Mlsání povoleno! Seznamte se s kokosovým cukrem! Vánoční cukroví zdravěji

Máte chuť na sladké? Chcete upéct cukroví a bojíte se, že toho sníte více, než snese vaše svědomí?

Obrázek: 734fa43ea69da56a0070a04c4c70e5233f17a7a8
Zdroj: pixabay.com

Mám pro vás dobrou zprávu, není třeba se omezovat, chce to jen zvolit vhodné ingredience. Připravila jsem pro vás recept na kokosky. Je velice jednoduchý a řepný cukr je v něm nahrazen cukrem kokosovým.

Proč právě kokosový cukr?

Je velmi chutný, má nízký glykemický index (GI = 35). Proti medu, který má GI 90, je určitě  zdravější variantou. Získává se z nektaru květů kokosových palem. A hlavně není rafinovaný.

Ingredience:

Strouhaný kokos 100g

Kokosový cukr 50g

2 ks vaječných bílků

Špetka soli

Postup:

Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a přidáme špetku soli. Sníh přesuneme do hrnce a ten do vodní lázně. Za stálého míchání přisypáváme kokosový cukr. Z bílé hmoty se stane hutná tekutina, která má vzhled karamelu. Nakonec přisypeme kokos a důkladně promícháme. Pokud tuto směs jen ochutnáte, může se stát, že se do trouby dostane mnohem menší počet kokosek, než tento recept předpokládá. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou tvarujeme kopečky, případně je rukou upravíme. Pečeme na 150°C asi 20 minut.

I přesto, že je to recept ve jménu zdravé výživy, stále platí: VŠEHO S MÍROU!

DOBROU CHUŤ!

Reklama

Podobné články

Obrázek: be703ed0397ee07f88d89d0d18f5300cd29dd1f6
Obrázek: 5489e6cb784e1564474c47f6901bd7caec0b9f31
Obrázek: 5e0a8476ebe6afc9cbf6b7742f96ff32e84b32a4
Obrázek: 586c71668861b59f8931a9222af75bf243ef3063
Obrázek: a85433ee65923b50be83bf2a01f50e84f5cc34be