Gleidshop
Hlavní baner

Tip na skvělou grilovačku - Fazolový burger

Letní sezóna grilování se blíží, a vy byste chtěli zkusit něco zajímavého? Úžasná chuť fazolového burgeru vás zcela jistě nadchne!
pixabay.com

 

Kdo by se netěšil na letní grilovací sezónu! Ohromte svoje přátele něčím novým, například tímto skvělým burgerem z fazolí! Budou se doslova olizovat až za ušima. Fazolové burgery nejen chutnají skvěle, ale i samy fazole jsou bohaté na rostlinné bílkoviny, železo a je to skvělý zdroj vlákniny. Pozor ovšem musíme dbát na správné tepelné opracování, neboť syrové jsou lehce toxické. Proto si zjistěte, jak dlouho se vaše fazole vaří, neboť každý druh fazole má dobu vaření jinou

Pokud vás fazole nadýmají, není nic jednoduššího, než je na noc namočit. Do vody se uvolní nestravitelné oligosacharidy, které ono nadýmání způsobují. Namáčením také získáte zajímavější chuť, lépe se vám budou fazole trávit, ale také se sníží doba potřebná na jejich vaření. Nutno podotknout, že při procesu namáčení se fazole několika násobně zvětší, dbejte proto na přiměřené množství a na to, aby byly namočeny všechny fazole. Při vaření používáme vodu čerstvou, a hlavně neosolenou, neboť sůl nejenže prodlouží vaření, ale také přijdete o část vitamínu řady B.

 

Ingredience na burger:

oblíbený druh fazolí - cca 415g 
1 cibule
1-2 lžíce rajčatového protlaku
(mouka - kdyby se burgery rozpadaly)
pepř, sůl
olej

 

Postup:

1. Na kapce rostlinného oleje necháme zesklovatět cibulku.
2. Přidáme uvařené fazole a necháme je chvilku s cibulkou osmažit.
3. Poté přidáme lžíci rajčatového protlaku a promícháme
4. Okořeníme špetkou soli a pepřem.
5. Po vychladnutí začneme tvarovat placky. Pokud se vám zdá, že se budou rozpadat, přidejte do směsi trochu mouky

A je hotovo! Teď už jen burgery dát na chvíli do ledničky, kde by počkaly na svou příležitost ukázat se na grilu! Už nikdy nebudete chtít žádný jiný burger!

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Jana Česká

zdravá výživa/vegan recepty

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podzimní listí skrývá nejeden plod z přírody. Vyrazte na jedlé kaštany a udělejte si doma voňavou dobrotu, která vás zahřeje nejen v žaludku.

19.11.2020
Hodnocení:

Jak docílit bohatého kvetení? Kdy provádět řez a kdy a jak správně sklízet květy na čaj? Už je to tady. Stačí trochu sluníčka a téměř z každé zahrady se nám do nosu bude vkrádat omamná vůně šeříku. Každý rok lituji, že nekvetou aspoň tři měsíce, ale pak si řeknu, že by nám nejspíš nebyli tak vzácný. 

14.5.2021
Hodnocení:
Čas grilování a letních posezení je v plném proudu. Trpíte celiakií (alergii na lepek), a přesto byste si dali chutný burger? Přináším vám recept, na kterém si všichni pochutnají.
5.7.2016
Hodnocení:

Z římského hrachu neboli cizrny lze připravit tato úžasná zdravá pomazánka, se kterou si můžete zkrátit těšení na letošní dovolenou.

17.6.2019
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Moto magazínu Gleid: Gleid není jen o kráse, ale také o životě skutečné ženy

Stáhněte si nás do telefonu

Náš Facebook

Náš Instagram