Přestaňte se vymlouvat, neexistuje ideální čas pro změnu postavy, začněte TEĎ!

Rozhodně nepatřím mezi typy žen, jež se ráno probudí s pozitivní náladou, stihnou jógový pozdrav slunce, oblečou si svou (pro mě téměř) dětskou velikost oblečení, obují vysoké podpatky, které jim dodají na sex appealu a vyrazí vstříc pracovním úspěchům. Moje ráno je naprosto odlišné. Sotva potřetí zaklapnu budík, vylezu celá rozlámaná a rozcuchaná z postele a snažím se o rychlou ranní hygienu. Zděsím se, když ručička váhy nezadržitelně směřuje k trojcifernému číslu. Takže si místo letáků s nabídkou zlevněného másla zjišťuji aktuální otevírací dobu nejbližší posilovny. Nakonec, proč bych nemohla začít s hubnutím ještě před začátkem nového roku? Leden bude ve znamení přeplněných fitness center, zatímco teď zejí prostory prázdnotou. Víte ale, jaká lekce je pro vás ideální? Na své si přijdou milovníci dynamických forem, bojového umění i spojení mysli a ladného pohybu.

Obrázek: f138d0943b4cc09dbabadcca048457540ba31286
Zdroj: www.flickr.com

Otestováno – doporučeno

Patříte-li mezi bojovnice s pár kily navíc a minimální fyzičkou, oceníte pomalé lekce plné ladných pohybů. Populární port de Bras spojuje prvky moderního tance, baletu a strečinku. Při cvičení si rozhodně nebudete připadat jako velryba, naopak zjistíte, že i plnější křivky mohou být elegantní. Sestavu cviků, jež na sebe přirozeně navazují, zakončuje protažení. Z vlastní zkušenosti vám garantuji, že druhý den pocítíte zlepšení stavu páteře a budou vás pekelně bolet paže.

O pár dní později, když už si připadám jako primabalerína, se rozhodnu pro náročnější cvičení v podobě piloxingu. Po celých 60 minutách kopů, úderů, tanečních bloků, propínání špiček a poskakování mám pocit, že vypustím duši. Piloxing vychází z kombinace pomalého pilatesu, intenzivního boxu a tance. I když mám do poslední nitky propocené tričko, cítím se báječně. Piloxing je úžasným zabijákem kilogramů a originální sestava vás nikdy neomrzí.

Ještě větší zápřah vás čeká na lekcích tabaty. Kardio cvičení zaměřené na výkon se skládá z osmi cviků, které se cvičí na maximum ve 20 sekundových intervalech. Mezi jednotlivými cviky máte 10 vteřin pauzu. Po týdnu cvičení téhle zabíračky cítím, že mi nedělá problém rychlejší chůze do schodů a bolest zad výrazně ustupuje.

Když nevíte, jak začít

Pár týdnů pravidelného cvičení se téměř okamžitě projeví. Kalhoty jsou volnější, ráno se budím s výrazně lepší náladou, a i když nemám dokonalou kondičku nebo ideální váhu snů, mám ze sebe úžasný pocit. A o tom to celé je. Už chápu větu „vše začíná v hlavě", protože je to jednoduše pravda.

Můžete dřít každý den v posilovně, ale jakmile se budete pořád sledovat, vážit se a stejně tak jíst málo byť zdravých potravin, efekt se nedostaví. Máte ale pocit, že nevíte, jak se nakopnout? Obraťte se na profesionálního odborníka, který vám sestaví individuální stravovací plán a rozvrhne sportovní aktivity podle potřeb. Hubnutí může být zábava! Jakmile se ze cvičení stane životní směr, máte vyhráno.

Já jsem za pár týdnu lehčí o pár kilo a konečně se taky můžu zastavit v obchodě pro máslo v akci, aby bylo z čeho péct to letošní cukroví.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 8aa73d1c6e03943c5c789834e7d3c897f7085533
Obrázek: ecb070df8d3a2431510e70b9cc165bb7799dcc2e
Obrázek: 3b4bf4c9f58b1469a335b4b7784528dfa538d1b6
Obrázek: 7e8cd9ee7f8019c9bfd12ec3ad7377b92d237cc7
Obrázek: Je opalování během těhotenství bezpečné?