Gleidshop
Hlavní baner

Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

pixabay.com

 

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

 

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

 

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

 

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Dita Zikmundová

blogerka, instruktorka zimních sporů

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Není špenát vaše oblíbené jídlo? Přesvědčím vás, že si ho zamilujete. Lehké jídlo, které voní několika druhy koření.

1.7.2021
Hodnocení:

Ať se vydáte na cesty na kole, vlakem, autobusem nebo pěšky, mohou vám cestovní muffiny dodat energii, zpestřit i ukrátit cestu.

29.8.2019
Hodnocení:
Baby špenát, červená řepa, čerstvé chilli, pražené kešu ořechy a černé olivy. Je třeba více dodávat?
17.11.2017
Hodnocení:
Také si rádi občas zamlsáte, ale klasické dortíky vás už omrzely? Zkuste sympatické, oku i jazyku lahodící, makronky.
24.2.2018
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Moto magazínu Gleid: Gleid není jen o kráse, ale také o životě skutečné ženy

Stáhněte si nás do telefonu

Náš Facebook

Náš Instagram