korpus a můžeme přidat na kolečka nakrájený banán nebo lesní ovoce. Srolujeme a dáme na 15 minut chladit do lednice. Z tohoto množství nakrájíme asi 12 plátků.
V jedné porci je jen 5g sacharidů a 2 g tuků, ale 8g bílkovin!
Dobrou chuť!
![]() |
Mgr. Jana Korejtkovávýživový poradce
Jana je lektorkou zumby, spinningu, alpiningu, aerobiku, Port de bras... zkrátka všeho, co se dá v tělocvičně provozovat s davem lidí při hudbě. |
Zaujal vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli |
Také občas neodoláte a sáhnete po těch nadýchaných koblihách s dírou uvnitř, barevnou polevou a cukrovým zdobením? Pojďme si spolu a s dětmi, tuto hříšnou dobrotu připravit. Bude to bavit vás i je. O to víc, že víte, co do nich dáte.
Kdo by nemiloval jablečný závin? Když je tam tolik ovoce a skoro žádné těsto. Člověk by si řekl, že je to vlastně dietní zákusek. Vůně rozpečených jablek, skořice, ořechů a rozinek se dá skoro přirovnat k božské maně.