Gleidshop
Eshop

Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

pixabay.com

 

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

 

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

 

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

 

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Dita Zikmundová

blogerka, instruktorka zimních sporů

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Pojďme si společně upéct domácí pizzu a vytvořit tak příjemnou atmosféru při sledování filmu s dětmi nebo partnerem.

28.5.2019
Hodnocení:

Využijeme dýňové sezóny a upečeme si kváskové buchty s mákem!

13.11.2019
Hodnocení:

Každý si určitě z dětství pamatuje, co dobrého mu maminka uvařila nebo upekla. V některých rodinách mají dokonce recepty, které se dědí z generace na generaci. Já si pamatuji, jak nám všem vždycky chutnaly maminčiny moravské koláčky. Mladší generace si někdy netroufá na kynuté těsto, ale stačí dodržet postup a vše se podaří. Takže pusťme se do toho.

29.7.2020
Hodnocení:

Tento mazanec nás svou vůní přenese na jamajské pobřeží. Zahoďte všechny starosti za hlavu. Vychutnejte si svůj oblíbený rum, zavřete oči a zasněte se... nebo zkuste upéct kokosový mazanec.

21.4.2019
Hodnocení: