Naučte se milovat sami sebe! Inspirativní příběh a webinář velké ženy a průkopnice - Louise Hay

Dnes pro vás máme inspirativní příběh o úžasné ženě jménem Louise Hay, která se stala oblíbenou spisovatelkou, řečnicí a zakladatelkou Hay House, největšího nakladatelství v USA zaměřeného na osobní rozvoj.

Obrázek: 3878af650338f4de2725a78d1e231aa5ef0b379b

Když je nedostatek sebedůvěry


Dnes bych s vámi chtěla sdílet něco velmi osobního - omezující přesvědčení, které mě pronásleduje snad odjakživa. A kdykoli toto téma s někým otevřu, pokaždé si znovu uvědomím, že jsme všichni na stejné lodi.

Omezující přesvědčení, o kterém mluvím, je nedostatek sebedůvěry - pocit, že ať se děje cokoli, nikdy nejsem dost dobrá. V hlavě mi neustále zní rýpavý hlas, který mě vždycky upozorní, že bych danou věc mohla udělat lépe, víc, rychleji a zkrátka jinak. Nikdy nejsem prostě spokojená tak, jak jsem.

Proč tolika z nás schází sebedůvěra? Proč je pro nás tak těžké se přijmout? Proč se nedokážeme ocenit za to, kde v životě právě teď jsme, aniž bychom museli podávat nějaký výkon? Odkud se vzalo to silné nutkání přizpůsobit se a nevyčnívat, namísto abychom ukázali svou vlastní jedinečnost?

Vzpomínám si, kolik času jsem během dětství a dospívání strávila dumáním nad tím, jak zapadnout. Dělala jsem, co jsem mohla, abych se stala bezchybnou verzí sebe samé, která nikdy neruší a vždycky všechno zvládne sama. Jenže uvnitř mě všechno volalo po lásce a pozornosti. Tuto touhu jsem si ale nechávala pro sebe, protože jsem se bála, že se mi ostatní vysmějí. Dnes vím, že ten slabý hlásek, který ve mně volal po pozornosti, chtěl lásku jenom od jedné osoby - ode mě.


 

Velká žena, průkopnice a královna svépomoci

Díky svému vlastnímu příběhu jsem upřímně nadšená, že vám mohu představit velkou dámu.

Její jméno často zazní, když přijde řeč na to, jak moc je v našem životě důležitá láska - zejména láska k sobě samému. Kvůli náročnému dětství a opakovanému násilí ve svém životě si o sobě vytvořila velmi negativní mínění. Svůj osobní příběh však dokázala doslova obrátit naruby. Namísto utápění se v sebedestruktivních vzorcích chování se odrazila ode dna a nalezla cestu k sobě samé. Stala se tak průkopnicí v oblasti osobního rozvoje. Dáma, o které vyprávím, je Louise Hay.
 



Cesta k uzdravení

Někteří z vás možná o Louise Hay slyší poprvé, takže vás s ní stručně seznámím.

Svou první knihu Uzdrav své tělo vydala v roce 1976, když jí bylo 50 let. Kniha vyšla dlouho předtím, než začalo být přípustné naznačovat či dokonce probírat sebemenší spojitost mezi tělem a myslí. O několik let později Louise diagnostikovali rakovinu, ale místo aby se zhroutila, využila vše, co se o mysli naučila, a nádor za pár měsíců zmizel.

Metoda, díky níž se Louise uzdravila, byla počátkem nádherné cesty, a to nejen pro samotnou Louise, ale hlavně pro svět. Cesty růstu, na níž se Louise mžikem stala slavnou a obdivovanou lektorkou. Svépomoc a sebeláska, témata, která jsou dnes základními pilíři osobního rozvoje, vychází z díla této výjimečné ženy. Louise nás bohužel v roce 2017 (ve věku 90 let) opustila, ale její odkaz zanechal nesmazatelnou stopu v duších milionů lidí, kteří se s ní setkali prostřednictvím jejích knih nebo na jejích přednáškách a seminářích.


 

Cesta růstu a příležitosti pro vás s Louise Hay 
 

  • A proto vám chceme dát příležitost si Louisiny převratné techniky osvojit - a to úplně zdarma v online webináři! 
     
  • Ve spolupráci s naším magazínem a Younity Česká republika a Slovensko máme tu čest vám představit jeden z mála online kurzů Louise Hay - vůbec poprvé v češtině.

 
 

Zúčastněte se spolu s námi festivalu sebeúcty

Po celých 21 dní si můžete každodenní praxí a díky moudrým slovům Louise Hay zvyšovat sebeúctu. Inspirativní kurz plný motivace je postaven na Louisině známé technice práce se zrcadlem, jednoduchém, zábavném a účinném způsobu, díky kterému se naučíte se více oceňovat, přijímat a milovat.
 

  • Začínáme 11. 2. 2022 a vy se můžete k nám oficiálně připojit na přihlašovací stránce.

     
  • Pokud se chcete naučit, jak k sobě ve všech oblastech svého života přistupovat s větší laskavostí, přijetím a láskou, nyní máš šanci se zúčastnit této výzvy a 21 dní se denně zahrnovat láskou. 21 dní od nás budete každý den dostávat e-mail s odkazy na videa dne.

     
  • Krátké, ale efektivní lekce vám dodají potřebnou inspiraci, aby ses mohl začít vidět v jiném světle. Na kurz si nemusíš vyhrazovat víc než 30 minut denně, když se mu ale budeš věnovat soustavně, jsme si jistí, že v sobě pocítíš změnu.
     

Nezapomeňte, že nejdůležitější vztah je ten, který mátě sami se sebou

"Měla jsem těžké dětství, už jako hodně malá jsem byla často zneužívaná a zažila jsem řadu dalších náročných situací. A tak se ze mě stal člověk, který si nevěřil. Myslela jsem si, že jsem bezcenná!" Toto o sobě Louise Hay řekla ve videu, které nakladatelství Hay House zveřejnilo v roce 2018, rok po její smrti.
 




Louise a její příběh životem

Asi víte, že Louise Hay nakladatelství Hay House založila a že jako metodu pro uzdravení doporučovala pozitivní afirmace a lásku. Možná jste ale neslyšeli, čím si prošla v dětství a čemu čelila v osobním životě. Nakonec se všechno Louisino utrpení proměnilo v její největší výhodu. Věděla, jak se člověk cítí, když dopadne na samé dno. Dovedla si představit, čím její klienti procházejí, protože to sama zažila. Cítila jejich bolest a využívala svou vlastní, aby jim pomohla:

"Jednou mi někdo řekl: Jestli jsi ochotna změnit své myšlenky, můžeš změnit svůj život. A já si říkala, opravdu? Je to možné?" vyprávěla Louise v jednom rozhovoru.



Miluj svůj život 

Louise se pustila do zkoumání souvislosti mezi tělem a myslí, a zatímco sama procházela vnitřní transformací, začala pomáhat lidem. Cestovala po Spojených státech a pořádala workshopy. Po nějaké době ji napadlo, že když začne psát knihy, pomůže ještě většímu počtu lidí. V roce 1984 vydala knihu Miluj svůj život, úplně poprvé vlastním nákladem.

Až do současnosti se této její první vlastní knihy prodalo více než 30 milionů výtisků. A dnes, 38 let poté, co tato obdivuhodná žena dobyla knihou Miluj svůj život svět, máme tu čest poprvé v češtině uvést její online kurz Milujte sami sebe. A to zcela zdarma!

Online kurz Milujte sami sebe je vyjádřením úcty nám všem. Jeho posláním je podpořit nás, abychom do svých životů pustili lásku a začali žít lépe. Příliš mnoho z nás se nechává brzdit strachem, úzkostí a nedůvěrou v sebe sama. A proto bychom to chtěli změnit - již zmíněným kurzem Milujte sami sebe.

Louise dodávala lidem naději, když je ostatní opustili

V osmdesátých letech Louise Hay pomohla tisícům pacientů nakažených virem HIV najít ve velice temném období jejich života klid a lásku. Jeden z účastníků jejích workshopů řekl: "Myšlenka, že bych se mohl milovat a být sám sobě oporou, mě okamžitě nadchla... Všichni ostatní mi pořád připomínali, že jsem smrtelně nemocný. Umřeš! Tohle ještě nikdy nikdo nepřežil!"  

Na rozdíl od ostatních, kteří mu nepřestávali připomínat, že se mu stalo něco strašného, k němu Louise přistupovala s láskou a soucitem. Takové jednání pro něj a tolik dalších mnoho znamenalo. Louise temnotu zdravila s láskou a nadějí, které se staly základem její práce. Uzdrav se láskou.

Louise a zrcadlo, které mění životy lidem

Většina z nás vnímá zrcadlo jako nástroj sloužící k posuzování sebe sama, který nám neustále ukazuje naše nedostatky. Louise Hay však tento pohled zcela obrátila, když začala zrcadlo používat k vyjadřování sebelásky.

Je nejvyšší čas, abychom ztracenou lásku k sobě samým získali zpět!

"Když se narodíme, všichni milujeme sami sebe. Ale někde po cestě začneme naslouchat lidem, kteří se zlobí nebo mají strach. A uvěříme, že nejsme dost dobří!"- Louise Hay

Reklama

Podobné články

Obrázek: 917fd661743275aeb001d8efdea474389b377ebb
Obrázek: 2390d9aefe5c58423c9e97c3378fa02ab204b823
Obrázek: e2626676e9535ed9866f6d8c82291d390e289074
Obrázek: 29a0ff43aabc7e2d64c0cea6fb51093417dc3b58
Obrázek: eda9e7d30f1fb7694446b29a2dffe55308f10afe