7 tipů, jak na krásné a dlouhotrvající opálení

Léto přichází a s ním trávíme více času venku, u vody, s přáteli popíjíme osvěžující drinky, užíváme si každého krásného dne a více než kdy jindy toužíme po krásně opálené bronzové pokožce, která vynikne v každém letním outfitu. I když se opalování stává velkým strašákem, tak rozumné opalovaní je zdravé, protože zvyšuje hladinu serotoninu a díky sluníčku se v našem těle vytváří vitamín D, který je nezbytný pro kosti, pokožku, ale také pro naši psychiku a dobrou náladu.

Obrázek: b9647ed6de3dd2862d1b17f5cdb2999fa190a8dc


Abyste se krásně opálili a zároveň zabránili předčasnému stárnutí pokožky a rakovině kůže, držte se těchto tipů, díky kterým se budete opalovat bezpečně a udržíte si krásný bronzový vzhled i po létě:
 

1. Potraviny pro krásné a dlouhotrvající opálení

Některé živiny, jako je beta-karoten, lykopen nebo vitamin C a E, mohou pomoci vaší pokožce lépe se opálit a udržet si dlouhotrvající bronzový vzhled:

  • Červené, žluté ovoce a zelenina - broskve, mango, rajčata, papriky a mrkev, pomáhají tělu zbavit se volných radikálů a podráždění kůže způsobené UV zářením.
  • Zelenina, jako je brokolice a kapusta, jsou plné antioxidantů, které pomáhají chránit pokožku před sluncem.
  • Bílky, mandle, avokádo a losos jsou potraviny bohaté na tyrosin, který pomáhá aktivovat produkci melaninu.
  • Voda a její schopnost hydratace je nedílnou součástí každého opalování a horkých letních dnů. Dostatečný pitný režim zabrání vysušování a odlupování pokožky.
     

2. Připravte svou pokožku na opalování

Tento krok je důležitý, protože se díky tomu zbavíte odumřelých buněk a zároveň aktivujete jejich obnovu. Vaše pokožka díky tomu bude produkovat melanin v hlubších vrstvách kůže, čímž vaše opálení vydrží déle. 

  • Používejte jen lehký exfoliátor obličeje, maximálně jednou týdně.
  • Jednou za týden si dopřejte peeling celého těla, který je šetrný k pokožce a jemně odstraní odumřelé buňky.
     

3. Chraňte svou pokožku s SPF

  • Ať je váš tón pleti jakýkoli, vždy začněte alespoň s ochranným faktorem 30 SPF.  Nikdy nepoužívejte opalovací přípravky a oleje, které nemají žádnou ochranu proti slunci. SPF 30 je dostatečně silný, aby blokoval UVA a UVB paprsky, ale ne tak silný, abyste se nespálili. 
  • Vyzkoušejte oleje s přirozeně se vyskytujícím SPF. Tyto oleje sice nedokáží nahradit běžný opalovací krém, ale některé oleje, jako je kokosový, nebo avokádový můžete použít pro hloubkovou hydrataci a zvýšit ochranu před slunečním zářením.
  • Po koupeli se vždy namažte krémem, i přesto, že je váš krém voděodolný.
     


4. Bez hydratace není krásné pokožky

Hydratační krémy a přípravky vám pomohou zabránit vysušení pokožky tak, aby se neloupala.

  • Na tělo nanášejte bohaté množství hydratačního krému či jakéhokoli jiného přípravku s obsahem bambucké másla, nebo mandlového oleje - nejlépe dvakrát denně.
  • Vyměňte svůj sprchový gel za výživný sprchový olej s obsahem panthenolu, který pokožku zklidňuje.
  • Použijte hydratační krém na obličej s vitamínem E.
     

5. Pozor na opalování v určitý čas

  • Pozor si dejte na opalování v poledne, kdy je sluneční záření velmi silné v čase od 11.30 hodin do 15 hodin. V tuto dobu je vysoké riziko, že se spálíte, zvláště pokud nepoužijete žádný přípravek s ochranným faktorem.
     

6. Vyhněte se těmto kyselinám v kosmetice

  • Ovocné kyseliny, kyselina glykolová, kyselina salicylová
  • Tyto kyseliny se nejčastěji nachází v některých kosmetických přípravcích na pleť i tělo. Jejich exfoliační schopnost odstraňuje vrchní vrstvu kůže a ta je pak náchylnější ke spálení a k tvorbě pigmentových skvrn.
     

7. Vyrovnejte své opálení samoopalovacím krémem

Dokonalé a rovnoměrné opálení je skoro nemožné získat, protože nos a ramena budou vždy tmavší než zbytek vašeho těla. Určitě jste si také všimli, že nohy se opalují podstatně hůře a někdy to zabere spoustu času.

  • S rovnoměrným opálením a bronzovou barvou po celém těle vám pomůže malý trik s kterým dosáhnete krásného efektu během chvilky. Stačí nanést kvalitní samoopalovací krém na místa, kde se vám pokožka neopálila.
     

Reklama

Podobné články

Obrázek: natucain-a-padani-vlasu
Obrázek: c43f1e468df2356e5e281ec6e606d26f78c8cf1b
Obrázek: a655fc04894c88a552258a64ba84afd63ed68305
Obrázek: 2bfb73411b127669c13560e1a3cb0c2bf31eb361
Obrázek: 76f9303e02b6697d33037b4cee217770ccef6fa8