Gleidshop
Hlavní baner

Zdravé jogurtovo-špaldové lívance

Dnešní recept si oblíbíte pokud milujete sladké, ale přesto se chcete stravovat zdravě a udržet se ve formě. Jogurtovo-špaldové lívance si připravíte během chvilky a postačí vám jen pár ingrediencí. Vychutnejte si jejich lahodnou chuť ke snídani, odpoledne ke kafíčku, nebo kdykoliv, když vás přepadne chuť na něco dobrého.

pexels.com

 

Jogurtovo-špaldové lívance

Ingredience:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka (používám kokosové, ale výběr je na vás)
  • 2 lžíce medu (můžete použít stévii, nebo jiné sladidlo)
  • 1 lžička jedlé sody

 

Postup:

Veškeré ngredience smícháme dohromady a tím nám vznikne hutnější těsto. Pánev potřeme lžičkou kokosového oleje a tvoříme lívance. Při servírování můžeme dozdobit ovocem, hořkou čokoládou, ořechovým máslem, kokosovým krémem, nebo čímkoli co máte rádi.

Já v tomto receptu lívance dozdobila jogurtem, rozvařeným ovocem (meruňkymi) a posypala plody goji. 

 

Dobrou chuť!

 

 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Gabriela Zárubová

Šéfredaktorka

Gábina je šéfredaktorka a stará se o sociální sítě Gleid. Ve svých článcích píše o motivaci, pohybu a zdravém životním stylu. Jako vizážistka sdílí své tipy z oblasti beauty světa a nejnovějších trendů v oblasti dekorativní a pečující kosmetiky.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Neměli jste čas připravit dětem překvapení ke Dni dětí? Připravte o víkendu k snídani jejich oblíbené lívance tak trochu jinak a zdravě.
3.6.2016
Hodnocení:

Dnes přicházím s jednou velkou dobrotou. S dortíkem, který je jednoduchý na přípravu a hodí se k jakékoli příležitosti. Pokud milujete vláčné, nadýchané, rozplývající se na jzyku a zároveň osvěžující dezerty, tak tento recept si jednoznačně oblíbíte. A protože je dnešní dort variabilní, můžete ozdobný vršek vždy trochu pozměnit. Od teď už budete vědět, jak zaručeně vykouzlit úsměv na tváři každé vaší návštěvě.

11.3.2021
Hodnocení:

Počátkem naší "cesty kolem světa" bylo vinobraní ve Francouzkém regionu Champagne, jak již název napovídá, zde se sklízí víno, ze kterého vzniká pravé Champagnské. Jaká úskalí se vytrpí, než se z hroznů stane perlivý mok a co si k němu dávají místní Francouzi, vám přiblížím v tomto článku.

9.10.2019
Hodnocení:

Jak na přípravu italského krémového risotta s dýní jako s hlavní surovinou? Výsledek pokrmu bude delikatesní a příprava lehčí, než se zdá! Stačí si nakoupit ty správné ingredience s vysokou kvalitou, pohlídat si hmotnost surovin a pak už jen nepřestávat míchat!

12.10.2018
Hodnocení: