Tento rituál v péči o pleť funguje! Mějte dokonalou tvář i v zimě

Všichni máme v povědomí, že podzim a hlavně zima jsou pro naši pleť zákeřné. Nejspíš i proto, že mnozí z nás se s jakoukoliv patálií v tomto období setkalo tváří v tvář. Ne všichni ale uzpůsobujeme naši péči, neměníme kosmetické návyky a nechce se nám zkoušet nové produkty, protože už používáme takové, které nám vyhovují. Pokud se ale vaše pleť alespoň částečně v chladných měsících mění (například víc vysušuje), je to jasný signál, že je potřeba péči o pleť zacílit na drsnou zimu.

Obrázek: db21430832b0c121f7e8206161aa36ec78970793
Zdroj: pixabay.com

Mezi podzimem a jarem je přesně 89 dní. V tomto období se zahalujeme do teplých kabátů a silných šál, abychom se zahřáli. Podobnou péči můžeme dopřát i své pokožce díky oblíbené luxusní řadě Cashmere od Alciny, která se letos vrací v novém designu s jednou novinkou navíc. Doporučíme vám ale i jiné ověřené krémy, séra či masky, aby vaše péče o pleť v chladném období nepřišla vniveč.

Proč je pleť na podzim a v zimě suchá a "rozhozená"?

Nízké teploty, vítr, horký vzduch sálající z topení – to vše má během podzimu a zimy za následek vysoušení naší pokožky. Proč je tomu tak? Mazové žlázy totiž při teplotách nižších než 8°C snižují svou aktivitu, případně ji úplně zastaví. Pokožka ztrácí svou ochrannou bariéru, stává se sušší, drsnější, ale může být dokonce i popraskaná či svědit. Vhodná péče je tak na místě. Když se rádi halíme do kašmírových svetrů, proč kašmír nevyužít i ve své kosmetické rutině?

Kašmír je složením podobný lidské kůži, pomůže jí

Kašmír je synonymem luxusu. Jedná se o jednu z nejcennějších přírodních látek a velmi žádaný je i v kosmetických produktech. Důvod je jasný. Příroda totiž dokáže vše zařídit nejlépe. Přestože kašmírské kozy, z jejichž vlny je kašmírový extrakt získáván, žijí v nehostinných oblastech střední Asie, kde jsou vystaveny i velkým mrazům, jejich měkká a příjemná vlna je za všech situací chrání.


Kašmírová vlna obsahuje specifický protein podobný keratinu lidské kůže, díky čemuž je ideální právě i v péči o pokožku. Pleť a zima tak nemusí být věční nepřátelé. Kašmírový pleťový krém s extraktem z kašmíru, bambuckým máslem a komplexem Aquarich stresovanou pokožku vyhlazuje, pěstí a zmírňuje její napětí. V kabelce, na pracovním stole či vedle postele pak bude skvělým společníkem kašmírový balzám na ruce, s nímž popraskané ruce určitě nehrozí.


Rádi si v zimě užíváte dlouhé horké koupele? Přestože pro naši mysl mohou být velmi uvolňující, u pokožky je to právě naopak. A tak nezapomeňte i po koupání ve vaně pokožku zhydratovat pomocí kašmírového tělového balzámu, který ji s pomocí komplexu z urey a argininu zvláční a zjemní. 

Hydratace pro pleť, ale i oční okolí a rty

Slunce, denní světlo a pohyb v přírodě. To jsou jedny z nejdůležitějších zdrojů energie pro náš organismus, když opomeneme pití, jídlo a spánek. Jenže s podzimem přichází brzké stmívání, slunce svítí čím dál méně a ven na čerstvý vzduch se nám už při častých deštích tolik nechce. To vše se může promítnout i do vzhledu naší pleti, která najednou působí unaveně, bledě a potýká se s vysoušením. Co s tím? Přichází čas na podzimní a zimní rozmazlovací rituál!

1. Jak efektivně zvláčnit a posílit pleť?

Na pečlivě vyčištěnou pleť naneste pleťový gel Hyaluron 2.0, který dodá pokožce hydrataci, energii, vitalitu a zároveň ji optimálně připraví na podzim a zimu. Gel jemně vmasírujte, a potom použijte kašmírový pleťový krém, který jsme vám již představili.

2. Postarejte se i o citlivé oční okolí

Oční gel Hyaluron 2.0 poskytne nezbytnou svěžest a zvýší vitalitu tohoto velmi citlivého místa. Nanést jej můžete na unavené okolí očí také kdykoliv během dne.


Pro zralejší pleť s vráskami pak bude ideálním pomocníkem oční balzám proti vráskám It’s Never Too Late, který namáhané pokožce díky komplexu Aquarich a bambuckému máslu propůjčuje intenzivní péči a hydrataci. Naprosto úžasnou péči o oční okolí nabízí i řada Ericson Laboratoire. Například mikrokolagenový oční liftingový krém snesou i citlivé oči, chrání pokožku před vnějšími vlivy a navíc účinně vyhlazuje vrásky!

3. Rty si také zaslouží živiny

Zapomínat bychom neměli ani na rty, které si také zaslouží ochranu a péči. Tu dodá krém na oči a rty. Tento univerzální krém se postará o citlivou kůži okolo očí, na rtech zase zajistí jejich hebkost a měkkost. Před spaním si můžete dopřát trochu relaxace s maskou na rty Kocostar ve formě hydrogelových plátků, která vyživuje, hydratuje, zvyšuje pružnost a ulevuje napětí suchých rtů. Ty pak budete mít vláčné a hebké, až přijdou mrazíky, a ne suché a popraskané!

Ekzémy, vysušování, akné, dermatitidu a lupénku zima zhoršuje

V chladných zimních měsících se mohou projevit různé kožní problémy, jako jsou dermatitida, lupénka, ekzémy, akné, nadbytečná suchost a přecitlivělosti pleti. Řada Biologic Defense od Ericson Laboratoire řeší tato trápení, zároveň hydratuje, revitalizuje, projasňuje pleť a působí proti jejímu stárnutí.


Tyto potíže účinně pomáhá řešit za pomoci inovativní péče s biotechnologickými složkami, fytohormonů, prebiotik, postbiotik a množství přírodních extraktů. Tato kombinace má dvojí působení. Zaprvé, obnovuje přirozenou mikrobiotu (mikroflóru) pokožky, čímž zajišťuje její lepší obranu proti agresivním vlivům vnějšího prostředí, a zadruhé, napravuje nedostatky spojené s hormonální nerovnováhou.

Jak specifické potíže vyřešit? Pomůže kosmetika Ericson Laboratoire

Specifické biotechnologické postbiotikum v aktivní formě, které všechny produkty řady Biologic Defense obsahují, mají za úkol posílit přirozenou obranyschopnost kůže aktivací epidermálních receptorů, které se podílejí na ničení škodlivých mikroorganismů. To vede k eliminaci zánětů a obnově rovnováhy pleti. Posiluje také kožní bariéru, konkrétně produkcí ceramidů, které jsou nezbytné pro ochranu pleti, udržení hydratace a správné fungování ekosystému kůže.


Také actibiom je biotechnologický komplex, který dodává pleti základní živiny pro její biologickou rozmanitost a homeostázu mikrobioty. Rychle obnovuje rovnováhu přirozené flóry kůže, snižuje záněty a eliminuje nedostatky pleti. Silně výživný noční krém a revitalizující denní krém z této řady jsou nejvydatnější, ale výborně se vstřebávají. Úžasné jsou právě v chladných měsících na sušší pleť. Vyvažující sérum, které se aplikuje pod krém, potom aktivně řeší další kožní problémy a chrání pleť před vnějšími vlivy.

Podzim a zima dokáží přinést mnoho odlišných zážitků oproti létu. Nabízí nám odpočinek, harmonii a nové aktivity. Naše pleť se na ně ale netěší, protože velmi strádá a dává to jasně najevo. Doufáme, že s naším výběrem kosmetických produktů, které jsme si sami ověřili a aktivně je používáme na kosmetice u nás ve Studiu Helena v Jihlavě, bude vaše tvář stále krásná, zdravá a vitální!


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: Nejedovatá zahrada pro děti
Obrázek: 0d8e5168033229cb2ee64e9d1ea6fe6ee2f72bc7
Obrázek: ec7eeee4d8d6fd01b5a66f346e8499db846dbf2a
Obrázek: 026284eebe91a24867e354cbd91c28d9131d2cd4
Obrázek: cfe5a4fca963d602c9c4f491864e9a090b011522