Koupit mamince ke Dni matek květinu a čokoládu, je klasika. Zkuste letos překvapit a sladkou dobrůtku jí vyrobit. Mám pro vás 3 snadné, rychlé a nesmírně dobré recepty, všechny navíc ve "zdravém" provedení!
Ingredience:
Poměr záleží na velikosti vaší pečící formy, ale finální podoba těsta je polotuhá, blížící se ke konzistenci lité buchty. Čím více čokolády přimícháte, tím spirituálnější zážitek budete mít, věřte mi. Nicméně pro někoho tento dort není dostatečně sladký. V takovém případě rozmixujte s banány několik zralých datlí a máte o sladkost života postaráno.
Banány rozmixujte s trochou vody a přidejte mouku, případně přidejte ony zralé datle. Míchejte, míchejte, míchejte. Přidejte kakao a lžičku sody či pečícího prášku a pokračujte v usilovném míchání. Rozpusťte čokoládu v horké lázni a přidejte ke směsi, která získává krásně tmavě hnědou barvu.
Formu vyložte pečícím papírem a vlijte nebesky vonící těsto, které se promění v nebesky vonící dort během necelé hodiny při 170 stupních. Stav kontrolujte špejlí, ale pamatuje, že případná vlhkost nevadí, o to bude dort šťavnatější.
Dort nechte vychladnout, pokud možno přes noc. Vršek poprašte kakaem či kokosem. Anebo obojím, žijeme jenom jednou.
Ano, vím, mandlová mouka je pěkně drahá ALE výživová + chuťová hodnota stojí za to!
Tak směle do toho.
![]() |
Lucie Sedláčkováveganka s láskou k jídluProfil |
Zaujal vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli |
Koupit mamince ke Dni matek květinu a čokoládu, je klasika. Zkuste letos překvapit a sladkou dobrůtku jí vyrobit. Mám pro vás 3 snadné, rychlé a nesmírně dobré recepty, všechny navíc ve "zdravém" provedení!
Tímhle vláčným zákuskem vykouzlíte úsměv na rtech každému, kdo ho ochutná.
Jakmile začnou být rána chladná a dny se krátí, dostávám obrovskou chuť na teplá a kořeněná jídla. Tahle polévka má všechno, co by taková podzimní polévka měla mít – je exotická, hřejivá, voňavá a lehce pálivá. Prostě dokonalá na zahřátí.