Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

Obrázek: 7f9dc7486d9c05aa178a65f827bb98f22d2cae46
Zdroj: pixabay.com

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 258f961a9ff9d08133c0fe69002e3eb5690dd088
Obrázek: 253ed71db7f74903135f0d3b5247c7f51e84843d
Obrázek: 78b3685c8d3b66729c0265f053d5741a67651523
Obrázek: 39712eb838289d69bc029c9e39306affcba6dfa9
Obrázek: 195959b974cc1f69fbf54022733bae9bc9ca6b41