Gleidshop
Hlavní baner

Tradiční vafle ve vaflovači, v troubě i na pánvičce

Dostali jste chuť na něco sladkého a zároveň lahodného? Vyzkoušejte tradiční vafle, které jsou chuťově dokonalé, rozplývají se na jazyku a můžete si je připravit snadno, během několika minut i přesto, že nemáte vaflovač. Jak na to? Provedeme vás krok po kroku, jak na přípravu těsta i pečení ve vaflovači, troubě i pánvi.

Freepik

 

Co budeme potřebovat

  • 50 gmásla
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 30 gcukru a 
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej na smažení

 

Postup

Máslo pozvolna rozpustíme, smýcháme ho s mlékem a rozšlehaným vajíčkem. Dále přidáme všechny suché ingredience a vytvoříme řidší těsto. 

  • Vafle ve vaflovači - plotýnky potřeme trochou oleje a jednotlivě smažíme.

 

Nemáte vaflovač?

To nevadí! Vafle si můžete připravit i bez něj a hned několika způsoby:

  • Vafle v troubě -  předehřejeme troubu na 200 °C. Těsto vylejeme do silikonové formičky a pečeme cca 15 minut.
     
  • Vafle na pánvičce - pánev s trochou oleje důkladně předehřejte, aby byla horká. Těsto do pánve nalijte po celé ploše a na středním plameni je opečte krátce z každé strany.

 

Jak vafle ozdobit?

Záleží na vaší chuti, fantazii a na tom, co máte nejraději. Vafle můžete ozdobit ovocem, šlehačkou, sirupem, zmrzlinou, čokoládou, potřít marmeládou nebo si udělat rozvar a tím je polít.

 

 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

magazín Gleid

tým redaktorů a bloggerů

Smyslem a podstatou online magazínu Gleid je poskytování věrohodných informací a rad zejména z oblastí krásy, zdraví, lifestylu a jídla. Síla je v týmu tvořeném odborníky, ale i blogery. Současně se zabýváme tématy, které mohou našim čtenářům pomoci k získání odpovědí na dílčí otázky běžného života.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Co jíst v květnu, abychom podpořili naše tělo a cítili se skvěle? Květnové jarní recepty podle ayurvedy od Ivy Georgievové jsou tady.
9.5.2018
Hodnocení:
Také si rádi občas zamlsáte, ale klasické dortíky vás už omrzely? Zkuste sympatické, oku i jazyku lahodící, makronky.
24.2.2018
Hodnocení:

Červený meloun je skvělý na zchlazení, nemusíte ho ale konzumovat pouze "za syrova", zkuse z něj připravit tyhle 4 dobrůtky.

27.6.2018
Hodnocení:

Dýňová sezóna je v plném proudu. Navštívila jsem pro vás prodejní výstavu v zahradnictví Kunratice. Úžasný zážitek, určitě doporučuji, vyhledejte si nejbližší akci v okolí a vyrazte se podívat. Teď už se pojďme společně podívat na to, jaké máme druhy dýní a k čemu se dají využít. 

2.11.2018
Hodnocení: