Gleidshop
Eshop

Slaďoučký, voňavý a uspokojující - čokoládový dort!

Naprosto dokonalý dort bez cukru a lepku? Jednoduchost sama, ale ten efekt... nepopsatelný.
Lucie Sedláčková

 

Ingredience:

 

  • mandlová mouka 2-3 hrnky
  • 3-4 zralé banány
  • kakao - 1 hrnek
  • tabulka hořké čokolády → rozpustit v horké vodní lázni
  • lžička sody na pečení
  • kakao na poprášení

 

Poměr záleží na velikosti vaší pečící formy, ale finální podoba těsta je polotuhá, blížící se ke konzistenci lité buchty. Čím více čokolády přimícháte, tím spirituálnější zážitek budete mít, věřte mi. Nicméně pro někoho tento dort není dostatečně sladký. V takovém případě rozmixujte s banány několik zralých datlí a máte o sladkost života postaráno.

Banány rozmixujte s trochou vody a přidejte mouku, případně přidejte ony zralé datle. Míchejte, míchejte, míchejte. Přidejte kakao a lžičku sody či pečícího prášku a pokračujte v usilovném míchání. Rozpusťte čokoládu v horké lázni a přidejte ke směsi, která získává krásně tmavě hnědou barvu. 

 

Formu vyložte pečícím papírem a vlijte nebesky vonící těsto, které se promění v nebesky vonící dort během necelé hodiny při 170 stupních. Stav kontrolujte špejlí, ale pamatuje, že případná vlhkost nevadí, o to bude dort šťavnatější. 

Dort nechte vychladnout, pokud možno přes noc. Vršek poprašte kakaem či kokosem. Anebo obojím, žijeme jenom jednou.

 

 

Ano, vím, mandlová mouka je pěkně drahá ALE výživová + chuťová hodnota stojí za to!

Tak směle do toho.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.
20.5.2016
Hodnocení:

V ledu je skvělé dát si tzv. "Den tekutin" a ulevit tak svému tělu, pročisti ho a nechat chvilku odpočinout. Jak na to podle praktické ayurvédy radí naše redaktorka Iva Georgievová. 

22.1.2019
Hodnocení:
Dubnové jarní recepty od Ivy Georgievové jsou tady. Co jíst na jaře, abychom se cítili dobře?
11.4.2018
Hodnocení:
Také si rádi občas zamlsáte, ale klasické dortíky vás už omrzely? Zkuste sympatické, oku i jazyku lahodící, makronky.
24.2.2018
Hodnocení: