Gleidshop
Hlavní baner

Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.

 

Ingredience:

 

Korpus

3 hrnky nahrubo strouhané mrkve

- 2 hrnky mouky (žitná, ječná, špaldová)

- 1/4 hrnu olivového oleje

- 1 hrnek třtinového cukru

- 1 hrnek ořechů (nejlépe vlašské)

- 4 vejce

- jedlá soda případně kypřící prášek

- 2 lžičky skořice (může být i zázvor, kardamon, perníkové koření, citrónová kůra)

- špetka soli

 

Krém

- 1 tvaroh

- 1/2 hrnku změklého másla

- hrst třtinového cukru

- vanilka (může být i citrónová nebo pomerančová kůra)

 

Postup přípravy:

Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme přesypanou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu, nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. 

Pečeme 40 - 50 minut na 180°C. Na krém smícháme všechny ingredience a vyšleháme, máslo musí být změklé kvůli hrudkám. Po vychladnutí korpus potřeme krémem. Můžeme přidat ovoce.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Už nevíte, co udělat z cukety? Zkuste noky, které doplňte pečenou červenou řepou a vaše játra vám poděkují.

8.9.2018
Hodnocení:

Zahrádkáři v tomto období zažívají cuketové žně. Ať už mezi ně patříte nebo ne, zkuste tyto výborné cuketové recepty! Pečené cuketové květy jako v Itálii, veganské cuketové brownies, cuketový koláč s kozím sýrem... Sklízejte a radujte se!

10.8.2020
Hodnocení:

Máte rádi krémové polévky? Pojďte zkusit tuto lahodnou krémovou polévku z římského hrachu s kadeřávkem posypanou černým sezamem, konopným semínkem a křupavou cizrnou.

19.8.2020
Hodnocení:

Až budete číst dětem pohádky o Šeherezádě nebo Aladinovi, zasněte se s těmito šneky a vůní orientu.

23.1.2020
Hodnocení: