Žena sportovkyně přináší do vztahu svá specifika, se kterými se musí počítat

Nejedno srdce muže zaplesá, když spatří ženskou figuru pěkně vytvarovanou a zpevněnou díky pravidelnému sportovnímu pohybu. Ale ne každé mužské oko dojetím zaslzí, když si ji vybere za svou věrnou průvodkyní životem.

Obrázek: 85f76e549844936d56e807beea9b0f26216e0f6a
Zdroj: pexels.com

Sport dnešních dnů býval pro ženské pokolení dlouhá a dlouhá století tabu. Což o to, pohybu měly ženy díky práci dost, ale jednotlivé sportovní disciplíny, které se dařilo rozvíjet především v obdobích relativní hojnosti, byly ještě donedávna pouze výsadou chlapů. Názory mužského světa vždy oscilovaly kolem role ženy matky a hospodyně a byly soustavně vylepšovány „důkazy“, že sport je pro její zdraví škodlivý, žena sportovkyně bývá neplodná a co víc, dokonce má tendenci se po určité době změnit v muže.

Na počátku minulého století se však kormidla společenského vývoje chopilo něžné pohlaví s chytrostí a silou nečekanou a počet žen, které začaly pronikat do různých sportovních odvětví začal stoupat. Nejdříve velice pomalu, ale už ve 20. letech 20. století došlo k velkému ženskému sportovnímu boomu, který v určitých vlnách zavaluje dívky a ženy až do dnešních dnů někdy tak moc, že se dá hovořit i o závislosti.

 

Pokud to žena se sportováním výrazně nepřehání, bere ji mužský svět jako partnerku pozitivní

Fyzická zdatnost, pevné svaly a kondici spolu s radostí z pohybu ji mohou muži jen závidět. A také si mohou být stoprocentně jistí, že jakmile s ní spojí svůj život a zplodí s ní potomky, začne bdít nad fyzičkou celé rodinné smečky bez ohledu na partnerův názor. Zapomeňte na typicky mužské polehávání na gauči, rozjímání pod otevřenými novinami nebo s ovladačem v ruce. Každá chvilka volného času je dána na oltář tréninku, sportovního zápolení, vzdělávání, a v případě krajní nouze alespoň fandění nejlépe naživo, nebo když není vyhnutí, u obrazovky.

Jestliže se muž nezapojí, v některých případech nevadí. Partner může zabodovat dokonce i s nesportovním koníčkem. Je v něm ženou sportovkyní velmi podporován, což je v estrogenním světě ne vždy dané a pro muže tak příjemné překvapení.

Sportovkyně a matka i vládkyně domácnosti se vůbec nevylučuje. Zrovna v této roli ale medaile sbírat nikdy nebude!

Na rozdíl od partnera dětem nikdo na výběr nedá. Už od miminka oblečené do mini verzí dresů a oděvů sportovních značek jsou vláčeny a zapojovány do všech matčiných aktivit, a tak se muž jenom může modlit, aby synové a dcery nebyli od přírody líní (třeba po něm) a nebyli zatraceni. Výchova potomků bývá neproblematická, na první pohled klidná, věcná a s nádechem ledabylosti.

Doma panuje středně únosný nepořádek, protože domácí práce sportovkyně nehrotí. Dokáže si je dobře zorganizovat, ráda improvizuje, vaří prostá, jednoduchá a výživná jídla a nijak si nepotrpí na luxus. Lítání s hadrem, vytírání podlah, nošení nákupů a další pracovní povinnosti bere často jen jako další fázi kondičního tréninku, obohacuje je o další cviky, někdy si i měří čas nebo zkoumá, jak dlouho vydrží v jednom zátahu. Mnohdy dokáže udělat sport i z erotiky, nehledě na to, že ložnice, co sídlo milostných aktů, je prošpikována různým tělocvičným nářadím a pomůckami.

Pokud se ve sportování ženy objeví problémy a nedaří se podle plánů, jde rodina stranou a začnou se domluvené povinnosti zanedbávat. A to z pohledu partnera a blízkého okolí nejenom v míře únosné, ale bez jakýchkoli výčitek úplně a zcela. Naprosté zhroucení systému přichází se zraněním. Nervozita stoupá s délkou nařízeného klidu a do doby, než je žena alespoň trochu tělesně v pořádku, trpí celá rodina.

 

S ženou sportovkyní je třeba se naučit jednat s respektem a dopředu poznat, kdy ji jít z cesty

Nemá ráda ztráty, selhání nenávidí! Vztah s partnerem udržuje i přes problémy a rozchod odkládá až na nejzazší mez. Ne, že by byla stoprocentní sobec, ale obětování nemá rozhodně v povaze. Potřebuje spíše, aby se jí muž podřizoval a v žádném případě nesnese vedle sebe puntičkáře a žárlivce. Vztah má dobré vyhlídky, pokud je muž na nižší sportovní úrovni než ona. Braňte ji chvíli v závodění nebo pravidelném pohybu a setkáte se s takovou agresí, že neuvěříte vlastním očím. Přesaďte ji natrvalo mimo její sportovní prostředí a uvadne nebo do nekonečna bude vyprávět o minulosti. Zakažte ji sport úplně a uteče vám pryč.

Podle výzkumů britských sexuologů mají ženy sportovkyně nejvíce sexuálních partnerů za život. Ne proto, že by si to plánovaly, ale právě pravidelná sportovní aktivita zvyšuje jejich hladinu testosteronu v krvi i sebevědomí, a když k tomu přidáte množství setkání, které sport generuje a příležitosti ve formě cestování a nocí na hotelu, máte vysvětlení nasnadě.

Hledáte-li holku do nepohody, kolektivní sport vám ji přinese jako na stříbrném tácu

Sportovní odvětví, které staví na propracované spolupráci skupiny příslušnic ženského pohlaví, skrývá na každém postu dobře stavěnou, trochu chlapskou dívku či ženu, která nedělá žádné cavyky se svou vizáží a hystericky neřeší modřinu nebo krvavý šrám na svém těle. Parta je jejím domovem, nezná nudu, legrace jí není cizí, umí pařit a najde pochopení i pro partnerovu těžkou ranní hodinku. Zápach neřeší, v překonávání překážek bývá mistr, je houževnatá a pracovitá, důvěřivá až naivní, vždy ochotná k sázce a soutěžení, nenechá si nic moc líbit a bez výčitek dokáže být i pěkně zákeřná. Zkrátka ženská se všemi klady a zápory pro opravdový život. Když s ní budete jednat v duchu fair play, získáte dobrého parťáka pro dny sváteční i krizové.

Tak sportu zdar a milovnicím pohybu zvlášť!

Reklama

Podobné články

Obrázek: ff060fd3acec9251f433f0c8a8324997e4affd9f
Obrázek: 266cca9df7c4ed7a31d38b70dd9e969048e9f929
Obrázek: Využijte vnitřní motivace pro dosažení fitness cílů
Obrázek: 7e8cd9ee7f8019c9bfd12ec3ad7377b92d237cc7
Obrázek: 2f659d5a80be48d68828637434c97a7c9cfea76c