Cesta k dokonalosti aneb "Jak se mi za týden zlepšila pleť"

U nás žen se to jeden velký "vabank". Hormony si dělají co chtějí už od puberty, do toho nějaký ten stres, životospráva... To vše se na pleti zásadně projevuje. Nemalý podíl má samozřejmě i to, jakou kosmetiku používáme.

Obrázek: 34e5f8f0bb7bd35895ec142847ea4353ff6f5db1
Zdroj: pexels.com

Krásná, hebká a svěží pleť bez pupínku i černých teček

Taky si někdy říkáte, jak to "ksakru" ta ženská dělá, že má tak krásnou pleť?! Čistou, bez akné, začervenání a snad i bez vrásek! Hmm... genetika, určitě za tím stojí genetika. Prostě to zdědila a má vyhráno... Nemusí to být ale úplně pravda.

Za dokonalou pletí určitě může stát dobrá genetická výbava. Ale dost často je to mix stylu našeho života a disciplíny s jakou přistupujeme k péči o pleť.

Co mám tedy pro tu nádhernou pleť udělat?

Stačí naťukat do vyhledávače "dokonalá pleť" a vyskočí vám spousty a spousty článků. Ať už si přečtete články 2 nebo 4, vždycky se dozvíte to samé.

Je třeba:

  1. dobře a kvalitně jíst - dodávat tělu potřebné látky
  2. dodržovat pitný režim - pít vodu
  3. sportovat
  4. pečovat o pleť
  5. být v pohodě - pokud možno bez stresu

Na začátku si můžete myslet, že splňujete všechny body. Jíte až na malé výjimky dobře. Pijete. Sem tam nějaký sport, když je čas a chuť. Nějakou tu péči o pleť taky doma máte a co se týče stresu, ten zvládáte. Přesto ale dumáte nad tím, jak mít hezčí pleť. Tak jako, když splňujete všechny předpoklady nádherné pleti? 

Může se to zdát banální, ale správná kosmetika dělá divy

Uvedu vám můj příběh. Ještě před tím, než jsem se začala kosmetikou zabývat do hloubky, používala jsem kde co. Kosmetiku z drogerie, něco od lepších značek, co doporučila oblíbená blogerka... Myslela jsem si, že mám kosmetiky celkem dost, 2 poličky, slušný pečující arzenál. Jenže ať jsem "pečovala" jak jsem pečovala, nikdy nebyla moje pokožka obličeje taková, jakou bych si představovala. Párkrát do měsíce pupínek, který se nechtěl zahojit, mastnější nos a sem tam černá tečka. O hezké nebo šťavnaté pleti jsem rozhodně mluvit nemohla.

Pak jsem se seznámila s kosmetičkou, která dělala s Alcinou, a doporučila mi pár produktů.

První produkt, kterému přikládám velkou zásluhu je čisticí pěna. Na rozdíl od čisticích gelů, které jsem používala dřív, mám po ní pocit dokonale vyčištěné pleti, žádný pozůstatek make-upu. Příjemně voní a její používání jsem si nesmírně oblíbila. Přichází na řadu tonikum. Vybrala jsem si tonikum bez alkoholu - bylo mi sympatické vůní i pocitem, který na obličeji zanechal. Jako třetí a poslední krok - sérum + krém. Zvolila jsem si hyaluronovou řadu pro hydrataci pleti.

Stačilo jenom tak málo!

Po používání téhle super čtyřky jsem už od první chvíle cítila, že se moje pleť chová jinak. Po týdnu začaly mizet černé tečky, nos se přestal mastit a žádné nové pupínky nebyly na obzoru. Pleť začala konečně vypadat tak, jak jsem si představovala - byla růžová, svěží a vypnutá.

Proto nezoufejte, když máte pocit, že děláte všechno správně, máte doma spoustu produktů, a přesto nejste s pletí spokojené. Jak můžete vidět na mém příkladu, stačí vám pár dobrých a kvalitních produktů.  I tady platí známé - méně je někdy více. Proto se nebojte změny, zajděte si k odborníkovi a nechte si doporučit vhodné produkty přímo pro vás. Uvidíte, že vytoužené pleti se dá docílit.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 810ad06917731dacae1be35f7aacb68ca62beabe
Obrázek: 9dd639d58baca9331a739f23f22734152f18c53d
Jak vybrat svatební šaty
Obrázek: 21dd3dc709949bdbe148e4ad37634e9514eac6d1
Obrázek: db9bdbdeffc3ceda80b13bdebce8ad41a383e1e8