Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

Obrázek: 7f9dc7486d9c05aa178a65f827bb98f22d2cae46
Zdroj: pixabay.com

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 862886119265dd8c6c984aed6e2cf8803aaa1dbf
Obrázek: a5302c42c3a17cf06ba153095d63e84eaef10854
Obrázek: a0af2555ae20590d5d5b2313047dd1c786dbe3fe
Obrázek: dýňová polévka s kokosovým mlékem
Obrázek: Mýt či nemýt vlasy před návštěvou kadeřníka