Gleidshop
Eshop

Mlsání povoleno! Seznamte se s kokosovým cukrem! Vánoční cukroví zdravěji

Máte chuť na sladké? Chcete upéct cukroví a bojíte se, že toho sníte více, než snese vaše svědomí?

pixabay.com

 

Mám pro vás dobrou zprávu, není třeba se omezovat, chce to jen zvolit vhodné ingredience. Připravila jsem pro vás recept na kokosky. Je velice jednoduchý a řepný cukr je v něm nahrazen cukrem kokosovým.

 

Proč právě kokosový cukr?

Je velmi chutný, má nízký glykemický index (GI = 35). Proti medu, který má GI 90, je určitě  zdravější variantou. Získává se z nektaru květů kokosových palem. A hlavně není rafinovaný.

 

Ingredience:

Strouhaný kokos 100g

Kokosový cukr 50g

2 ks vaječných bílků

Špetka soli

 

Postup:

Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a přidáme špetku soli. Sníh přesuneme do hrnce a ten do vodní lázně. Za stálého míchání přisypáváme kokosový cukr. Z bílé hmoty se stane hutná tekutina, která má vzhled karamelu. Nakonec přisypeme kokos a důkladně promícháme. Pokud tuto směs jen ochutnáte, může se stát, že se do trouby dostane mnohem menší počet kokosek, než tento recept předpokládá. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou tvarujeme kopečky, případně je rukou upravíme. Pečeme na 150°C asi 20 minut.

I přesto, že je to recept ve jménu zdravé výživy, stále platí: VŠEHO S MÍROU!

DOBROU CHUŤ!

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Mgr. Jana Korejtková

výživový poradce

Jana je lektorkou zumby, spinningu, alpiningu, aerobiku, Port de bras... zkrátka všeho, co se dá v tělocvičně provozovat s davem lidí při hudbě.
K tomu všemu se už více než deset let věnuje výživovému poradenství.
K němu se dostala díky otázkám, které jí klienti kladli po skončení cvičebních lekcí. Proto začala studovat a získala certifikát od firmy Nutris. Pracuje na sobě dál a učí se s každým novým klientem.
V jejích příspěvcích najdete nejen návody a doporučení pro redukci hmotnosti, ale také recepty na chutná zdravá jídla a inspiraci k formování postavy.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Tento recept je pro ty, kteří, stejně jako já, nedokázali zařadit jáhly do svého běžného jídelníčku. Občas je v nějakém afektu koupím a občas i třikrát a pak mám doma jáhlové nadělení. Takže co s vámi, holky jedny? Dezert či snídani!
27.10.2017
Hodnocení:

Dýňová sezóna už se nám pomalu, ale jistě blíží a určitě se nevyplatí si ji nechat ujít. Dýně je totiž velmi prospěšná pro naše zdraví. Patří mezi velmi zásadité potraviny s vysokým obsahem vlákniny, a tak přispívá ke zdraví střevní mikroflóry a správnému zažívání.

4.9.2020
Hodnocení:

Zahrádkáři v tomto období zažívají cuketové žně. Ať už mezi ně patříte nebo ne, zkuste tyto výborné cuketové recepty! Pečené cuketové květy jako v Itálii, veganské cuketové brownies, cuketový koláč s kozím sýrem... Sklízejte a radujte se!

10.8.2020
Hodnocení:
Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.
20.9.2016
Hodnocení: