Špenátový salát s červenou řepou

Baby špenát, červená řepa, čerstvé chilli, pražené kešu ořechy a černé olivy. Je třeba více dodávat?

Obrázek: caa78f51dafd8b664b08986866a8cd57c27e67ff
Zdroj: Lucie Sedláčková

Pro dva velmi hladové vegany (i masožravce) stačí:

větší balení baby špenátu

velká hrst černých oliv

chilli paprička

polovina červené cibule

šťáva z citronu

polovina okurky

mandarinka

cca 200 g kešu

olivový olej na přelití

středně velká řepa → vařte asi 10-15 minut

Na zálivku / marinádu:

lžíce melasy → není nutná, ale dá řepě nový rozměr

shoyu omáčka či jiná oblíbená sojovka 

Špenát natrhejte nebo ponechte tak, mladé listy jsou lahodné ve všech jejich podobách. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobno, krom cibulky, ta je skvělá na půlměsíčky. Mandarinku oloupejte, ale nerozdělujte na jednotlivé měsíčky, prostě ji nakrájejte.

Na pánvi, mezitím co se vaří řepa, opražte kešu ořechy. Jakmile je řepa měkká, nakrájejte ji na nudličky a spojte se sojovou omáčkou a melasou. Pak tuto nádheru přidejte k salátu, směs osolte a promíchejte.

Chilli vás zahřeje, kešu ořechy dodají potřebný a zdravý tuk a salát celkově zasytí coby plnohodnotná večeře. Pečivo není třeba.

Dobrou chuť vám přeji.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 83db067531c1c7f6538eac406bb89fb2b2e10d61
Obrázek: recepty z dýně
Semínka pro zdraví
Obrázek: 3c1d87ad571802cf3702a4a874be7422737793ff
Obrázek: 7ba19e36e9e0205fb86bf4ee065ff9061ba115b9