Gleidshop
Hlavní baner

Lahodný dietní mrkvový dort s tvarohem

Tento dort je nejen chuťově lehký, ale je zároveň bez lepku a tuku. Kdo z vás nemá rád přeslazené dorty, určitě si tento recept zamiluje jako já.
Ing. Iva Aiesh

 

Suroviny na korpus:

  • 500 g na jemno nastrouhané mrkve
  • 100 g jemně mletých ovesných vloček (zkoušela jsem použít kukuřičnou nebo rýžovou mouku a efekt je podobný, možná ještě lepší - jen jsem přidala tak o 1-2 polévkové lžíce více mouky)
  • 4 vajíčka (oddělíme žloutky od bílků)
  • 2 zralé banány (pokud banány nemáme, nevadí, avšak díky banánu je těsto vláčnější)
  • 2-3 lžičky skořice (krásně korpus provoní, takže jí dávám i více)
  • 2 lžičky kypřícího prášku (může být bezfosfátový)
  • sladidlo (stévie, agávový sirup, třtinový cukr - dle preferencí)


Suroviny na náplň:

  • 500 g odtučněného tvarohu ve vaničce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 odměrky vanilkového proteinu (lze vynechat)
  • sladidlo podle chuti (stévie, agávový sirup, třtinový cukr atp.) - kdo nehledí na linii, tak může použít i trošku vanilkového cukru

 

Na ozdobu: ovoce dle možností (borůvky, lesní směs, jahody,...)


Postup:


Troubu si předehřejme na 180 °C. Mrkev nastrouháme na jemno. Oddělíme žloutky od bílků, banány rozmačkáme. Vločky smícháme se žloutky, banány, skořicí, kypřícím práškem, mrkví a sladidlem. Vše důkladně promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme k ostatním surovinám. Vzniklé těsto dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem (použila jsem o průměru 20 cm) a pečeme 35 minut na 180 °C (samozřejmě záleží na druhu trouby, já používám elektrickou troubu). Necháme vychladnout.

Tvaroh smícháme v misce s vanilkovým extraktem, proteinem a osladíme podle chuti. Pak tuto směs natřeme na vychladlý koláč a poklademe na něj ovoce.

 

 

Přeji dobrou chuť.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Ing. Iva Aiesh

osobní rozvoj /karty/ zdravá strava

Iva vystudovala Rostlinolékařství na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně. K esoterice se dostala díky otci, který ji k tomu nepřímo vedl od dětství a sama se aktivně věnuje výkladu karet, kyvadlu a dalším metodám více než osmnáct let. Je to její hobby i práce v jednom. Ráda také cestuje a poznává nové lidi.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Zdravím vás z kouzelné Anglie, kde se nám letos urodilo opravdu hodně jablek a dýní nevídaných rozměrů. A tak jsem spojila pár věcí dohromady a vznikl z toho následující recept na knedlíčky, které se dají použít také jako příloha.
22.11.2017
Hodnocení:

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

5.8.2016
Hodnocení:

Sushi nemusí znamenat jen syrovou rybu. Vyniká právě tím, jak je variabilní – do rýže můžete zabalit v podstatě cokoliv. Já jsem zkusila připravit tuhle vegetariánskou variantu a nemohla jsem se nabažit. Příprava sushi je opravdu snazší, než si myslíte. Je to exotická, složitě vypadající a obdiv vzbuzující mňamka, lehoučká a ideální na léto.

11.8.2018
Hodnocení:

O fazolích koluje řada pomluv. Přitom si to, chudinky, vůbec nezaslouží. Jsou neuvěřitelně zdravé a při správné úpravě (a pravidelném jedení) vůbec nijak nenafukují. Sice se nikomu v létě nechce moc vařit, ale mít dostatek bílkovin se zrovna v tomhle počasí ohromně hodí – snáz se pak totiž bojuje s nezkrotnou chutí na zmrzku.

29.8.2018
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Stáhněte si nás do telefonu

Stažení aplikace

Náš Facebook

Náš Instagram

Instagram