Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

Obrázek: 7f9dc7486d9c05aa178a65f827bb98f22d2cae46
Zdroj: pixabay.com

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 84f4f43b90acb1995324b56e290f22efcfe7807f
Obrázek: 8f6cbf3d20bf179402d7b458acc11179cae5421b
Obrázek: defe81ca960f3da2a76a582d9bc1004b5f276f11
Obrázek: bf601aa1a3b80b364c8d9d5544b2676149b3c450
Obrázek: 78138e5c46baedd1eeba12457d65bd498a07754c