Tipy od kadeřníků - jak se zbavit odrostů a vylepšit dojem jemných a řídkých vlasů?

Pravděpodobně každá z nás řeší problém s odrosty a to hlavně s šedinami. Ty nechceme vidět a pravidelná návštěva kadeřnictví je ve většině případů nezbytná. Když vám ale nezbývá čas navštívit salon, můžete krásného vzhledu docílit snadno i doma s perfektním výsledkem.

Obrázek: 917fd661743275aeb001d8efdea474389b377ebb
Zdroj: unsplash.com

Růst vlasů a časový interval barvení

Vlas vyroste v průměru 1cm za jeden měsíc. Nicméně je to velmi individuální záležitost, kdy dokonce i u jednotlivce se přírůstek vlasů v roce mění. Záleží na výživě, doplňcích stravy, které mohou zrychlit buněčné dělení a tím i růst vlasů a celkovém zdravotním stavu.

Někomu vlasy rostou opravdu rychle, je to výhoda, pokud si přejete vlasy dlouhé, ale pokud řešíte šediny, je to nevýhoda. Čím více máme šedin a zároveň jsme nabarvené na tmavý odstín, tím vzniká větší kontrast a barvení je nutné po 3 maximálně 4 týdnech. Pokud není růst příliš rychlý a máme například blond odstín, který mnohem lépe koresponduje s odrosty, stačí barvení provádět po 5-6 týdnech.

Zatím neexistuje „prášek“ proti šedivění a nám nezbývá než vše kamuflovat. Jsou jistě ženy, kterým šedé vlasy opravdu sluší, ale většině z nás spíše přidají na věku a to za žádnou cenu nechceme!

Ať už se barvíte sami nebo dáváte přednost profesionálnímu barvení, můžete využít barvené pudry pro překrytí nežádoucích odrostů. Aplikujte je na viditelná místa, skráně, pěšinka, kolem vlasového víru na temeni, stačí pouze tam, kde odrosty vidíme. 

Revoluce pro krásné vlasy bez odrostů a šedin

Novinkou na trhu jsou použitelné pudry od značky COLOR WOW. 

Stačí vybrat nejpodobnější odstín a štětcem nanést na suché vlasy, nemusíte ani výrazně tlačit. Pudr velmi rychle přilne k vlasům a nedělá nepořádek. Nezpůsobuje žádné slepení nebo ztvrdnutí vlasů jako od řasenky nebo spreje. Navíc je tento minerální pudr bez parabenů, neobsahuje vosky, barviva ani PPD (P-fenylendiamin) a působí velmi přirozeně.


A jak dlouho efekt vydrží?

Můžete klidně sportovat a nemusíte se bát ani zpocení, protože pudr se z vlasů vymyje až šampónováním. Výhodou Color wow pudru je právě aplikační štětec, kterým při použití bočního okraje velmi jednoduše potáhnete i melír blíž k pokožce a pokud řešíte prořídlá místa, tímto štětcem se trefíte přesně tam, kam potřebujete. Jak správně a efektivně pudr aplikovat, na to se můžete podívat v krátkém " target="_blank">videu.

" />

Alternativy nejen pro odrosty

Pokud hledáte levnější a také velmi oblíbenou variantu vlasových pudrů, potom si vyberte z Cover Hair řady.

Cover Hair není vhodný na dotažení melírů, ale velmi dobře kryje jak odrosty, tak větší plochy řídkých vlasů. Je složen z mikroskopických vláken, které díky elektrostatickému náboji přilnou okamžitě k pokožce a k vlasům. Po aplikaci se doporučuje zafixovat lakem, stačí velmi malým množstvím.

Mikrovlákna se ubrání potu, větru a smyjí se také až šamponem. Cover hair je ve dvou velikostech 30 a 5g. Pro spávně zvolený odstín vybírejte z nejblíže podobného odstínu vašich nabarvených vlasů. A pokud si stále nejste jistí tím, jak Cover Hair pudry fungují, koukněte na " target="_blank">video, kde můžete tento pudr vidět přímo v akci.

 

Zakryjí barvené šampony a kondicionéry šediny?

Ne zcela, pouze transparentně. Pudry v tomto poslouží mnohem lépe, ale pokud máte pouze vlasy lehce prošedivělé, bude to stačit.

Co ale umí výborně, je oživit barvu vlasů. Navrací lesk, který známe u čerstvé barvy a intenzitu odlesku. S každým mytím se právě intenzita vytrácí a my můžeme díky těmto produktům krásu barvy prodloužit.

U barvených šampónu nespěchejte s mytím, je třeba, aby se pigmenty uchytily ve vlase. Pokud si vlasy myjete 2x, použijte barevný šampon jako druhé mytí a můžete ho nechat chvíli působit.

Barvené kondicionéry se stávají také oblíbené, aplikujte je po mytí, dobře rozetřete v rukách a vetřete do vlasů, které jste mírně „vyždímaly“ nebo prosušily jemně ručníkem. Je třeba, aby se produkt nedával do vlasů, které jsou příliš nasáklé vodou a ta s nich stéká, pak by ani barvený kondicionér, tedy barvené pigmenty, neměly šanci správně proniknout do vlasů. Můžete také intenzitu zvýšit dobou působění.



Neodolatelná blond za každé situace

Pro udržení pěkné blond a eliminaci žlutých odlesků kadeřníci doporučují barvené šampony a kondicionéry. Můžete vyzkoušet například tuto kombinaci Pastell šamponu a kondicionéru od Alciny nebo do svého oblíbeného produktu přidejte Opus Magnum od Urban Alchemi. Je výborný v tom, že ho můžete přidat opravdu kamkoli, a to i tužidla, hydratačního spreje nebo vlasové masky.

 

Sebevědomá žena v každém okamžiku

Vlasy, jako koruna naší krásy si pozornost rozhodně zaslouží, je to symbol ženskosti, ať už jsou vaše vlasy dlouhé nebo krátké. Není lepší pocit než ten, když vycházíte od svého kadeřníka a vyzařuje z vás sebejistota, vědomí, že právě teď vypadáte nádherně, neodolatelně.

I když přítomná situace nám návštěvu této služby neumožní, tak nezoufejte!
 

,,Vypadat a cítit se sebevědomě můžete v každé situaci, stačí k tomu chvilka času a ty správné produkty, které vám práci usnadní a zajistí ten nejlepší výsledek, jako byste právě vyšla ze salónu‘‘.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 7eb9a7d8ae0f80902db4b11eb7859110cddf3b54
Obrázek: 5d78f35d46c6593abac6f22f8872025937d8ce62
Obrázek: recepty na osvěžující domácí nanuky
Obrázek: eae744e0082a0f734395cfc1b637a8255eabcf9f
Obrázek: 29acd65bbbc2d1932cba71a40ecad176909971a9