Podzim láká na kafe: Přijměte pozvání a vyrazte. S kým? Pozvěte sebe!

Přesně tak, žádná chyba v textu. Vyrazte si na kávu sama. Ptáte se, proč byste na tak smutné sólo kafe měla vůbec zajít? Je to jednoduché. Teď a nikdy jindy není vhodnější doba na to, abyste se na chvíli zastavila. Ne, ne, nemávejte rukou. Podzim je ideální příležitost k tomu, abyste zvolnila a byla na okamžik se svými myšlenkami o samotě. Léto už přece máte za sebou a do Vánoc daleko. Takže?

Obrázek: 84d39975a7f27e1d02c48a5e5398f4949450737d
Zdroj: pixabay.com

Příjemně si neexistujte 

Podzimní únava, oslabená imunita, nechuť, tělo bez duše, žádná energie, stres i pres. Znáte? Týkají se tyhle "příjemnosti" momentálně i vás? Pak naslouchejte sama sobě a varovné signály neignorujte. Nesnažte se vše přechodit. Nemusíte nahromaděné zmatky a neklid hrnout před sebou. Čím déle pojedete na plný plyn bez zastávky, tím více se toho na vás bude nabalovat. A co bude následovat? Chřipky, rýmičky, mastné vlasy, unavená pokožka, kila navíc, podrážděnost, špatná nálada a o vánočním shonu raději ani nemluvě. Všechno souvisí se vším a na podzim to platí dvojnásob. 

Jste to pouze a jedině vy sama, kdo si může nejlépe pomoci a vyhnout se tak těmto každoročním peripetiím. Ptáte se jak? Ptejte se, v pořádku, ale na těch správných místech. Zeptejte se sama sebe. Co si momentálně přejete? Jak se chcete restartovat? Rychle a účinně? Neexistuje podrobný návod, který funguje na všechny stejně. Některá z nás zaskočí na masáž, jiná svůj stres utopí v bazénu a další potřebuje jen obejmout. Každá jsme úplně jiná, a přesto máme jedno společné. Potřebujeme si žensky chvíli neexistovat. Příjemně si nebýt. Jak to uděláte, je jen na vás, ale neodkládejte to příliš dlouho. Podzim vás k tomu vyzývá právě teď. Možná snad, ještě dnes.

Utište hlavu

Informace, poznámky, seznamy, úkoly, povinnosti, zápisky, výpisky, soupisky, rozvrhy, kroužky, výročí, recepty a? A zazvonil zvonec, pohádky je konec. Už se vám do hlavy nic nemůže vejít. Pořád si sice říkáte, že to přece zvládnete. Jste žena, takže rezervy ještě máte. Ale proč sahat do rezerv? Zvolněte a buďte k sobě ohleduplná. Ne AŽ, ale TEĎ. Tohle za vás nikdo jiný neošéfuje. 

Nejde o nic velkého, ani pracného, či náročného. Pozvěte se prostě a jednoduše na kafe. Sama! Bez společnosti, bez mobilu, bez diáře, bez obav :) Pozvání přijměte a jděte. Nechte se obsloužit, seďte, dýchejte, nepřemýšlejte. Tohle přece děláte pořád. Utište si na chvíli hlavu a všednost nechte před kavárnou. Ona tam na vás rozhodně počká, tedy žádný spěch. Udělejte si u kávy malý osobní svátek. Jen svůj. Je váš a nikoho jiného. Tak si ho maximálně užijte, trochu se snažte se odměnit a dejte ženskému přemýšlení na chvíli volno. 

Další kávu prosím

Pokud víte (a já vím, že víte dobře), o čem je řeč, už teď jste po drobném odpočinku zatoužila. A tak si rychle plánujete takové osobní kávové pohlazení, zbrkle ho někam vhrknete do nabitého programu, pak jej na stojáka do sebe kopnete, spálíte si jazyk a už jste zase fuč. Tak takhle ne! Vyhodila byste peníze za nic a nakonec byste si ještě sypala popel na hlavu za to, že jste si přece jen raději měla a mohla umýt okna. 

Vyrazte, ale uváženě. Udělejte si ten čas. Je váš. Naplánujte si vhodné odpoledne a pak si slibte, že nebudete nikam spěchat. Svůj slib dodržte a kávou, nebo dortíkem na sobě nešetřete. Tedy, další prosím...

Že kalorie? No a co!

Celý rok se hlídáte, abyste se nakonec takhle nadopovala lattéčkovými kaloriemi? Přesně tak. Pomůže-li vám to zvolnit, pohladit duši a udělat si radost, pak tyhle zanedbatelné kalorie rozhodně stály za to. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: e18bbdb6749b31e432a5fe616e83253f070c4911
Obrázek: recepty z dýně
Obrázek: e998a88b53c3475f2b925fcfe0dc4fa36f44a228
Obrázek: 9316802e189f21b3e44922837019a0673e7b42fd
Obrázek: e27100573be8ce8a710063c443af51af59e94c45