Cloumají s vámi nebo vašim životním partnerem hysterické manýry? Tak to vám není co závidět!

Slovo „hysteria“ je řeckého původu a v překladu označuje dělohu. Dlouhá staletí se mylně mělo za to, že příznaky psychopatické hysterie jsou čistě ženskou záležitostí. Dnes víme, že tato porucha se projevuje i u mužů.

Obrázek: 61b676aa277ca2688df08f68b862723687b3ca15
Zdroj: pexels.com

Poznat správnou hysterku či hysterika nedá člověku se zdravým rozumem moc práce. Lidé emocionálně nezaujatí vědí už po pár týdnech, s kým mají tu čest a v pudu sebezáchovy se dotyčné osobě vyhýbají na sto honů. Nejeden muž nebo žena by raději změnili své zaměstnání, odstěhovali se na druhý konec města či oželeli milované hobby, jen aby se zbavili každodenní přehlídky hysterické teatrálnosti podmalované specifickou nervy beroucí mluvou, které dokáží spolehlivě zlikvidovat jakýkoliv ostrůvek pozitivismu, klidu a zdravého úsudku v hlavě.

Život s hysterickým člověkem z vás zaručeně udělá regulérního masochistu nebo štvance s velkou pravděpodobností budoucího záznamu do rejstříku trestů!

Už jako dítě vás malý hysterik ženského i mužského pohlaví nenechá na pochybách, s kým máte tu čest. Velká citlivka nebo malý fracek jsou ta nejmilejší označení, která napadnou všechny, co s nimi musí přijít z nějakého důvodu do každodenního styku. Panovační, trucovití, urážliví se sklonem k nekontrolovatelnému výbuchu, zdánlivě rozmazlení s neutuchající touhou strhnout na sebe pozornost, cílevědomě škodící se sklonem k vydírání, mistrně předstírající nemoc, žijící v trvalém konfliktu v rodině, ve škole a vlastně v jakémkoliv kolektivu a s typickým příznakem neustále se měnících kamarádů, nebo doslova vlastnictvím jen jednoho, v jehož případě by se spíše než označení přítel, lépe hodilo otrok. Tak to je jednoduchá charakteristika jedince, ze kterého se stane, pokud se jednou v dospělosti rozhodne vytvořit vztah a pořídit si svoje děti, monstrum, které s chutí zadupe partnera i vlastní krev do země. A to vše ve jménu lásky!

Pravá hysterie je porucha, která miluje ženský svět, ale proniká i do mužského teritoria!

Balí se ve většině případů do exkluzivity dokonalého těla s přitažlivou tváří, čímž dokonale oklame partnera, který v extázi z toho, KDO se mnou chodí, často vědomě potlačuje všechny do očí bijící projevy negativního chování až do té doby, kdy už je pozdě na vlastní záchranu.

Na začátku vztahu s pravou hysterkou či hysterikem se ocitnete v ráji. S hlavou v oblacích, úsměvem na rtu a za neustálého chrlení slov o lásce, spolu se sexuálními výkony, které vám spolehlivě odpojí mozek na několik dlouhých minut, s dovedností hovořit naprosto zaujatě o jakémkoliv tématu dovedou zamotat hlavu nejednomu muži a nejedné ženě tak, že jakékoliv upozornění okolí, že něco s danou osobou není normální, prostě nepřijmete.

Po třech až šesti měsících, kdy začíná v každém vztahu zamilovanost opadat a exploze vášně jsou vystřídány milými výbuchy práskacích kuliček zamilovanosti, se situace začne dramaticky měnit. Lidé hysteričtí potřebují ke svému životu závěje lásky každý den. Jakmile postřehnou, že jejich partner ochladne a stane se citově méně závislejší než oni, roztočí kolotoč trucování, urážení, falešného soucitu, vynucování ohledu a pozorností, pofňukávání a nervy drásajícího pláče, to vše pěkně zabalené do strhujících divadelních výkonů, opepřených slovy, které plují kanálovou stokou lidské konverzace. Maléry a skandály opentlí jakýkoliv okamžik dne, kdy je jejich partner v klidu, v pohodě, nebo se dokonce baví.

Už v této fázi soužití je nutné zakoupit letenku na druhou stranu zeměkoule, protože pokud se ve vztahu pokračuje, není možný návrat do prvních dnů zamilovanosti (jak si bláhově myslí správný hysterik), ani do dnů pohodové lásky (jak by si přál normální partner), ale nastává fáze sešupu do týdnů a měsíců, kdy začne jít o zdraví a někdy i o život.

Jestliže muž či žena, konsternovaní vývojem událostí, kdy se z milovaného stvoření stává regulérní živý mučící nástroj, zákonitě ve své lásce ještě více ochladnou, začne hysterická osoba trestat. Plejádu už osvědčených provokací obohatí o zostuzování partnera na veřejnosti, útěky a vyhrožování a nemá ani problém zinscenovat pěknou demonstrativní sebevraždu. V okamžiku, kdy v partnerovi uzraje rozhodnutí, že je konec a chce doopravdy z nefalšovaného bitevního pole odejít, hysterická osoba se kácí k zemi, objevují se křeče, může i dočasně oslepnout, ohluchnout či oněmět.

Pro dlouhodobé partnerství je hysterka či hysterik naprostá zhouba. Pro vlastní děti životní katastrofa!

Není dne, aby se v rodině neodehrála nějaká scéna. Lhaní střídají výbuchy hněvu a nálad, pravda z jednoho dne už ten následující neplatí, svět je hnusný a lidé v okolí ti nejhorší … a tak domácností s dětmi lítají nadávky, výhrůžky a slzy, nebo se urážlivě mlčí, aniž by někdo jiný věděl proč, anebo se mluví pořád o nemocech a taky se doma nic moc nedělá. V takovém prostředí se ten druhý může snažit, jak chce, ale má pramalou šanci přetvořit domov v oázu klidu a pohody, protože to jsou základní atributy, které hysterik vůbec nesnese. Apelovat na lásku k dětem, mateřství nebo otcovství? Nemáte šanci uspět. Sice před ostatními lidmi sehrají dokonalé divadlo příkladného rodičovství a namluví o něm celé romány, ale jak se zavřou dveře domova, nastává nefalšovaný očistec na zemi.

Když pánbůh rozdával hysterii, holt někteří si šli dát nášup!

Kdo by se nepoznal alespoň v jednom z rysů poruchy, která dokáže zkomplikovat život i několika lidem najednou. Drobná hysterie je ukryta, až na pár výjimek, v každém z nás. Někdo jí dává průchod, jiný si s ní umí docela dobře poradit. Ta stoprocentní nefalšovaná porucha však dokáže zamávat i s ženskou a chlapem, které jen tak něco nerozhází. Přesvědčit postiženého člověka, že je s ním něco špatně, je úkol přímo sisyfovský. V tomto případě platí více než jindy to známé: Kdo uteče, ten vyhraje!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 288999da932d18b400e60f96b651c958832cdfcf
Obrázek: 30ce8552960dfa4bf3124c0076bf0712f03db076
Obrázek: 1a24ebb795702338b920d5ad1cd6cc83789260d3
Obrázek: natucain-a-padani-vlasu
Obrázek: 0c27b7b2ba3617b9c2cf9c1da5c6a010022d7972