Gleidshop
Eshop

Pudinkové copy - nebojte se občas zhřešit

Opravdu je důležité jíst zdravě. Správné jídlo je v podstatě lék pro naše tělo, ale někdy nás "honí mlsná" a my podlehneme. Když je to jen jednou za čas, nic hrozného se nestane. Chci vám nabídnout skvělý recept, kterým potěšíte svou rodinu, mlsný jazýček svůj nebo kamarádek, které k vám přijdou na kávu nebo jen tak na návštěvu.

Hana Korbičková

 

Jak upéct výborné pudinkové copy?

Na těsto potřebujeme:

těsto v receptu na pudinkové copy
  • 250 ml mléka,
  • 200 ml oleje,
  • 3 žloutky,
  • 400 g hladké mouky,
  • 10 lžiček cukru,
  • špetku soli,
  • 1/2 kostky droždí.

Na krém:

  • 3/4 litru mléka,
  • 3 vanilkové pudinky,
  • 6 lžiček cukru,
  • celé máslo.

Na dohotovení:

  • 1 vejce na potření,
  • moučkový cukr na posypání.
     

Ze dvou lžiček cukru, mléka a droždí si připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, cukr, sůl, žloutky, olej, mléko a kvásek. Hněteme tak dlouho, dokud těsto nebude pěkně hladké a nebude se lepit na mísu. Necháme kynout 1 hodinu na teplém místě. Mezitím uvaříme pudink. Až vychladne, zašleháme do něj změklé máslo.
 

Těsto vyklopíme na vál a rozdělíme jej na 16 kousků. Z každého uděláme 20 cm dlouhý a 1 cm tenký váleček, který přehneme na polovinu. Tím vzniknou dva prameny, které smotáme, konec zmáčkneme a trochu vsuneme dospod. Klademe na pečicí papír a necháme ještě cvilku kynout. Poté jednotlivé copy potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut. Po vychladnutí je podélně rozkrojíme, naplníme krémem a posypeme moučkovým cukrem.
 

Zkoušejte různé varianty

Výborný krém uděláme také z kokosového nebo karamelového pudinku. Copy můžeme lehce pocákat čokoládovou polevou. Věřím, že pokud se necháte zlákat tímto receptem, po pudinkových copech se u vás doma jen zapráší. Dobrou chuť!


 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Korbičková

spisovatelka

Miluji svoji rodinu – manžela, dvě dospělé dcery i kocoura a psa. Ráda píši příběhy ze života (ztvárnila jsem je ve čtyřech knížkách, pátá je v procesu). Nyní je můj a manželův životní úkol postarat se o jeho nemohoucí (ležící) rodiče a přitom nezapomínat na krásy života kolem nás.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Horké dny už jsou tady, tak proč se neochladit zdravým chia pudinkem?
25.5.2018
Hodnocení:

Kdo by nemiloval jablečný závin? Když je tam tolik ovoce a skoro žádné těsto. Člověk by si řekl, že je to vlastně dietní zákusek. Vůně rozpečených jablek, skořice, ořechů a rozinek se dá skoro přirovnat k božské maně.

31.1.2019
Hodnocení:

Jak na přípravu italského krémového risotta s dýní jako s hlavní surovinou? Výsledek pokrmu bude delikatesní a příprava lehčí, než se zdá! Stačí si nakoupit ty správné ingredience s vysokou kvalitou, pohlídat si hmotnost surovin a pak už jen nepřestávat míchat!

12.10.2018
Hodnocení:

Počátkem naší "cesty kolem světa" bylo vinobraní ve Francouzkém regionu Champagne, jak již název napovídá, zde se sklízí víno, ze kterého vzniká pravé Champagnské. Jaká úskalí se vytrpí, než se z hroznů stane perlivý mok a co si k němu dávají místní Francouzi, vám přiblížím v tomto článku.

9.10.2019
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Stáhněte si nás do telefonu

Stažení aplikace

Náš Facebook

Náš Instagram

Instagram