Hubneme on - line s Táňou II.

Po měsíci jsme tu zpět s výsledky a dalším měřením. Pojďte se s námi podívat na to, jak vypadá opravdový proces hubnutí - správný proces hubnutí. Se všemi strastmi a úskalími dnešní doby.

Obrázek: c6551659095c5eabad7214e0c5d05092070f80e0
Zdroj: pixabay.com

Kdo je Táňa, jak vypadala na začátku a jaké má životní podmínky jste se mohli dozvědět v článku Hubneme on-line s Táňou I.

Jak je na tom Táňa po měsíci, tak na to se teď pojďme podívat, dostavují se totiž první výsledky.

 
Váha: 69,4 kg (původně 73,5kg)
BMI: 25,2 (původně 26,7)
Tuk: 37% (původně 40,2%)
Svalová hmota: 27% (původně 25,6%)
Visceral: 6 (původně 7)

V pase je Táňa štíhlejší o 6 cm a přes boky má o 5 cm méně!

  Manuál, který dostala, jí slouží víceméně jako inspirace. Může si jej upravit podle své chuti. Když má mít k snídani žitný chléb s lučinou a rajčaty, může si vzít jiné (celozrnné) pečivo s jinou pomazánkou s tvarohem a zeleninou. Vždy, když se klienti vhrnou s plným nasazením do nového jídelníčku, nejraději by jedli jen zeleninu a ovoce. To je určitě jedno z úskalí při hubnutí. Je potřeba jíst tak, jak to bude možné dodržovat i v dalších týdnech a měsících. 

Táňa se učí jíst správně, zdravě a pro její tělo a psychiku přijatelně. To, co jí nevyhovuje, může nahradit něčím, co jí chutná. U Táni byl největší problém, aby pochopila, že pečivo nemá vynechávat. Musela jsem jí přemluvit, aby se toho nevzdávala. Tak jej alespoň začala nahrazovat krekry (celozrnné, žitné). Není to úplně ideální potravina, protože je do nich přidávaný šrot, a to by mohlo při dlouhodobém konzumování poškodit střeva. Ideální je pečivo střídat (nemyslím tím jednou koláček s tvarohem a jednou koláček s marmeládou). Táňa má takovou povahu, když  se do něčeho pustí, tak do toho jde naplno. Jenže není vhodné chodit cvičit 5x týdně, tělo se musí zregenerovat, jinak je výsledkem únava a překyselení. Proto jsme cvičení nastavily na 3 hodiny týdně. 2x týdně piloxing, 1x týdně chodí Táňa běhat. Pokud moji klienti nemají čas docházet někam cvičit, navrhuji H.I.I.T. trénink doma. Má skvělý účinek na formování postavy a spalování tuku. V některém z dalších článků vám cviky popíši. 

Vyzpovídala jsem Táňu, co jí nejvíc vadilo, když nastolila nový jídelníček. Má ráda čerstvé bílé pečivo a na otázku, co s tím udělala, když jí chutě přepadly, odpověděla: Prostě jsem si ten bílý rohlík dala, ale jen půlku. Klientům radím udělat to, co udělala Táňa nebo si posunout dobu svého oblíbeného jídla na ráno. A ještě vyšší level je zaměstnat se nějakou činností. Vždycky je dobré dát si otázku, jestli je to chuť nebo hlad, a pokud je to chuť, jaká situace to způsobila. Např.: vždy, když mám hodně práce nebo úkolů, tak to oddaluji tím, že si uvařím kafe a k tomu si dám něco dobrého. Co třeba to otočit? Udělat část práce, poté si dát za odměnu kávu a nahradit mňamku kvalitní svačinou, tzn. jednoduché cukry nahradit kvalitními sacharidy. (Tím nemyslím, že si ke kávě dáte bramboru). Vždy je to v hlavě. Zafixujme si, že nežijeme pro jídlo, ale jíme, abychom žili.

Další otázkou pro Táňu bylo, co změnila ve svém jídelníčku kromě toho pečiva. Největší změnou byly polévky, které si někdy dá i k snídani (jsou vhodné, protože je to zároveň tekutina a vývar je kvalitní zdroj bílkoviny). 

A co jí pomáhá osladit si život? Kromě lásky je to vláknina s chutí čokolády slazená stévií, kterou si dává do jogurtu a může ji i večer. Další Táňou oblíbená potravina jsou ryby. Ty má třeba i 3x v týdnu (jsou výborným zdrojem Omega3 masných kyselin, které jsou navíc protizánětlivé).

  

Tady máte od Táni recept na polévku a lososa tak, jak si ho chystá ona sama.

Špenátová polévka

1 cibulku osmažit na 2 lžících oleje, přidat špenát, mraženou zeleninu, sůl, pepř, muškátový oříšek, hovězí vývar/bujón, vodu. Chvíli povařit, pak rozmixovat a přidat dvě rozšlehaná vajíčka - rychlé, zdravé a výborné.

Losos

Na prudko osmažit na 2 lžících oleje, jen sůl a pepř. Na závěr přidat malý kousek másla a chvilku podusit pod pokličkou.

Není třeba hledat složité recepty. V dnešní době není čas na dlouhé vaření a v jednoduchosti je krása.

A ještě můj tip: Když připravujete maso, dejte si jednu porci do mrazáku. Když bude časově náročný den, stačí maso vyndat ráno, než půjdete do práce, a večer si ho ohřát a zamíchat do salátu. Máte pak o večerní bílkoviny postaráno.

Příští měsíc se na vás těším v pokračování.

Reklama

Podobné články

Obrázek: bd06281e9912ec91c9148cad86e2dd4161c81979
Obrázek: co-je-mediace
Obrázek: bddbb0614592456fd7aab747c1265ecbbacb8b50
Obrázek: 7d78739526c1353f3ca9c99b5183755ddfeafc9c
Obrázek: 5ca222b912db9f5ca5043fa392be66269e874c5c