Gleidshop
Eshop

Tip na skvělou grilovačku - Fazolový burger

Letní sezóna grilování se blíží, a vy byste chtěli zkusit něco zajímavého? Úžasná chuť fazolového burgeru vás zcela jistě nadchne!
pixabay.com

 

Kdo by se netěšil na letní grilovací sezónu! Ohromte svoje přátele něčím novým, například tímto skvělým burgerem z fazolí! Budou se doslova olizovat až za ušima. Fazolové burgery nejen chutnají skvěle, ale i samy fazole jsou bohaté na rostlinné bílkoviny, železo a je to skvělý zdroj vlákniny. Pozor ovšem musíme dbát na správné tepelné opracování, neboť syrové jsou lehce toxické. Proto si zjistěte, jak dlouho se vaše fazole vaří, neboť každý druh fazole má dobu vaření jinou

Pokud vás fazole nadýmají, není nic jednoduššího, než je na noc namočit. Do vody se uvolní nestravitelné oligosacharidy, které ono nadýmání způsobují. Namáčením také získáte zajímavější chuť, lépe se vám budou fazole trávit, ale také se sníží doba potřebná na jejich vaření. Nutno podotknout, že při procesu namáčení se fazole několika násobně zvětší, dbejte proto na přiměřené množství a na to, aby byly namočeny všechny fazole. Při vaření používáme vodu čerstvou, a hlavně neosolenou, neboť sůl nejenže prodlouží vaření, ale také přijdete o část vitamínu řady B.

 

Ingredience na burger:

oblíbený druh fazolí - cca 415g 
1 cibule
1-2 lžíce rajčatového protlaku
(mouka - kdyby se burgery rozpadaly)
pepř, sůl
olej

 

Postup:

1. Na kapce rostlinného oleje necháme zesklovatět cibulku.
2. Přidáme uvařené fazole a necháme je chvilku s cibulkou osmažit.
3. Poté přidáme lžíci rajčatového protlaku a promícháme
4. Okořeníme špetkou soli a pepřem.
5. Po vychladnutí začneme tvarovat placky. Pokud se vám zdá, že se budou rozpadat, přidejte do směsi trochu mouky

A je hotovo! Teď už jen burgery dát na chvíli do ledničky, kde by počkaly na svou příležitost ukázat se na grilu! Už nikdy nebudete chtít žádný jiný burger!

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Jana Česká

zdravá výživa/vegan recepty

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Vítejte v Espelette, v Baskitcké vesničce, která produkuje nejdražší chilli papričku na světě - Piment d'Espelette. V tomto článku vám barvitě vylíčím její chuť, prozradím tajemství, proč je tak drahá a obohatím vás o recept na Baskitskou specialitu.

20.11.2019
Hodnocení:
Pravidelné měsíční recepty podle Ayurvédy jsou tady. Vyzkoušejte recepty, které právě v tomto období podpoří náš organismus, jeho vitalitu a zdraví.
11.11.2017
Hodnocení:

Přijměte inspiraci na odlehčenou verzi letního grilování. Připravte se na skvělou pochoutku!

7.5.2019
Hodnocení:
V poslední době je více doporučován pařený chléb než pečený, zejména pro lidi s potížemi trávicího ústrojí. Pařený chléb je stravitelnější a šetrnější zejména pro stěny tlustého střeva.
26.7.2016
Hodnocení: