Gleidshop
Eshop

Potřebujete omezit tučné a zhubnout? Klidně si dejte tento salám... nepřiberete po něm totiž ani deko

Ne, nevrátila jsem se k masu a tohle není adorace Paprikáše. Tohle je super zdravý salám, který je naprosto perfektní do salátu, na poctivý chléb i jednohubky či obložené mísy.

Lucie Sedláčková

 

 „Co to je toto? Salám?"

„Počkej a co to teda je..."

„Sakra, vždyť to chutná jak salám! Vlastně mnohem líp..."

Reakce ze společné snídaně s přáteli mluví za vše. Takže si nachystejte mixér, potravinovou fólii a asi 20minut vašeho drahocenného času.

 

Na 2 štangle budete potřebovat:

  • slunečnicová semínka → 250g
  • sušená rajčata v oleji → nakrájejte na menší kousky
  • uzenou papriku → tady si míru stanovte sami, já přidala pořádnou lžíci, na někoho to může být moc či málo. Uzenou papriku pořídíte v jakémkoli kořenářském obchodě.
  • himálajskou sůl dle potřeby

 

Tip: Pokud nemáte dostatek semínek, jak se mi to občas stalo, uvařte hrneček pohanky, kterou přidáte k procesu mixování. Výsledné štangle nebudou sice tak kompaktní při krájení, ale jejich chuť to naprosto nezmění.

A teď přijde na řadu mixér. Vhoďte do něj vše a podle potřeby přilévejte zbylý olej ze sušených rajčat. Výslednou směs vytvarujte do tvaru salámu a zabalte do potravinářské fólie, v níž bude salám odpočívat v lednici nejlépe přes noc. 

A opět, nebojte se drobných inovací, tzn., přidejte chilli, bazalku či čerstvě mletý pepř. 

Lovečáku zdar! 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Dnešní recept si oblíbíte pokud milujete sladké, ale přesto se chcete stravovat zdravě a udržet se ve formě. Jogurtovo-špaldové lívance si připravíte během chvilky a postačí vám jen pár ingrediencí. Vychutnejte si jejich lahodnou chuť ke snídani, odpoledne ke kafíčku, nebo kdykoliv, když vás přepadne chuť na něco dobrého.

9.6.2021
Hodnocení:

Prázdniny už se nám přehouply do druhé půlky, já vám na toto období, tedy na srpen, přináším inspiraci na pokrmy podle Ayurvedy. Dobrou chuť vám všem.

5.8.2017
Hodnocení:

Mlsat se dá i bez hříchu. Stačí si koláč odlehčit bezlepkovou moukou a lehkou ricottou. Jak na něj? A jak se vypořádat s bezlepkovou dietou při pobytu v Itálii?

12.3.2019
Hodnocení:
Moučníky plné ovoce k létu neodmyslitelně patří. Letošní léto je k nám nejen na ovoce velmi štědré a proč toho tedy nevyužít? Připravila jsem si pro dnešní den broskvovou bublaninu. Tak ať vám chutná.
7.8.2018
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Moto magazínu Gleid: Gleid není jen o kráse, ale také o životě skutečné ženy

Stáhněte si nás do telefonu

Náš Facebook

Náš Instagram