Gleidshop
Hlavní baner

Zdravé jogurtovo-špaldové lívance

Dnešní recept si oblíbíte pokud milujete sladké, ale přesto se chcete stravovat zdravě a udržet se ve formě. Jogurtovo-špaldové lívance si připravíte během chvilky a postačí vám jen pár ingrediencí. Vychutnejte si jejich lahodnou chuť ke snídani, odpoledne ke kafíčku, nebo kdykoliv, když vás přepadne chuť na něco dobrého.

pexels.com

 

Jogurtovo-špaldové lívance

Ingredience:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka (používám kokosové, ale výběr je na vás)
  • 2 lžíce medu (můžete použít stévii, nebo jiné sladidlo)
  • 1 lžička jedlé sody

 

Postup:

Veškeré ngredience smícháme dohromady a tím nám vznikne hutnější těsto. Pánev potřeme lžičkou kokosového oleje a tvoříme lívance. Při servírování můžeme dozdobit ovocem, hořkou čokoládou, ořechovým máslem, kokosovým krémem, nebo čímkoli co máte rádi.

Já v tomto receptu lívance dozdobila jogurtem, rozvařeným ovocem (meruňkymi) a posypala plody goji. 

 

Dobrou chuť!

 

 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Gabriela Zárubová

Šéfredaktorka

Gábina je šéfredaktorka a stará se o sociální sítě Gleid. Ve svých článcích píše o motivaci, pohybu a zdravém životním stylu. Jako vizážistka sdílí své tipy z oblasti beauty světa a nejnovějších trendů v oblasti dekorativní a pečující kosmetiky.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Mám moc ráda taková ta lehká jídla, po kterých není člověk nafouknutý. Což bývá často z nedělních obědů u maminky/babičky, až si člověk musí rozepnout knoflíček u kalhot.

15.1.2019
Hodnocení:

Tento moučník se statečně přibližuje k našemu biskupskému chlebíčku. Pokud si jej se mnou upečete, zjistíte proč. Chlebíček, který je křupavý, protože jsou v něm ořechy, propojuje se v něm vůně čokolády a banánů, je kyprý i vláčný. Bude mu slušet pořádná porce kokosové šlehačky nebo lžíce arašídového másla.

26.4.2021
Hodnocení:

O víkendu jsme se s maminkou daly do pečení vánočního cukroví a já si uvědomila, že se nemůžu nepodělit o recept na moje nejoblíbenější - marcipánové čtverečky. Jsou křehoučké, voní jako Vánoce a když je uděláte dostatečně malinké, vlastně se ani nepočítají do denního kalorického příjmu (že ne?).

13.12.2018
Hodnocení:

Sushi nemusí znamenat jen syrovou rybu. Vyniká právě tím, jak je variabilní – do rýže můžete zabalit v podstatě cokoliv. Já jsem zkusila připravit tuhle vegetariánskou variantu a nemohla jsem se nabažit. Příprava sushi je opravdu snazší, než si myslíte. Je to exotická, složitě vypadající a obdiv vzbuzující mňamka, lehoučká a ideální na léto.

11.8.2018
Hodnocení: