Vaše nová rutina v péči o vlasy po létě začíná zde!

Výměna pečujícího krému není jediná změna, kterou byste měli zvážit, když přijde podzim a proto jsme dnes dali dohromady ověřené způsoby, jak přivést vlasy zpět k životu po dlouhém létě. V dnešním článku vám přinášíme spoustu tipů a produktů, které si vaše vlasy zamilují a vy tak můžete ihned začít s novou rutinou v péči o vlasy po létě.

Obrázek: péče o vlasy v zimě
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


5 způsobů, jak dát vlasy do pořádku po létě

Ještě než se ponoříme do vaší nové rutiny v péči o vlasy, musíme nejprve zvrátit veškeré škody způsobené na vašich vlasech po hodinách strávených na slunci a všech těch chvílích ponořených v bazénu. Tak pojďme na to!

 

1. Čas na kadeřníka

Léto je synonymem pro vlasy zbavené hydratace a poškození vnějším prostředím, takže první věc, kterou byste měli udělat je naplánovat si návštěvu kadeřníka, aby odstřihl roztřepené konečky, které způsobují, že vlasy vypadají rozlítaně. I jeden či dva centimetry ustřižení dodají vašim vlasům život, zvýší pružnost a zajistí, že vlasy nyní porostou zdravěji.

 

2. Ošetřete svou vlasovou pokožku

Zdravé vlasy začínají u kořínků, takže čím zdravější jsou kořínky, tím lépe budou vaše vlasy vypadat a reagovat na kosmetické produktu včetně stylingových přípravků. Po náročném letním období může být pokožka hlavy zanesena nejen potem a dalšími oleji, ale také chlorovanou vodou a minerálními látkami, které pokožku zatěžují. Abyste se zbavili všech nečistot, usazenin a mastnoty, které se během léta nahromadily, je důležité, zaměřit se na hloubkové čištění Malibu C Hard Water Weelness, které z vlasů perfektně a přesto šetrně odstraní všechny neduhy a výsledkem budou čistější, lesklejší, jemnější a zdravější vlasy i vlasová pokožka.
 

Obrázek: jak uzdravit poškozené vlasy
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


3. Zaměřte se na regeneraci

Hlavní nutností po letní péči je začít s reparačním, hydratačním šamponem a kondicionérem, které vám pomohou opravit poškozené vlasy tím, že je vyživí a dodají jim dostatečnou dávku živin a hydratace, které vlasy po létě vlasům chybí. Bohatá síla páru Paul Mitchell Teatree Hemp Restoring šampon pro suché a poškozené vlasy a kondicionér, obnoví poškozené a přetížené vlasy a zajistí pružné, hebké a dokonale hydratované prameny.

 

4. Zařaďte masky a vlasové kúry

Masky a vlasové kúry jsou dalším klíčovým k rokem k tomu, aby vaše vlasy byly chráněné a navrátil se jim krásný zdravý vzhled. Používejte proto tyto produkty alespoň 1x týdně. Masky bohaté na aktivní látky a oleje pomohou zacelit konečky a ochrání je před dalším lámáním, což může i řídnoucím vlasům poskytnout plnější vzhled. 

Tip: Pokud jsou vaše vlasy jemné nebo mají sklon k maštění, tak masku nanášejte pouze na konečky, abyste je zbytečně nezatížily.

 

5. Obnovte svou barvu

Slunce se v létě podepisuje i na sytosti vaší barvy - zejména pokud jsou vaše vlasy stříbrné, platinové nebo mají odstín jakékoliv blond. Slunce, chlor a sůl dokáží nejen vaše vlasy zbavit krásné barvy, ale také se podepíší na celkovém vzhledu a případně vám přivodí i nevzhledný mosazný či nažloutlý odstín. S tímto problémem si skvěle poradí fialový šampony Olaplex No.4 Blonde, který neutralizuje jakékoliv zbarvení a během pár minut vykouzlí opět dokonalý odstín. Jeho studená barva stáhne z vlasů všechny teplé tóny a osvěží vaši úžasnou platinovou, šedou i ledovou blond.
 

Obrázek: jak pečovat o vlasy po létě
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Nejlepší rutina v péči o vlasy po létě

 

1. Šampon s vědomím - méně je více

Věnovat vlasům pozornost a přizpůsobit se jejich potřebám, rozhodně neznamená mýt vlasy více než obvykle. Pokud něco, tak je dobré mytí vlasů omezit a mýt je ideálně třikrát týdně. Zejména s blížící se zimou už nebudete mít vlasy tolik spocené a tím se i vaše pokožka bude méně mastit a vaše jemné vlasy ocení méně častý kontakt s vodou, která vysušuje a podepisuje se i na sytosti barvy. 
 

2. Používejte termo ochranu 

Aplikace termo ochrany je jednou z nejlepších věcí, jak můžete své vlasy ochránit před vysokou teplotou z fénu, žehličky nebo kulmy. Nezapomeňte proto na své vlasy před každým tepelným stylingem aplikovat ochranný sprej Alcina, který vlasy ochrání před poškozením. Navíc vám pomůže vlasy zkrotit a eliminovat rozlítanost.

 

3. Zaměřte se na komplexní péči

Stejně jako u pokožky a nehtů má to, co pijete a jíte vliv na vzhled a v tomto případě i na zdraví pokožky hlavy a vlasů. I trichologové a odborníci na výživu sledují vlasy, aby zjistili, co se děje uvnitř a vytvořili personalizované doporučení. Lesklé, pružné vlasy jsou obecně známkou dobrého zdraví a péče o vlasy. 
 

Nedostatek živin však přispívá k tomu, že vlasy mohou vypadat matně, suše a tence - a špatné celkové zdraví a výživa jsou spojeny s vypadáváním vlasů. Pokud jste tak ještě neučinili, není je čas do svého jídelníčku zařadit železo, zinek, biotin a další vitamíny jako je B12, A,C a zvýšit příjem vitamínu D. Tyto vitamíny jsou důležité, protože pomáhají aktivovat vlasové folikuly a podporovat cyklus zdravého růstu. Můžete také doplnit vitamíny Yvy Bears, které jsou nabité biotinem, kyselinou listovou, zinkem a dalšími vitamíny a minerály, které pomáhají posílit nejen kořínky, ale také pomáhají vlasům růst zdravě a silně.
 

  • Pro zvýšení lesku zařaďte do své rutiny duo šampon a kondicionér, které dodají vlasům výživu, hydrataci, pečují o citlivou vlasovou pokožku hlavy a nezatěžují ji.
     
  • A protože zdravé vlasy začínají vždy u zdravé pokožky, Paul Mitchell Teatree Scalp Care je dalším must have kouskem, které ho si vy i vaše vlasy zamilují. Vyživující složení zajistí zdravou pokožku a silnější vlasy plné života.

     

Reklama

Podobné články

Obrázek: 4588e7553f8bdd7c02e03229a5293d3bc4282814
Obrázek: b0d30bf6343529448f93a099327a3896fee4c46c
Obrázek: 87e3eec59e46606cf9cf89cd8618cc1a66d11b8f
Obrázek: 3e74c3a120238b19c131f852cca2fefc1e76d569
Obrázek: 9e3677b2be17f72f8dcc7c1c39088f35be99933c