Gleid
Gleidshop
Sexy vlny difuzérem?

Slaďoučký, voňavý a uspokojující - čokoládový dort!

Naprosto dokonalý dort bez cukru a lepku? Jednoduchost sama, ale ten efekt... nepopsatelný.
Lucie Sedláčková

 

Ingredience:

 

  • mandlová mouka 2-3 hrnky
  • 3-4 zralé banány
  • kakao - 1 hrnek
  • tabulka hořké čokolády → rozpustit v horké vodní lázni
  • lžička sody na pečení
  • kakao na poprášení

 

Poměr záleží na velikosti vaší pečící formy, ale finální podoba těsta je polotuhá, blížící se ke konzistenci lité buchty. Čím více čokolády přimícháte, tím spirituálnější zážitek budete mít, věřte mi. Nicméně pro někoho tento dort není dostatečně sladký. V takovém případě rozmixujte s banány několik zralých datlí a máte o sladkost života postaráno.

Banány rozmixujte s trochou vody a přidejte mouku, případně přidejte ony zralé datle. Míchejte, míchejte, míchejte. Přidejte kakao a lžičku sody či pečícího prášku a pokračujte v usilovném míchání. Rozpusťte čokoládu v horké lázni a přidejte ke směsi, která získává krásně tmavě hnědou barvu. 

 

Formu vyložte pečícím papírem a vlijte nebesky vonící těsto, které se promění v nebesky vonící dort během necelé hodiny při 170 stupních. Stav kontrolujte špejlí, ale pamatuje, že případná vlhkost nevadí, o to bude dort šťavnatější. 

Dort nechte vychladnout, pokud možno přes noc. Vršek poprašte kakaem či kokosem. Anebo obojím, žijeme jenom jednou.

 

 

Ano, vím, mandlová mouka je pěkně drahá ALE výživová + chuťová hodnota stojí za to!

Tak směle do toho.

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
V poslední době je více doporučován pařený chléb než pečený, zejména pro lidi s potížemi trávicího ústrojí. Pa...
26.7.2016
Znáte to - koupili jste si avokádo, ale teď najednou nevíte, kdy je ta správná doba na to ho sníst. Máme někol...
8.5.2018
Horké dny už jsou tady, tak proč se neochladit zdravým chia pudinkem?
25.5.2018
Co si dát v tomto parném létě dobrého k snědku? Přinášíme vám ukázku receptů od naší nové redaktorky Ivy Georg...
12.7.2017