Jak na krásné vlasy, nehty a pleť? Vašemu tělu nesmí chybět tato látka

Která žena netouží po nádherné, husté a lesknoucí se hřívě? Nebo po nehtech, které jsou pevné a pružné a nelámou se, jakmile trochu povyrostou? A co tak hebká a vypnutá pokožka a pleť bez známek stárnutí? Která žena by něco takového odmítla? Pravděpodobně asi žádná. No jak toho dosáhnout? Základem je primárně zdravá strava a dostatečný pohyb. Tyto dva atributy mají vliv nejen na vnější krásu, ale i na celkové zdraví našeho těla. Strava chudá na základní živiny, minerály a vitamíny i sedavý způsob života mohou mít na náš organismus téměř až ničivé vlivy.

Obrázek: 37395158d04858a97a61498b0b3121c793458d1c
Zdroj: Inca Collagen

Kromě toho je možné stav vlasů, nehtů a pokožky podpořit i zvenčí, a to vhodně zvolenou péčí. Samozřejmostí jsou kvalitní šampony či šetrné tělová mléka. Když se vyskytnou nějaké problémy, často se také uchylujeme k užívání různých doplňků stravy. Můžeme však pro svou krásu udělat ještě něco? Už jste slyšeli o významu a účincích kolagenu? Tato bílkovina není nazývána bílkovinou mládí jen tak pro nic za nic. Právě kolagen je jakýmsi pomocníkem, který je účinný nejen v boji proti známkám stárnutí, ale spolehnout se na něj můžete i při různých kosmetických problémech. Nevěříte? Přesvědčte se v následujícím článku.

Kolagen a krása?

Kolagen je tělu vlastní bílkovina, která má v organismu nemalý počet nejrůznějších úkolů. V první řadě je třeba říci, že tato bílkovina, která se skládá z přibližně dvaceti druhů aminokyselin, představuje až přes čtvrtiny veškeré bílkovinné hmoty v těle člověka. Je základní stavební hmotou podpůrných tkání, přičemž v současnosti známe nejméně 27 různých typů kolagenů. A jaká je souvislost mezi kolagenem a krásou? Jednoduše řečeno, rozhodně ne malá! Je třeba zmínit, že přibližně až 75% tkáně pokožky tvoří právě kolagen. Dostatečná úroveň této bílkoviny v těle tak zajišťuje potřebnou pevnost, pružnost i hydrataci pokožky.

Kolagen navíc zpomaluje její stárnutí a může být velmi nápomocný v boji proti drobným vráskám. Kromě toho si však umí poradit s mnoha dalšími kosmetickými problémy, které nemusí souviset se stárnutím. Podle zkušeností od uživatelů se ukázal jako účinný pomocník na zesvětlení pigmentových skvrn či zjemnění okrajů jizev. Dokonce je ho možné využít jako podpůrnou léčbu nepříjemného a otravného akné či nevzhledné celulitidy. Kolagen se také osvědčil i při problémech se striemi, které napomáhá zesvětlit. Jak jsme však zmínili již výše, množství žen kromě krásné pokožky touží i po husté hřívě a dlouhých nehtech. Dostatečná úroveň kolagenu v organismu je zárukou pro správnou regeneraci vlasů i nehtů. Právě při problémech s nadměrným vypadáváním vlasů a špatné kvalitě nehtů či praskání kůžičky v jejich okolí je doplňování kolagenu tou správnou volbou.

Nedostatek kolagenu se projeví na vzhledu

Možná jste o tom ani nevěděli, ale přestože se kolagen v těle běžně vytváří a nejsme odkázán pouze na jeho příjem ze stravy či výživových doplňků, jeho produkce věkem rapidně klesá. A k tomuto procesu dochází poměrně brzy, přibližně od 25. roku života. Po čtyřicítce je obměna kolagenu na velmi špatné úrovni. Nedostatek této bílkoviny je přitom možné rychle zpozorovat na zevnějšku, a to v první řadě na své pleti. Právě kolagen plní při pokožce funkci jakési výplně či opory a zpevňuje její hlubší vrstvy, čili se není čemu divit, že jeho deficit má na ni negativní vliv. Na nedostatek jedné z nejdůležitějších bílkovin lidského těla vás upozorní například rychlé prohlubování vrásek kolem očí i vznik váčků pod očima. Pokožka je celkově ochabnutejšia a tvoří se kožní převisy či dvojitá brada.

Pleť může být kromě toho suchá a dehydratovaná a později má i větší sklon k tvorbě vrásek, a to nejen v okolí očí. Když pokožce chybí kolagen, kůže je ochabnutejšia. Ve zvýšené míře se může vyskytovat celulitida i strie či pigmentové skvrny. Na deficit zmíněné stavební bílkoviny vás upozorní i zhoršená kvalita nehtů. Ty se často štípe a jsou křehké. Vlasy, kterým chybí kolagen, jsou bez lesku, padají a lámou se. Právě doplňování kolagenu ve formě výživových doplňků stravy je v dnešní době stále populárnější. Není se však čemu divit. Představuje to totiž skvělý způsob, jak bojovat proti jmenovaným potížím, respektive se před nimi ochránit.

Spokojenost žen mluví za vše

Špatná kvalita vlasů, problematická pleť i lámající se nehty představují běžné kosmetické problémy, se kterými zápasí tisíce žen. Na českém trhu je však už čtyři roky etablovaný výživový doplněk značky Inca Collagen, který v jedné dávce dokáže tělu poskytnout až 3000 mg potřebného kolagenu. Jde o třísložkový kolagen, který obsahuje kolageny typů I, II i III. Právě kolagen typu I je nejrozšířenějším kolagenem v kůži, kostech i šlachách. Tento doplněk stravy ovlivňuje buněčnou obnovu i regeneraci kolagenových vláken. O tom, jak dokáže ovlivnit krásu i zdraví však mohou mluvit v první řadě mnohé spokojené zákaznice. Velkou fanynkou je i finalistka Miss ČR 2014 Kristýna Svobodová, které o něm říká: „Po úrazu vazu jsem začala tento kolagen používat denně a již po par týdnech jsem viděla pozitivní změny a výsledky. Jako bonus se mi zpevnily nehty a vlasy. Nejvysší kvalita na českém trhu!“

Rozhodnete se pro kolagen i vy?

Nuž, mládí a krása, tedy hlavně ta vnější, nejsou prostě věčné. Péče o zevnějšek je proto třeba věnovat alespoň trošku času, přičemž právě kolagen je jakýmsi malým tahákem a pomocníkem, díky kterému je možné zachovat si mladší a svěží vzhled mnohem déle než příroda naplánovala. Při výběru správného kolagenového doplňku stravy si však dávejte pozor, protože kolagen by měl splňovat množství atributů. Měl by být znám jeho původ a měl by být přirozený pro tělo, lehce vstřebatelný a neměl by obsahovat žádné další přísady. Kolagen od Inca Collagen je 100% čistý mořský bioaktivní kolagen bez rozličných umělých sladidel, které mohou snadno maskovat kvalitu kolagenu. Právě mořský kolagen, který je sekundárním produktem rybářského průmyslu, se v lidském organismu výborně vstřebává a působí přesně tak, jak se od něj očekává.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 9ace45e069b84abc5a82b8266761f208b8c78c07
Obrázek: 433461df3652826d67bd0481d84d109c1079fa03
Obrázek: 23fd96c17f7ce02eed1b051d156b79bf6ea71ac3
Obrázek: 7f9dc7486d9c05aa178a65f827bb98f22d2cae46
Obrázek: d5a68ef8ba8039b0c7b6cd19ae355c06001b9f2a