Co by měly vědět ženy, než zabrání muži jít do hospody na jedno

Česká republika okupuje naprosto jednoznačně první místo v žebříčku spotřeby piva v Evropě. A celá třetina mužů je na tento fakt dokonce hrdá!

Obrázek: 3e74c3a120238b19c131f852cca2fefc1e76d569
Zdroj: pexels.com

Kdo by v našich končinách někdy neochutnal pěkně napěněný chmelový mok, který proslavil Českou republiku po celém světě? Holdují mu především muži, ale i nemalá část ženské populace neváhá smočit své rty do nápoje, který dokonce prokazuje svým složením příznivé účinky na lidské tělo.

Hospodská pivní magie přitahuje muže už po staletí

Hostinec v dnešní podobě jen kopíruje specifické stavby, které provázejí lidstvo celou jeho historií. Nedlouho od okamžiku, kdy první lidé začali vytvářet větší pospolitosti a stavěli si obydlí, ve kterých přebývali, se objevil v každé takové osadě i naprosto ojedinělý příbytek. Úplně se lišil od ostatních nejenom svou výzdobou a dekoracemi ve formě trofejních kousků z lovu, ale zejména tím, že se tam nebydlelo.


Dovnitř mohli vstupovat pouze starší muži, kteří zde pospolu trávili určitý čas nejenom u náboženských obřadů, oslav a společenských setkání, ale zejména u různých rozprav, na jejichž konci činili důležitá rozhodnutí. Celou tu dobu popíjeli omamné nápoje a mladíkům dovolili pouze to, aby je obsluhovali. Jedno bylo jisté. Vstup všem ženám byl nekompromisně zakázán!


Současná doba už tolik mužům nepřeje. Dát si nad dveře hostince zákazovou značku se siluetou ženy uprostřed si nikdo nedovolí, a tak z nostalgických časů zbyly jen vyzdobené stěny trofejemi ze sportovních klání a lehký závan pocitu, že na tomto území jsem ještě pořád součástí pánů tvorstva i já.

Krčma je pro muže druhým domovem

Tady je svět pro mužské pokolení ještě úplně v pořádku. Každý si může dělat, co chce, nikdo se ho na nic zbytečného neptá, mluví se, když se chce, a klidně se i hodinu mlčí, aniž by to kohokoliv znepokojilo. Všichni jsou obklopeni svou smečkou, která ho vždy pobaví a nenechá nikdy na holičkách.


U piva s kamarády, anebo klidně i v osamocení, je zkrátka pohoda. Proberou se stěžejní problémy sportovní, politické, automobilové, technické a vztahové, zjistí se nejnovější drby a zkonzultuje se jakákoliv pracovní nesnáz. A taky nikde jinde neseženete rychleji řemeslníka než v hospodě. Zkrátka psychoterapie, relax a zábava na jednom místě. Kdo by odolal!?

Ovšem není hostinec jako hostinec

Ten vyhledávaný musí přece jenom splňovat některé důležité parametry, které tu očekávanou pohodu podpoří. Na vrcholu žebříčku je ideálně vychlazené, chutné a dobře natočené pivo. Jde se sice na jedno, ale pod touto (pro ženu) naděje plnou větou se skrývají obvykle tři až čtyři kousky. A to dá rozum, že náladě to nepřidá, když do sebe nalijete dva litry patoku. Ruku v ruce jde přání, aby obsluha byla rychlá a příjemná. Není dokonce ani podstatné, jestli je to žena nebo muž.


V těsném závěsu následuje přání setkat se se známými a kamarády, popovídat si s nimi a zlepšit si náladu. Někteří muži si vystačí i s touhou jen tak přijít a strávit čas v klidu a v příjemném rozjímání.


Posledním magnetem, který v některých dnech naplní výčep i přilehlý sál do posledního místečka, jsou sportovní přenosy v televizi. Vychutnat si s půllitrem čerstvě načepovaného piva každý dotyk hráče s míčem, zařvat si z plných plic "gól", skákat radostí, zapít okamžitě žal po prohře, donekonečna rozebírat rozhodující minutu zápasu a posílat rady trenérovi. Tomu určitě nikdy nemůže konkurovat posezení v křesle s lahváčem v ruce a se zlověstně tichou ženou za zády.

Jedni muži chodí do hospody, protože nemají ženu a ti druzí, protože ji mají

Zdá se, že zajít si na jedno jednou, maximálně dvakrát týdně se svou partou (což je nejčastější odpovědí mužů na dotaz četnosti návštěv výčepních zařízení) vydá mnohdy za hodiny u psychoterapeuta nebo polykané pilulky antidepresiv. A toho je si rozumná žena vědoma.


Už dávno pochopila, že v hospodě plyne čas jinak. Nesnaží se nabízet svému muži jinou zábavu, ani se kvůli němu nenaučí pít pivo, aby mohla chodit s ním, nevyčítá, neshání největší váleček v obchodě, nedrží tichou domácnost a nedělá naschvály. Prostě si na dobu, kterou její partner stráví u výčepu, naplánuje čas jenom pro sebe. Z dobré nálady, přívětivosti a nových informací, kterými je muž po návratu domů přímo nasáklý, vytěží pro sebe co nejvíce. Dobře ví, že na těch pár hodinách během týdne, kdy muž absolvuje základní resuscitaci s pivem v ruce, nesejde. Taková žena si může být jistá, že v hlavě jejího partnera se nikdy spojení hospoda - domov nevytvoří!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 9105b2f3bd3370d40323a4bcde6596d96d12bf1a
Obrázek: e7ef797090049521f9831c71962be42a794e0efd
Obrázek: b9647ed6de3dd2862d1b17f5cdb2999fa190a8dc
Obrázek: 0a344b065d54c31a2c7cb29176ed5708cec191b7
Obrázek: d0efe7aae2b5f72998f2761678d71d2508694fe0