Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.

Obrázek: 7d1bba8422c0797f4d7afb84a4bfdb2a3c773b44

Ingredience:

Korpus

3 hrnky nahrubo strouhané mrkve

- 2 hrnky mouky (žitná, ječná, špaldová)

- 1/4 hrnu olivového oleje

- 1 hrnek třtinového cukru

- 1 hrnek ořechů (nejlépe vlašské)

- 4 vejce

- jedlá soda případně kypřící prášek

- 2 lžičky skořice (může být i zázvor, kardamon, perníkové koření, citrónová kůra)

- špetka soli

Krém

- 1 tvaroh

- 1/2 hrnku změklého másla

- hrst třtinového cukru

- vanilka (může být i citrónová nebo pomerančová kůra)

Postup přípravy:

Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme přesypanou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu, nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. 

Pečeme 40 - 50 minut na 180°C. Na krém smícháme všechny ingredience a vyšleháme, máslo musí být změklé kvůli hrudkám. Po vychladnutí korpus potřeme krémem. Můžeme přidat ovoce.

Reklama

Podobné články

Obrázek: d07bc9f9daed1f954e0b4ed771e22b7316c59565
Obrázek: f4dc6d8ee1c88ce8706873206b1f04fd2ad1af4c
Obrázek: 9687f66533e59e9f7320c62f1918e147bfc0e63a
Obrázek: 13d7416d30c1a356cc0737c8531bd5b76bd998d8
Obrázek: 1ba9d63e6e69e650e511ae59fa00d0a9151f7a70