Vraťte svou pleť a vlasy do pohody! Tipy na péči po létě

Léto se nám pomalu, ale jistě blíží ke konci, ale na vzhledu naší pleti a vlasů se může promítat ještě dlouhé týdny po tom, co krásně slunným dnům odzvonilo. A nemáme na mysli jen slušivé bronzové opálení. Pleti může chybět energie, hydratace a vitalita, vlasy mohou být vysušené, křehké, lámavé a bez života. Jak všechny škody napáchané sluncem, horkem či slanou vodou napravit a připravit svou pokožku i hřívu na podzim? Se svými tipy se podělily produktové manažerky ALCINA.

Obrázek: 7c876369db440929ffb73989dc8a5a4126ba859b
Zdroj: Alcina

Vraťte svou pleť a vlasy do pohody:

Tipy na péči o pleť

„Jak si udržet svěže vypadající pleť, i když už podzim klepe na dveře? Zhruba jednou týdně bych doporučila použít jemný peeling, který pokožku udrží dokonale hladkou. Dále je důležité zaměřit se na intenzivní hydrataci obličeje, krku a dekoltu a nezapomínat také na oční partie, které podpoří svěží vzhled, i když se tak nemusíme úplně cítit. A v neposlední řadě je v tomto období nezbytné dodat pleťovým buňkám dostatek energie a posílit odolnost pleti, aby lépe zvládala rozmary počasí,“ radí produktová manažerka pro pleťovou a dekorativní kosmetiku ALCINA Dagmar Dohnálková. 

Hyaluron 2.0 Pleťový gel

Tento oblíbený pleťový gel poskytuje pleti extra dávku hydratace. Pomáhá jí lépe hospodařit s vodou a tím okamžitě zjemňuje drobné vrásky. Využívá pokročilé formy kyseliny hyaluronové, která zlepšuje soudržnost buněk a vytváří hladkou a plnou pokožku. Aplikujte pod Hyaluron 2.0 Pleťový krém nebo pod svůj oblíbený krém. 

Intenzivní ampulková kúra

Jsou malé, ale silné a účinnými látkami napěchované odshora až dolů. Intenzivní kúra se dvěma typy ampulí – s Hyaluronem 2.0 a vitaminem C – pleť během deseti dní zpevní, zvitalizuje a rozzáří. Intenzivně hydratující ampule Hyaluron 2.0 na pleť působí jako studnice mládí. Poskytují jí regeneraci, redukují suché vrásky a doplňují zásoby hyaluronu v kožních buňkách. Výsledkem je hydratovaná a pevná pleť, která vypadá jako vypolstrovaná. Vital aktivní ampule s vitaminem C se postarají o hladkou a viditelně pevnější pleť. Pomáhají stimulovat buněčnou aktivitu a podporují tak produkci vlastního kolagenu. Zároveň minimalizují poškození pleti v důsledku působení UV záření. 

Gel na krk a dekolt

Gel na krk a dekolt tyto oblasti intenzivně hydratuje, vyhlazuje vrásky, vypíná pokožku, posiluje její pružnost a stimuluje produkci kolagenu. Má speciální aplikátor s kovovými kuličkami, které vytvářejí stejný efekt jako masáž. Podporují mikrocirkulaci, stimulují lymfatický systém a mají chladivý účinek, který pleť osvěžuje a oživuje. Gel nelepí, nemastí a rychle se vstřebává. Ve složení najdeme Hyaluron 2.0 a také extrakt z plodů kustovnice čínské, který pokožce dodává energii a ta pak působí pevněji. 

Tipy na péči o vlasy

„Naše vlasy v létě nejen v důsledku vysokých teplot trpěly a s nadcházejícím podzimem jsou většinou přesušené, matné a křehké. Proto je podzim ideálním obdobím na pečující přípravky, které co nejvíce napraví škody způsobené opalováním, koupáním či klimatizací, a zároveň vlasy lépe připraví na zvládnutí neméně náročné zimní sezóny. Je potřeba volit takové přípravky, které vlasům dodají nejen dostatečnou porci hydratace, ale také proteiny a vitamíny. Ty pomohou posílit a zpevnit vlasovou strukturu, zabránit tak jejich lámání a navrátit vlasům přirozený lesk, hebkost a pružnost,“ doporučuje produktová manažerka pro vlasovou kosmetiku ALCINA Nina Janková. 

Regenerační šampon

Suché, namáhané či poškozené vlasy vyžadují speciální péči. Tento šampon s obsahem účinného pěsticího komplexu s výtažky z pšenice se stará o intenzivní regeneraci, a to již během mytí. Při pravidelném používání vlasům navrací přirozenou pružnost a lesk a usnadňuje rozčesávání. 

Vyhlazující kondicionér pro dlouhé vlasy

Nechte své vlasy rozmazlovat Vyhlazujícím kondicionérem. Obsahuje phytosqualan, rostlinný lipid získaný z oliv, který vyrovnává nedostatky v namáhaných vlasech. Obsažený keratin pak společně s kationovým pěsticím polymerem napravuje vlas a přilne na něj přesně v místech, kde je vlas poškozen. 

Sensitiv fluid na pokožku hlavy

Jestliže je vaše pokožka hlavy suchá, pálí a svědí nebo vás trápí pocit pnutí a nepříjemné začervenání, může být na vině celá řada faktorů – od vnitřního napětí až po chemické ošetření při barvení vlasů, nedostatečné vymývání šamponu při mytí, klimatizaci nebo používání nevhodných přípravků. Nový Sensitiv fluid na pokožku hlavy je tu, aby ji vrátil zpátky do rovnováhy. Díky obsaženým účinným látkám bisabololu, alantoinu a extraktu z moringy přecitlivělou pokožku zklidňuje, uvolňuje a zanechává ji krásně hebkou. Posiluje její obranné schopnosti a chrání kožní bariéru. Použít se dá také před a po chemickém ošetření (zesvětlování, barvení), aby se předešlo podráždění pokožky.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 0d1aa66573270260641c32bcab8e7d3994d88dda
Obrázek: e0d1f01b6298e22e8148531448caf9dc09c44592
Obrázek: 729a0177dc0d223c9925e900222d382f7d432de3
Obrázek: 592ba78c5009b13bceb37a429a455f9b4c06310d
Obrázek: e2626676e9535ed9866f6d8c82291d390e289074