Gleidshop
Hlavní baner

Melounové menu aneb 4 chody z červeného melounu

Červený meloun je skvělý na zchlazení, nemusíte ho ale konzumovat pouze "za syrova", zkuse z něj připravit tyhle 4 dobrůtky.

pixabay.com

 

Melounová limonáda

Budete potřebovat:

  • 4 hrnky na kostičky nakrájeného (vypeckovaného) melounu
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1,5l vody (perlivé/neperlivé dle libosti)
  • pár lupínků máty

 

Příprava:

Meloun s cukrem vhoďte do mixéru a do hladka rozmixujte. Vzniklou směs nalejte do džbánku, přidejte studenou vodu, mátu a váš osvěžující drink je na světě.

 

 

Capresse

Budete potřebovat:

  • meloun
  • mozzarellu
  • čerstvou bazalku
  • olivový olej
  • balzamikový krém

 

Příprava:

Meloun nakrájíme na tenké plátky (lze ho vykrájet kulatou formičkou), na podobné plátky nakrájíme i mozzarellu. Poté střídavě nanášíme na talíř (meloun, mozzarella, meloun...).

Na závěr přidáme bazalku, lehce pokapeme olivovým olejem i balzamikem. 

Tento recept můžete vyzkoušet i e žlutým melounem.

 

 

Kuřecí kari s melounem

Budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • řepkový/slunečnicový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pol. lžíce nastrouhaného zázvoru (může být i sušený)
  • 1 pol. lžíce sojové omáčky
  • 4 pol. lžíce majonézy (nejlépe sojové)
  • 1/2 čajové lžičky kari
  • podle chuti nakládané okurky (2-3)
  • 6 velkých plátků melounu (bez pecek)
  • sůl
  • petrželová nať

 

Příprava:

Dáme si marinovat kuřecí prsa - nejlépe do uzavíratelné misky - společně s olejem, rozdrceným česnekem, zázvorem a sojovou omáčkou. Necháme v lednici odpočívat 2h.

Poté kuře lehce osolíme a dáme na gril nebo osmažíme. Vedle si smícháme majonézu, kari a nadrobno nakrájenou okurku. Meloun nakrájíme na větší kousky. Teď už si můžete vyhrát se servírováním - meloun, pokrájené kousky kuřecích prsou zakápnuté omáčkou, přidejte petrželku a můžete se do toho pustit. 

 

 

Tvarohovo - melounový koláč

Budete potřebovat:

Na korpus - 100g másla, 50g mletých mandlí, 350g máslových sušenek

Na náplň - 250g tučného tvarohu, 250g zakysané smetany, 140g moučkového cukru, 250ml smetany ke šlehání (nejlépe 31 a více %), želatinový ztužovač, 100 ml melounové šťávy

Na ozdobu - meloun (bez pecek), agar nebo dortová želatina

 

Příprava:

Máslové sušenky dejte do uzavíratelného sáčku a válečkem nebo paličkou je rozdrťte na malé kousky, poté vysypte do misky a smíchejte s rozpuštěným máslem a mandlemi. Rozevírací dortovou formu (průměr 24cm) vyložte pečicím papírem, naplňte směsí a pečlivě umačkejte. Můžete použít dno skleničky, tím se to dělá nejlépe. Přikryjte korpus potravinovou fólií a dejte ztuhnout do lednice. Mezitím si připravte náplň - smetanu, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do hladkého krému, přidáme želatinu, kterou jsme si připravili ne z vody, ale melounové šťávy.

Touto náplní potřeme korpus a nechám znovu ztuhnout v lednici. 

Připravíme si dortovou želatinu podle návodu, nakrájíme si meloun na tenké plátky nebo vykrájíme malé kuličky (vypeckujeme). 

Nakonec meloun poklademe na koláč a zalijeme želatinou. Necháme v lednici nejlépe přes noc a ráno se můžete těšit na sladkou dobrůtku.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

magazín Gleid

tým redaktorů a bloggerů

Smyslem a podstatou online magazínu Gleid je poskytování věrohodných informací a rad zejména z oblastí krásy, zdraví, lifestylu a jídla. Síla je v týmu tvořeném odborníky, ale i blogery. Současně se zabýváme tématy, které mohou našim čtenářům pomoci k získání odpovědí na dílčí otázky běžného života.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Současnou hlavní potravinou na stáncích je artyčok, jehož nafialovělý květ oslní nejedno oko. Tak trochu zapomenutý druh zeleniny se díky stále populárnějším farmářským trhům pomalu vrací i na český trh. V Itálii je artyčok naopak dlouhodobě surovinou číslo jedna v tomto období. A jak na něj? Římané to ví nejlépe, proto jsem si pro vás připravila recept Carciofi alla romana!
16.3.2018
Hodnocení:
Čas grilování a letních posezení je v plném proudu. Trpíte celiakií (alergii na lepek), a přesto byste si dali chutný burger? Přináším vám recept, na kterém si všichni pochutnají.
5.7.2016
Hodnocení:

Byť jsou teplé dny v nedohledu, neznamená to, že skončila salátová sezóna. S ubývajícími stupni na teploměru však přibývají vrstvy a tělo touží po něčem sytějším.

30.9.2017
Hodnocení:
Letní sezóna grilování se blíží, a vy byste chtěli zkusit něco zajímavého? Úžasná chuť fazolového burgeru vás zcela jistě nadchne!
8.6.2018
Hodnocení: