Gleidshop
Hlavní baner

Špenátový salát s červenou řepou

Baby špenát, červená řepa, čerstvé chilli, pražené kešu ořechy a černé olivy. Je třeba více dodávat?
Lucie Sedláčková

Pro dva velmi hladové vegany (i masožravce) stačí:

větší balení baby špenátu

velká hrst černých oliv

chilli paprička

polovina červené cibule

šťáva z citronu

polovina okurky

mandarinka

cca 200 g kešu

olivový olej na přelití

středně velká řepa → vařte asi 10-15 minut

 

Na zálivku / marinádu:

lžíce melasy → není nutná, ale dá řepě nový rozměr

shoyu omáčka či jiná oblíbená sojovka 

 

Špenát natrhejte nebo ponechte tak, mladé listy jsou lahodné ve všech jejich podobách. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobno, krom cibulky, ta je skvělá na půlměsíčky. Mandarinku oloupejte, ale nerozdělujte na jednotlivé měsíčky, prostě ji nakrájejte.

Na pánvi, mezitím co se vaří řepa, opražte kešu ořechy. Jakmile je řepa měkká, nakrájejte ji na nudličky a spojte se sojovou omáčkou a melasou. Pak tuto nádheru přidejte k salátu, směs osolte a promíchejte.

Chilli vás zahřeje, kešu ořechy dodají potřebný a zdravý tuk a salát celkově zasytí coby plnohodnotná večeře. Pečivo není třeba.

Dobrou chuť vám přeji.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Čím potěšit svoje chuťové buňky, ochladit se v horkém počasí a zároveň potěšit svoje tělo? Letní snadné a rychlé recepty podle praktické ayurvédy od Ivy Georgievové.

25.6.2019
Hodnocení:

Vizionáři z Brna Michaela a Jakub se poznali v projektu DobroKáva, kde si kávu „kupujete“ vykonáním dobrého skutku. Nezůstali ovšem pouze u malých dobrých skutků a pustili se do projektu nevídaných rozměrů. Michaela získala inspiraci v zahraničí a přišla s nápadem záchrany nespotřebovaných kvalitních porcí jídla, které by jinak skončilo v koši.

28.6.2019
Hodnocení:

Užijte si tento voňavý a láskyplný adventní čas i s dobrým pokrmem na stole. V článku na vás čeká recept na polévku, hlavní chod, sladká tečka, zázvorový voňavý čaj a nechybí ani oblíbená vláčná bezlepková vánočka. 

17.12.2019
Hodnocení:

Ani vánoční ubrus na stole nám nemůže zabránit zavzpomínat na léto. I když v zimě nejčastěji sahám po horkých polévkách a jiných hřejivých "comfort foods", někdy dostanu chuť na něco lehčího, čerstvého a křupavého. Přes týden vařím jídla, která lze v práci ohřát druhý den, o víkendu potom nejčastěji zkouším taková, která je nutné jíst hned po připravení. A pokud máte doma masožrouta (jako já), můžete jednoduše vyměnit tofu za kousky kuřecího masa.

23.11.2018
Hodnocení: