Gleid
Gleidshop
Sexy vlny difuzérem?
Eshop Gleid

Slaďoučký, voňavý a uspokojující - čokoládový dort!

Naprosto dokonalý dort bez cukru a lepku? Jednoduchost sama, ale ten efekt... nepopsatelný.
Lucie Sedláčková

 

Ingredience:

 

  • mandlová mouka 2-3 hrnky
  • 3-4 zralé banány
  • kakao - 1 hrnek
  • tabulka hořké čokolády → rozpustit v horké vodní lázni
  • lžička sody na pečení
  • kakao na poprášení

 

Poměr záleží na velikosti vaší pečící formy, ale finální podoba těsta je polotuhá, blížící se ke konzistenci lité buchty. Čím více čokolády přimícháte, tím spirituálnější zážitek budete mít, věřte mi. Nicméně pro někoho tento dort není dostatečně sladký. V takovém případě rozmixujte s banány několik zralých datlí a máte o sladkost života postaráno.

Banány rozmixujte s trochou vody a přidejte mouku, případně přidejte ony zralé datle. Míchejte, míchejte, míchejte. Přidejte kakao a lžičku sody či pečícího prášku a pokračujte v usilovném míchání. Rozpusťte čokoládu v horké lázni a přidejte ke směsi, která získává krásně tmavě hnědou barvu. 

 

Formu vyložte pečícím papírem a vlijte nebesky vonící těsto, které se promění v nebesky vonící dort během necelé hodiny při 170 stupních. Stav kontrolujte špejlí, ale pamatuje, že případná vlhkost nevadí, o to bude dort šťavnatější. 

Dort nechte vychladnout, pokud možno přes noc. Vršek poprašte kakaem či kokosem. Anebo obojím, žijeme jenom jednou.

 

 

Ano, vím, mandlová mouka je pěkně drahá ALE výživová + chuťová hodnota stojí za to!

Tak směle do toho.

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.
5.8.2016
Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.
20.5.2016
V poslední době je více doporučován pařený chléb než pečený, zejména pro lidi s potížemi trávicího ústrojí. Pařený chléb je stravitelnější a šetrnější zejména pro stěny tlustého střeva.
26.7.2016

Rozhodli jste se omezit sladkosti, ale... nějaký ten zákusek by vám přece jen udělal radost? Přece to neporušíte, když už jste týden nevzali do úst ani sušenku...

5.10.2018
Vyhledávání
Překvapení pro vás
O nás
Otestovali jsme pro vás
Najdete nás na Facebooku