Poznejte se blíž díky horoskopu, znamení ascendentu!

Náš horoskop netvoří pouze sluneční znamení, se kterými se většinou celý život ztotožňujeme, nýbrž i další aspekty našeho celkového nativního horoskopu. Například znamení Měsíce, Marsu a v neposlední řadě i ascendentu. Ten totiž reprezentuje naše syrové já. Představuje akci, konání, jednání, pudy, temperament, ale také to, jak vypadáme nebo jak nás na první pohled vnímá okolí.

Obrázek: b2eb4d347229c9983c0c3c9f7d5df2f2ceb249c9
Zdroj: pixabay.com

Ascendent je naše maska a vysvětlení našich reakcí

Někteří astrologové ho také nazývají "maskou", kterou odkrýváme, když nás postupem času někdo pozná více do hloubky. Avšak tento aspekt je přítomen stále. Ovlivňuje to, jaká je naše prvotní reakce a v podstatě i náš přístup. Je takovým naším výchozím bodem. Ascendent představuje právě to znamení, které v moment našeho narození stoupalo na východním obzoru, a proto celkově velmi ovlivňuje naši osobnost. Toto znamení se mění každé cca 2 hodiny - pro jeho zjištění tedy musíte znát svůj čas narození. Podle něj můžete zjistit také hlavní planetu, tzv. vládce osobního horoskopu, ale o tom si povíme v některém z následujících článků.


Právě díky zjištění, v jakém znamení je náš ascendent, si můžeme uvědomit, jak reagujeme na různé podněty, jak působíme na okolí a co nás aktivuje a nutí ke konání. Za předpokladu, že už víte čas svého narození, velmi jednoduše zjistíte i znamení svého ascendentu. Stačí zadat do vyhledávače „výpočet ascendentu“ a vyplnit vaše údaje na některém z odkazů. A nyní se už pojďme podívat na jednotlivá znamení a jak se mohou konkrétně projevovat.


Jaký ascendent vás ovlivňuje?
 

Znamení beran

Svět vás vidí jako velmi odvážného jedince a jako vůdce. Vy jste ten, kdo vybere, kam jít na oběd nebo jet na výlet. Přemýšlíte o tom, co chcete, ale hlavně také konáte. Dokončíte svoje denní úkoly a povinnosti, i kdyby se z vás mělo začít kouřit. Chcete a máte ambice růst v každé životní oblasti. Máte spoustu energie. Někdy můžete působit trochu agresivně či panovačně. Tento aspekt většinou dodává jeho nositeli atletickou postavu, širší horní část těla a vyšší čelo.
 

Znamení býk

Lidé vás vnímají jako člověka, který tvrdě dře, a poté si užívá odpočinku a svých odměn plnými doušky. Celý život opěvujete a zastáváte stabilní finanční jistoty. Jste velmi praktičtí a rádi se obklopujete krásnými věcmi a dobrým jídlem. Při poznávání nových lidí jste ostražití, ale později se stáváte velice loajálním kamarádem. Snažíte se zjistit, dle čeho vás ostatní lidé mohou hodnotit, a chcete být respektováni pro to, čeho jste dosáhli. Býci mívají obličej do tvaru čtverce a silnou stavbu těla.
 

znamení zvěrokruhu blíženci

Znamení blíženci

Působíte komunikativně, akčně, inteligentně a zábavně. Čím víc víte, tím více jste si jistí sami sebou, jelikož se váš svět točí kolem informací a vědění. Někdy můžete vyznít až příliš vědecky či jako by vás věci typu spiritualita moc nezajímaly. Obvykle mluvíte rychle a při vyjadřování používáte gesta či různé výrazy v obličeji. Většinou lidé tohoto znamení bývají štíhlejší či drobnější postavy a značí je také dlouhé ruce a nohy.
 

Znamení rak

Děláte dojem citlivého a empatického člověka a někdy můžete zprvu působit stydlivě. Občas se schováváte ve své ulitě, než vás ostatní více poznají. Máte tendenci identifikovat se skrze své emoce a také je velmi chránit. Zkuste se naučit oprostit od minulosti a osvobodit se od dávných bolístek, výčitek či litování. Raci se vyznačují oblými, jemnými rysy.  Mívají velké, kulaté a zářivé oči, někdy také širší hrudník či větší poprsí. Pozor na tendence k zajídání svých emocí.
 

Znamení lev

Působíte jako bavič a milovník potěšení. Chcete být jedinečný unikát. Vaše sebevědomí se někdy odvíjí od toho, kolik pozornosti a chvály vám lidé věnují. Můžete být však vnímáni i trochu agresivně nebo že moc tlačíte na pilu. Pokuste se více zaměřit na společnost či skupinu jako celek. Jste automaticky zvolen jako leader, vůdce a ten, kdo rozhoduje. Zástupci lvů mívají široké čelo, tvrdé rysy a husté vlasy. Už z dálky vyzařují eleganci.
 

Znamení panna

Na první pohled můžete působit rezervovaně, vy však jen vstřebáváte vše kolem sebe. Děláte dojem velmi organizovaného, sebejistého, elegantního a uhlazeného člověka. Někdy jste na sebe až moc tvrdí, kritičtí a neradi přijímáte pochvaly. Nejste však tolik kritičtí ke svému okolí jako například lidé se slunečním znamením Panny. Máte jasně dán svůj plán a jste dostatečně zodpovědní ho i dodržet. Hodně se staráte o své zdraví a často vypadáte mladší, než ve skutečnosti jste. Můžete mít problémy s pletí. Lidé tohoto znamení se také značí výraznější čelistí a rovným nosem.
 

Znamení váhy

Působíte velmi otevřeně, mile, šarmantně a lidé s vámi rádi spolupracují. Někdy jste však vnímáni trochu nerozhodně. Máte tendenci definovat se dle vašich vztahů či toho, zda zrovna ve vztahu jste. Ze začátku můžete od lidí očekávat schválení vašeho chování. Zkuste se více zaměřit na sebelásku a nezpochybňujte svá rozhodnutí. Váhy se vyznačují jemnou a krásnou pletí a ostrým pohledem. Mají oblejší rysy, plné rty a často také dolíčky ve tvářích.
 

Znamení štír

Na okolí působíte velmi intenzivně. Jakmile vstoupíte do místnosti, všichni automaticky vycítí vaši sílu. Lidé jsou k vám přitahováni a mají také tendenci mít na vás vyhraněný názor, ať už velmi pozitivní či naopak. Můžete být hodně komunikativní na venek, ale své soukromí si střežíte jako oko v hlavě. Vyžadujete respekt a máte potřebu být v roli vůdce. Někdy se štír vyznačuje tvarem nosu do špičky, má velmi pronikavé oči a husté vlasy.
 

Znamení střelec

Chcete porozumět světu kolem sebe skrze svůj růst. Lidé vás vnímají jako svobodného dobrodruha, průzkumníka a někoho, kdo se stále vzdělává v něčem novém. Hledáte pravdu, a poté ji chcete také předávat ostatním. Někdy jste však vnímán jako až moc upřímný. Nevíte, kdy vaše pravda může druhému člověku ublížit. Býváte velmi aktivní a rychlí. Obvykle jsou střelci vyšší postavy. Mohou mít zářivé oči, plné rty a vlasy spíše tmavší barvy. Mívají také větší nos i přední zuby.
 

znamení zvěrokruhu kozoroh

Znamení kozoroh

Na první pohled působíte velmi ambiciózně a autoritativně. Snažíte se porozumět světu skrze dosahování cílů a úspěchů. Lidé vás vnímají jako vysoce postaveného člověka, který je také stabilní po finanční stránce. Je z vás cítit, že máte rádi své jistoty. Často za vámi někdo přijde pro radu. Vyznačujete se také sušším smyslem pro humor. Zástupci kozorohů mívají delší rovný nos, vyšší čelo a delší krk. Mohou mít užší rty a výraznou bradu. Vyzařují jedinečnou krásu a čistotu zevnitř navenek.
 

Znamení vodnář

Ostatní vás vnímají jako velmi společenského, pečujícího a také jedinečného až rebelského člověka. Rádi vidíte v ostatních jen to nejlepší. Často jste součástí různých skupin. Můžete působit také nadčasově a zřejmě se zajímáte o nové technologie. Snažte se trochu více zaměřovat na přítomný okamžik. Na první pohled může vodnářův vzhled vypadat seriózně avšak originálně. Mívají zářivé oči a vysoké čelo.
 

Znamení ryby

Působíte jako člověk, který každého vyslechne a na kterého je vždy spolehnutí. Měli byste se však naučit také nastavovat svoje hranice a limity. Jste vnímáni jako velmi kreativní, empatičtí a skromní lidé. Někdy můžete na první pohled působit trochu stydlivě. Ryby bývají menší postavy. Mají krásné a hluboké oči, dolíčky ve tvářích a také příjemný a zvučný smích. Jejich pokožka je většinou velmi jemná a měkká.


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: af12860a7dc867660e299bea7e7213acb4c0528f
Obrázek: b6d8604599be9ce9e5aad9430289cd70c9d8a156
Obrázek: a3de85c6a4465df6e3b1acfbc97b8cd8ced7004e
Obrázek: c754cdbbc78a535d2b3b9c81272968e99131e08e
Obrázek: bd0a63e92b57368d49ceabd63d412fed5d4081ba