Jste unavení, bolí vás záda a nic se vám nechce? Vyplavte hormony štěstí, víme jak

Návštěva fitness je pro někoho noční můra, pro jiného nejlepší věc na světě. Každý to máme jinak, ale ti, kteří se ke každé návštěvě fitka a každému cvičení neskutečně přemáhají, tak i ti, kteří se na to těší, mají jedno společné - po každém dokončeném tréninku nebo už při něm se dostaví ten krásný pocit.

Obrázek: 5509d97b6db2b5dc746c76b0fd3b6f7a9bf4ea37

Pocit, že jsem udělal něco pro svoje zdraví, něco pro sebe. A to něco není zas tak úplně málo, protože jak se říká, každý trénink se počítá a špatný je jen takový trénink, který neproběhne.  Sice pouze pravidelné cvičení má z dlouhodobého hlediska nějaký smysl, ale o tom až třeba jindy. I po jednorázovém tréninku totiž tělo a hlava ví, že se stalo něco dobrého.

Nechte se vést a relaxujte

Musíme si také uvědomit, že návštěva fitka není pouze o tom, abych udělal něco pro svoje tělo, ale také má příznivý vliv na naší mysl. Nejen že pak budu lépe vypadat, ale budu mít i lepší náladu, sebevědomí, atd. To jde ruku v ruce. V dnešní době stále více sedavých zaměstnání začíná mít problémy jak s klouby a hlavně páteří, a tak jim zaměstnavatelé v rámci zaměstnaneckých benefitů platí členství ve fitness a wellness klubech. Už dávno totiž mnoho studií potvrdilo, že cvičení prospívá nejen tělu, ale i hlavě, takže zaměstnanci navštěvující a využívající těchto benefitů pracují lépe a jsou odolnější vůči únavě i stresu, který na nás v práci číhá. Čím dál více vrcholových manažerů a podobných pozic ve volných chvílích vyhledává osobní trenéry, protože při osobním tréninku člověk může naprosto vypnout hlavu a na čas se odprostit od pracovních záležitostí. Při tréninku vůbec nemyslí a pouze se nechají vést trenérem. Jen poslouchají jeho pokyny a nic víc.

Nejen pro ten pocit...

Jedna moje klientka po 2 letech a osobních trénincích 3x týdně neuměla sama udělat ani jeden cvik, pokud jsem jí správně nenasměroval a cvik jí po tisící neukázal a neřekl, co jím má procvičit. A to se nám cvičení velice dařilo. A to je také téma dnešního článku. Nemusíme se bát, že nebudeme vědět jak a co ve fitness centru dělat, protože tomu nerozumíme. Doba je už dnes jinde a v těch lepších vám určitě vše potřebné vysvětlí a poradí, takže můžeme s klidem vypnout hlavu a užít si pohyb nebo relax pohybem. Myslet chvilku na sebe, přemýšlet o sobě, o svém tělu. Stačí se zeptat nebo si nechat nastavit program na eliptickém trenažéru nebo běhátku a zaposlouchat se do oblíbené hudby, zúčastnit se skupinové lekce nebo osobního tréninku a poslouchat pokyny trenéra. Je to taková chvilka pro sebe, kterou by si každý z nás měl jednou za čas umět udělat. Navíc chvilka pro sebe, která je prospěšná tělu i duchu. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: bd06281e9912ec91c9148cad86e2dd4161c81979
Obrázek: d07bc9f9daed1f954e0b4ed771e22b7316c59565
Obrázek: důvody nafouklého břicha
Bylinky a rostliny k jídlu
Obrázek: 69b72622f0ea099e12327d109c0eff2cdd038888