Co říkáte na beauty blender? Jen další blbost, nebo dokonalý make-up pomocník?

Ať už se líčíte jakkoli – pomocí štětců, prstem nebo houbičkou… museli jste si na svůj styl přijít, zjistit, co vám vyhovuje, čím se vám make-up nejlépe nanáší, roztírá a zapracovává. Já se vám nyní pokusím ulehčit práci a napsat pár praktických rad ohledně opěvovaného beauty blenderu, jehož různé obdoby dnes seženete snad i na stojánku v obchodě s oblečením.

Obrázek: da78050c60181d10745d0d8aa927565836e84ef0

U nás v Česku se BB objevil zhruba před 3 lety a stal se velkým hitem, jehož různé obměny zkoušel snad celý internet. Reakce byly různé, někdo byl nadšený, někdo zklamaný. Proč? Protože – není blender jako blender. Záleží totiž na výrobci a vlastnostech materiálu. Jak moc je houbička savá, tuhá nebo pórovitá.

Na začátku jsem byla skeptická...

Když se mi dostal blender poprvé do ruky, nevkládala jsem do téhle malé houbičky nějaká velká očekávání, říkala jsem si, že štětec je prostě štětec. Ale hned po první práci mě přesvědčil o svých kvalitách a jednoznačných výhodách.

Práce s ním je velmi rychlá a výsledkem je precizně nanesený make-up. A to je přesně to, co po blendru chcete. Nespornou výhodou je zúžená špička houbičky, kterou se skvěle nanáší produkty pod oči a na menší záhyby obličeje.

Tahle houbička má svá specifika, když je dodržíte, bude výsledný efekt na vaší tváři stát za to.

Blenderem můžete nanášet jak produkty tekuté, tak sypké. Ve chvíli, kdy jdete na pleť aplikovat například make-up, korektor, tekutý rozjasňovač nebo tvářenku – DOPORUČUJI blender namočit a hodně vyždímat. Houbička do sebe tak nebude vsákávat tolik produktu, lépe se s ní manipuluje a dokonalé nanesení i rozetření je tak zaručeno.

Pokud chcete blenderem zapudrovat obličej nebo nanést pudrovou tvářenku, není třeba houbičku namáčet.

Sami si určitě najdete tahy, které vám jsou příjemné. Z mé praxe - je lepší produkty nanášet jemným vklepáváním (ťupáním) do pleti než dělat dlouhé roztíravé tahy.

Nepodceňujte čistění houbičky!

Blé, není větší ošklivosti, než si dávat na vyčištěnou pleť makeup pomocí špinavé a zašlé houbičky.

Vždy prosím myslete na hygienu. Na to, že pracujete s houbičkou, která dovnitř sebe nasákne používané produkty a uplývají na ní i kousky vaší pokožky… Zkrátka a dobře, po aplikaci doporučuji blender důkladně omýt, vyždímat a nechat volně oschnout. Když už spěcháte, postříkejte ho alespoň dezinfekcí na štětce a otřete ho do papírového kapesníčku.

Jaké blendery používám já?

Za svojí praxi jsem jich zkusila spousty, od originálu po ty největší fake za pár korun. Jako první jsem testovala pravý BB original. To je houbička na svém místě, má skvělou velikost, výborně se mi s ní pracuje a sama ji používám na líčení i doma. Dalším blenderem, který je v mém kosmetickém kufříku je BB od Alciny. Je z takového hutnějšího materiálu a je větší než BB original. Práce s ním je rychlejší a i přesto, že je větší, jeho špičkou se perfektně dostanu do úzkých míst - třeba okolo očí. 

K tomu mě ještě napadá - v obchodech najdete i BB mini, který je určený právě pro aplikaci produktu okolo očí. Dle mého nesmysl, který nepotřebujete. Špičkou klasického blenderu pohodlně nanesete produkt kamkoli potřebujete. 

Závěrem bych chtěla říct, že čím lépe budete o blender pečovat, tím déle vám vydrží. Není ale vůbec od věci, mít doma dva a střídat je (je možné, že vám jeden nestihne uschnout, nechali jste ho špinavý apod.)

Rozhodně dejte BB šanci a zkuste ho. Jen si vyberte takový, který je z kvalitního materiálu a nestojí padesát korun :) 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 15d0f198e084e43e15f2226d455fffafd83b1bf1
Obrázek: nedostatek hořčíku
Obrázek: dd3e41fffb7b4edfe554bc2a4961d3d4ec2951f6
Obrázek: 34caf54f2dfc3d3a06e1975e8d116a88e07e01c6
Obrázek: b4b3c1edf8937b9e3abab6bfe6fe1c7000ca1de8