Gleidshop
Eshop

Pudinkové copy - nebojte se občas zhřešit

Opravdu je důležité jíst zdravě. Správné jídlo je v podstatě lék pro naše tělo, ale někdy nás "honí mlsná" a my podlehneme. Když je to jen jednou za čas, nic hrozného se nestane. Chci vám nabídnout skvělý recept, kterým potěšíte svou rodinu, mlsný jazýček svůj nebo kamarádek, které k vám přijdou na kávu nebo jen tak na návštěvu.

Hana Korbičková

 

Jak upéct výborné pudinkové copy?

Na těsto potřebujeme:

těsto v receptu na pudinkové copy
  • 250 ml mléka,
  • 200 ml oleje,
  • 3 žloutky,
  • 400 g hladké mouky,
  • 10 lžiček cukru,
  • špetku soli,
  • 1/2 kostky droždí.

Na krém:

  • 3/4 litru mléka,
  • 3 vanilkové pudinky,
  • 6 lžiček cukru,
  • celé máslo.

Na dohotovení:

  • 1 vejce na potření,
  • moučkový cukr na posypání.
     

Ze dvou lžiček cukru, mléka a droždí si připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, cukr, sůl, žloutky, olej, mléko a kvásek. Hněteme tak dlouho, dokud těsto nebude pěkně hladké a nebude se lepit na mísu. Necháme kynout 1 hodinu na teplém místě. Mezitím uvaříme pudink. Až vychladne, zašleháme do něj změklé máslo.
 

Těsto vyklopíme na vál a rozdělíme jej na 16 kousků. Z každého uděláme 20 cm dlouhý a 1 cm tenký váleček, který přehneme na polovinu. Tím vzniknou dva prameny, které smotáme, konec zmáčkneme a trochu vsuneme dospod. Klademe na pečicí papír a necháme ještě cvilku kynout. Poté jednotlivé copy potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut. Po vychladnutí je podélně rozkrojíme, naplníme krémem a posypeme moučkovým cukrem.
 

Zkoušejte různé varianty

Výborný krém uděláme také z kokosového nebo karamelového pudinku. Copy můžeme lehce pocákat čokoládovou polevou. Věřím, že pokud se necháte zlákat tímto receptem, po pudinkových copech se u vás doma jen zapráší. Dobrou chuť!


 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Korbičková

spisovatelka

Miluji svoji rodinu – manžela, dvě dospělé dcery i kocoura a psa. Ráda píši příběhy ze života (ztvárnila jsem je ve čtyřech knížkách, pátá je v procesu). Nyní je můj a manželův životní úkol postarat se o jeho nemohoucí (ležící) rodiče a přitom nezapomínat na krásy života kolem nás.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Můj švagr je vegetariánem už 11 let, a když jsem se ho zeptala, jestli mu maso někdy chybí, řekl, že vůbec, jen jednu věc by prý si ještě někdy rád dal - pořádné kolečko tlačenky s octem a cibulí. Býložravci drží při sobě, takže jsem to musela hned zkusit. Byla to pro mě výzva a soudě podle jeho výrazu, se povedla. Dnešní recept je tedy pro ty, kteří maso už jíst nechtějí, ale s nostalgií si přece jen někdy na nějakou mňamku z mládí vzpomenou.

31.10.2018
Hodnocení:

Tradiční recepty z praktické Ayurvédy od Ive Georgievové. Jak jinak než ze sezónní zeleniny a ovoce, které v kombinaci s ostatními potravinami vytvoří lahodný a podpůrný pokrm pro náš organismus.  

16.9.2019
Hodnocení:
Také si rádi občas zamlsáte, ale klasické dortíky vás už omrzely? Zkuste sympatické, oku i jazyku lahodící, makronky.
24.2.2018
Hodnocení:

O fazolích koluje řada pomluv. Přitom si to, chudinky, vůbec nezaslouží. Jsou neuvěřitelně zdravé a při správné úpravě (a pravidelném jedení) vůbec nijak nenafukují. Sice se nikomu v létě nechce moc vařit, ale mít dostatek bílkovin se zrovna v tomhle počasí ohromně hodí – snáz se pak totiž bojuje s nezkrotnou chutí na zmrzku.

29.8.2018
Hodnocení: