Léto je tady! Jak cestovat na lehko, ale s kvalitními produkty?

Pokud se nechcete na dovolené spokojit s šamponem a kondicionérem na hotelovém pokoji, vezměte si s sebou cestovní balení vybrané kvalitní kosmetiky a letní péči, bez které se na slunečném pobřeží neobejdete. A ani na výsluní u bazénu v našich končinách. Aby toho nebylo málo, dáme vám i pár dobrých rad, abyste se z dovolené vrátili s vlasy v dobré kvalitě a zároveň okusili letošní letní vychytávky.

Obrázek: péče o vlasy v létě
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Pro suché, objemné, vlnité i kudrnaté vlasy

Na vlasy suché, objemné, vlnité nebo kudrnaté doporučujeme z řady Paul Mitchell (vodný je také pro milovníky CGM metody) šampon a kondicionér. Ideální balení na cesty pro vás bude 75ml.

Jako bonus po mytí (mírně nejprve prosušte ručníkem) aplikujte Leave-in sprej, krásně pak vlasy rozčešete. Navíc obsahuje vitamín E a chrání hlavně konečky před třepením a vysušením, což oceníte vy i vaše vlasy především v letních horkých dnech, kdy jsou vlasy často oslabené a náchylnější k poškození.

Nebo pro takovéto vlasy vyberte cestovní balení s opunciovým olejem z řady Zenz Cactus šampon a kondicionér, které jsou v Bio kvalitě. Kondicionér můžete dokonce aplikovat i k hlavě a nemusíte se bát, že by se po tomto použití vlasy více mastily nebo by se zanesla vlasová pokožka. Právě naopak. Kondicionér a obsažené složky posilují jak samotné vlasy, tak pokožku hlavy s hydratační, zhebčující a ochrannou vlastností.


Hodně kudrnaté vlasy můžete umýt také šamponem Gowash, který je k dostání v menším cestovním balení. Tento mycí kondicionér, vlasy i pokožku skvěle vyčistí a i když nepění tolik jako klasické šampony, tak vlasům poskytne velkou dávkou hydratace. Šampon i kondicionér z této řady nepoužívejte pokaždé, ale 2x do měsíce je objemné a krepaté vlasy ocení.
 

  • Kondicionéry nechávejte vždy 2 minuty působit, dobře pročešte, ať se dostanou na všechny vlasy.
     
Pro suché, kudrnaté vlasy Paul Mitchell
Přírodní kosmetika pro suché vlasy Zenz


Hloubková kúra vrátí vlasy zpět do kondice a zajistí krásný zdravý vzhled

Nezapomínejte na hloubkovou kúru - ta proniká mnohem hlouběji do vlasu než kondicionér, ale ve většině případů neuzavírá po mytí šupinatou vrstvu, proto doporučujeme po důkladném spláchnutí masky aplikovat ještě malé množství kondicionéru na středy a délky. Jako masku (klidně i 2x za dovolenou) aplikujte vydatnou kúru Zenz No.3, vlasy po ní zůstanou hebké a lesklé. Nebo jílovou masku na všechny typy sušších vlasů od Paul Mitchell, která vlasy výrazně zregeneruje a vrátí jim zpět kondici.

Pro odbarvené vlasy pak doporučujeme velmi oblíbenou bezoplachovou masku K18, která je naprosto geniální a zamilovali si jí i kadeřníci po celém světě. Opět ji můžete zakoupit v malém balení, které je ideální na cesty.
 

Jak jednoduše na úpravu vln a kudrn? 

Do své taštičky si přibalte Gel pro definici vln nebo Krém pro uhlazení a anti-freeze efekt. Oba produkty můžete také smíchat a docílit krémového gelu. Kudrny to unesou a oba produkty hydratují a to je to, co vlasy u moře zejména potřebují. Nepřežeňte to, všechny naše produkty jsou silné a koncentrované!
 

Chcete oživit vlny druhý den? 

Můžete samozřejmě použít  i vodou, ale mnohem příjemnějšího, lepšího a většího efektu docílíte s Refresh spray.

Pokud se vám vlasy jen lehce vlní a vy chcete podpořit plážové vlny doporučujeme Slaný sprej. Ten aplikujte na vlhké vlasy jako závěrečný styling, namačkáte a můžete jej nechat klidně jen tak schnout na vzduchu. Ale pozor, vždy si to plánujte tak, abyste nešli spát s vlhkými vlasy. To nemají rádi ani vlasy a už vůbec ne pokožka hlavy!

Pak použijte fixační produkt do kratších vlasů opět ve skladném cestovním balení, který vlasy usměrní a zafixuje je - Zenz Styling pasta.
 

Jak na plážové vlny
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Co na jemné vlasy bez objemu a barvené vlasy?

Pokud máte jemné vlasy a potřebujete docílit objemu, vyberte si Lemon Sage šampon od Paul Mitchell a kondicionér z řady Special  Color. Řada Special Color totiž obsahuje čaj Roiboos a chrání vlasy před UV zářením. Pokud máte barvené vlasy, ani ne příliš suché a vlnité, ani jemné, vyberte si právě tento šampon a kondicionér, který se stane vaším skvělým společníkem nejen na cesty.

Na jemné vlasy také doporučujeme od Zenz řadu Sweet sense - šampon a kondicionér.

Objemovým stylingem na cesty je pak náš nejoblíbenější sprej pro jemné vlasy s vysokým podílem Panthenolu Lemon Thickening spray. Ten si zamilujete a budete ho chtít potom i ve větším balení na doma.
 

Péče jak pro citlivou pokožku tak i pro děti

Na citlivou pokožku (také pro děti) doporučujeme šampon a kondicionér z řady PURE od Zenz. Antialergenní řada pro všechny typy vlasů. Šampon ZENZ NO.01 má pH příznivé pro pokožku a lze ho použít i pro mytí těla.
 

Budete si na dovolené žehlit vlasy? 

Tak to si rozhodně nezapomeňte přibalit tepelnou ochranu, protože slunce, časté koupání a žehlička na vlasy, to je pekelná kombinace. Klientkám říkáme: ,,vlasy jsou sice odolné, ale jeho struktura je spíše srovnatelná s mohérovým svetrem. Jak se budete starat o takový svetr? Velmi jemně, budete ho opatrně prát, ošetřovat, s opatrností sušit a žehlička? Tak jedině přes mokrý hadr, ale na přímo ho žehlit určitě nebudete.‘‘
 

Vlasová kosmetika Zenz
Obrázek: Vlasový sprej Paul Mitchell TeaTree Lemon Sage Thickening pro objem vlasů od kořínků
Obrázek: ALCINA STYLE OCHRANNÝ SPREJ PŘED TEPLEM


Na co ještě nezapomenout?

Nezapomeňte také na kvalitní opalovací olej – tam na velikosti rozhodně nešetřete, protože ho jistě vypotřebujete! My milujeme oleje značky Zenz. Má 100% veganské složení, příjemnou vůni vanilkového květu, SPF 30 a vysoce voděodolnou ochranu proti slunci před UVA a UVB paprsky. Navíc ho můžete použít nejen na tělo, ale i na vlasy.

 

UV ochrana na vlasy by vám v letních měsících také neměla chybět! A to ať plánujete dovolenou u moře v zahraničí nebo se chystáte jen k bazénu. Ta se aplikujte vždy po mytí vlasů i během slunění. Po koupání v moři nebo v bazénu opláchněte vlasy čistou vodou a opět nastříkejte na vlasy. UV ochrana vám udrží vlhkost ve vlasech, ochrání barvu a je to velice důležitý produkt na léto, na který byste rozhodně neměli zapomenout!
 

 

Obrázek: Olej na opalování SPF 30
Obrázek: Bezoplachový kondicionér s UV filtrem Malibu C


A naše další tipy pro krásné vlasy a neodolatelnou pokožku?

 

Přejeme krásné léto a vydařenou dovolenou.

Reklama

Podobné články

Obrázek: a90d86b385b827095c50ccaf12c3794d609174ab
Obrázek: 7b9167286716b397c811e45dbf817b2a1ef25f63
Obrázek: a5504722a9cbb98342dda9690cb4919075c121c6
Obrázek: 258f961a9ff9d08133c0fe69002e3eb5690dd088
Obrázek: e27100573be8ce8a710063c443af51af59e94c45