Najděte porozumění a rozvíjejte vztahy. Jaká jsou jednotlivá znamení ohně, země, vzduchu a vody?

Jednotlivá znamení a čtyři živly – oheň, země, vzduch a voda. Pokud chcete porozumět a lépe vnímat bytosti kolem vás, je potřeba porozumět základním prvkům, které vám usnadní komunikaci s nimi. Otevřete se a zjistěte, jaký prvek spojuje vaše znamení.

Obrázek: 2ae37fcb52d429df42f6118d475bbf2bbbe1a294
Zdroj: Freepik

Ohnivá znamení

Beran, Lev, Střelec ztělesňují vášnivý element ohně. Jsou to znamení velmi uznávaná díky spontánnosti, odvaze i kreativitě. Často bývá velmi těžké je umlčet. I když všechny tyto znamení ztělesňují nespoutanou energii ohně jednotlivě se od sebe odlišují. Obecně se ohnivá znamení nebojí říct, co si opravdu myslí a razí si svou vlastní cestu. Jedná se o intuitivní bytosti.

  • Střelec je znám jako proměnlivé znamení ohně, tím pádem je přizpůsobivější, něž znamení okolo něho. I přesto však zůstává rozhodný.
     
  • Lev je naproti tomu pevným znamením ohně a zcela ztělesňuje vášeň a zároveň loajalitu.
     
  • Beran je nejinovativnějším znamením ohně a jen zřídka svůj čas tráví zahleděně v minulosti, ale naopak kouká v před a vždy s pocitem jistoty a důvěry v sebe.

Zemská znamení

Býk, Panna a Kozoroh jsou znamení, která ztělesňují praktičnost i spolehlivost. Věcem věří pouze v případě, že se jich mohou jasně dotknout a vidět je. A právě to z nich dělá smyslné bytosti, které jsou náchylnější k hlubokému spojení k sobě samému. Oceňují logiku a ztělesňují spolehlivost. Znamení Země se vyznačují tím, že dokáží pracovat s tím, co mají. Jedná se o vnímavé bytosti.

  • Býk je nejpragmatičtějším znamením země. Pohodlí nachází v plánování a konceptualizaci každého svého kroku na cestě za svým cílem.
     
  • Panna je podobně praktická a velmi pracovitá. Miluje a má ráda smysl pro pořádek a detail.
     
  • Kozoroh často zaujímá pozici dozorce. Chce mít co nejvíce věcí pod svou kontrolou a je opatrný.

Vzdušná znamení

Blíženci, Váhy a Vodnář jsou vzdušným znamením. Intelektuální a velmi sociální bytosti, kteří mají ttendenci dovolovat vesmíru, aby je směřoval jakýmkoliv směrem, který se mu zlíbí. Tyto znamení neustále hledají nové a další možnosti, spojení a znalosti. Mají dobré komunikační schopnosti a navázat rozhovor jim nedělá problém. Celkově jsou znamení vzduchu odbornými empatizéry. Ztělesňují vše, čím se ve svém životě zabývají – rychlost, odhodlání i pocit důvěry. Jedná se o myslící bytosti.

  • Blíženci jsou proměnlivé znamení vzduchu. Mají různorodou povahu, která je také proměnlivá a která v sobě skrývá mnoho podob. Dokáží se velmi rychle přizpůsobit, ale přesto mají svou hlavu.
     
  • Váhy jsou často označovány jako základní vzdušné znamení. Jsou více akčnější a jejich cíl je mít balanc v životě.
     
  • Vodnář je pevné znamení vzduchu se svobodomyslným postojem. I přesto je velmi disciplinovaný ve způsobu, jakým řeší závažné situace.

Vodní znamení

Rak, Štír, Ryby tvoří astrologický prvek vody. Jsou to nejemotivnější znamení zvěrokruhu a ztělesňují plynulost jejich prvku. Jsou velmi pečující a vnímaví, což jim umožňuje přijmout veškeré štěstí a zároveň smutek těch, se kterými se spojují. Vodní znamení jsou empatičtí a vždy se snaží vcítit do druhého člověka a uvědomují si strachy i radosti ostatních. Jedná se o citlivé bytosti.

  • Rak má cit pro rodinu a pro blízké má vždy otevřené srdce i mysl. Oplývají soucitem.
     
  • Štír je zručný ve způsobu, jakým chápe složité myšlenky a pocity. Jeho emoce pohání všechny akce vpřed, což ho činí silně odhodlaného.
     
  • Ryby jsou extrémně citlivé znamení. Mají tendenci zaujímat únikový přístup, ale přesto se rozhodují podle intuice.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 00482e7dad8319ce76ea9797b05ae837339e96c5
Obrázek: 19d75ca83e09d9e8a7a8048191df149c1f074654
Obrázek: 49a17b07747491f9f332bc91fb28c0cd449f506d
Obrázek: e83ea21de1309361702f9b920362db36c5f22921
Obrázek: 3c9ddab6660f3c32c6555f02df5eef6f6060eb1a