Gleidshop
Eshop

Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

pixabay.com

 

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

 

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

 

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

 

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Dita Zikmundová

blogerka, instruktorka zimních sporů

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Ne, nevrátila jsem se k masu a tohle není adorace Paprikáše. Tohle je super zdravý salám, který je naprosto perfektní do salátu, na poctivý chléb i jednohubky či obložené mísy.

17.1.2018
Hodnocení:
Tento dort je nejen chuťově lehký, ale je zároveň bez lepku a tuku. Kdo z vás nemá rád přeslazené dorty, určitě si tento recept zamiluje jako já.
13.3.2018
Hodnocení:

Už vám dochází inspirace a nevíte, co vařit dobrého? Iva Georgievová připravila sérii adventních receptů podle praktické ayurvédy, které nejen dobře chutnají, ale jsou i prospěšné pro naše tělo.

18.12.2018
Hodnocení:

Tradiční recepty na srpen podle ayurvédy od naší redaktorky Ivy Georgievové.

16.8.2018
Hodnocení: