Proč fénovat vlasy a jaký fén je zrovna pro vás ten nejlepší?

Rada kadeřníka vysušit vlasy vždy důkladně před spaním, tedy nechodit spát s mokrými vlasy, má své opodstatnění. Pokud se tato zásada nedodržuje, jsme pak svědky nepříjemných projevů na kůži. A to platí i u dětí. Nejčastějšími obtížemi jsou lupovitost, svědivost a zčervenání. To následně vede k zanícení a spustí se lavina zánětlivých procesů na vlasové pokožce.

Obrázek: 73ee868a59b45dd2cdbe6ff15b4d1c3e61582af1


Proč fénovat vlasy před spaním?

V praxi si toho nejsnáze všimneme u dětí, u kterých koupání probíhá většinou večer. Jakmile jdou spát s mokrými vlasy, častěji se potýkají s kožními problémy. Ty nastávají dokonce i při použití těch nejšetrnějších produktů v bio kvalitě, jako například od dánské značky ZENZ, která velmi úspěšně bojuje s různými kožními problémy vlasové pokožky. Proto zásada nechodit spát s mokrými vlasy platí opravdu vždy.
 

Vlas je jako vlna - přistupujte k němu tak

Vlasu jako takovému škodí absence fénování před spaním o něco méně. Každopádně nikdy nemůžeme očekávat po ránu hladké a lesklé vlasy, když neuhladíme vrchní šupinatou vrstvu. Jestli nám jde o „rozcuch“, budeme ho mít. Hodně husté vlasy nestihnou dostatečně proschnout ani do rána a je jasné a logické, že se během noci zapaří. V polštáři je teplíčko a vlasová pokožka také sálá teplo. Je to podobné, jako byste vlněný svetr vyprali a pěkně zabalili do peřin. Vlna a vlas mají hodně společného. V obou případech jde o vlákno s podobnou keratinovou strukturou.


Jindy tyto principy chápeme snáz. Po pořízení například mohérového svetru je vám jasné, že ho chcete mít v té nejlepší kvalitě i později. Tak vás určitě napadne, že po šetrném mytí a uhlazení vlasového vlákna aviváží necháte uschnout svetr v prostoru a ne v peřinách, než si ho vezmete na sebe. Stejná pravidla platí i u sušení vlasů. Ve vlhkém a teplém prostředí, které vzniká na vašem polštáři, se daří bakteriím, kvasinkám a plísním. Mimo jiné to oslabuje náš imunitní systém. Existují dokonce případy, kdy si takto vyvoláme i bolest hlavy!
 

žena s kudrnatými vlasy


Podstatou je vysušit, ne vyfénovat

Majitelky nejen kudrnatých vlasů si mnohdy namačkají vlny a nechají je uschnout volně. To je správné a klidně to dělejte dál. Po uschnutí vlasy "proklepete" a výsledek je skvělý. Nemusíte ani použít fén s difuzérem. V pořádku. Ale vždy mějte na paměti, že je důležité vlasy umýt v takový čas, aby vaše hříva stihla úplně uschnout.


Jestli se rozhodnete vlasy raději vyfoukat, vyzkoušejte fén BIO IONIC GOLDPRO SPEED. Jeho tělo je opatřeno o 24karátovým zlatem pro rovnoměrné rozprostření tepla a keramický minerální komplex v něm vlasy hloubkově hydratuje. To se vám bude hodit!
 

Jaký vybrat fén na vlasy?

Některé ženy foukání vlasů nebaví, protože nechtějí obětovat příliš času krášlení či přímo péči o vlasy, ale stejně chtějí mít skvělý výsledek a vypadat dobře. Pro ty je ideálním řešením vybírat si nejvyšší kvalitu pomůcek.


 

Vsaďte na fén s účinnou hybridní technologií

Za Gleid vřele doporučujeme fén BIO IONIC POWERLIGHT PRO. Disponuje patentovanou nano-iontovou hybridní technologií, která je druhem minerální technologie Natural Ion Complex™, tedy komplexem přirozených iontů, a využívá vysoce intenzivní infračervenou energii. Díky tomu fén vlasy vysuší výrazně rychleji a zároveň jim dopřeje péči v podobně nejlepších možných regeneračních účinků!


Všem je nám známo, že tepelná úprava vlasy poškozuje. Ale díky této nové technologii je poškození výrazně menší. Naopak docílíte lesklých, jemných, zdravých a hydratovaných vlasů. Nyní na našem e-shopu získáte spolu s pořízením fénu jako dárek cestovní balení bezkonkurenční přírodní vlasové kosmetiky ZENZ, kterou jsme o pár řádků výš zmínili, ale také nám stála za vytvoření vlastního článku, kde uvádíme detaily z praxe kadeřnictví Studia Helena, které úspěšně působí v Jihlavě již od roku 1998.

Obrázek: BIO IONIC POWERLIGHT PRO


Objevte přednosti grafenu

Dalším zástupcem využívajícím těchto kvalit je fén BIO IONIC GRAPHENE MX™. Přichází novinka obohacená o grafen, kterou jsme již měli možnost prověřit. Skrývá přelomovou technologii GrapheneMX™, která proniká do vlasu. Je klinicky prokázáno, že generované negativní ionty zanechávají vlasy hydratovanější, lesklejší, hladší a bez krepatění. Tato technologie je ještě účinnější a snižuje možnost poškození vlasů až o 58 %! Dokonce vám umožní dosáhnout dokonalých stylingových výsledků i při nižší teplotě fénování. A to opravdu rychle!


Poslední dva fény (BIO IONIC POWERLIGHT PRO a BIO IONIC GRAPHENE MX™) mají společný vysoký výkon, a přesto jsou odlehčené. Obrovským benefitem je, že dlouhé husté vlasy díky této technologii vyfoukáte dosucha zhruba o 10 minut rychleji! Dámy, budete nadšené, až je samy vyzkoušíte.


V čem vynikají produkty vyrobené metodou Bio Ionic?

Přirozená energie iontů je dostatečně silná na to, aby rozrušila shluky molekul vody na mikroskopicky drobné částečky (jde o proces atomizace), čímž umožní kosmetickým přípravkům a vlhkosti proniknout vlasem skrz naskrz. To znamená, že je v něm obnovena rovnováha vlhkosti a vlasová kutikula je scelena, a tak produkty vyrobené metodou Bio Ionic dosahují okamžitých výsledků. Vlasy jsou obnoveny, ozdraveny, posíleny a stanou se jemnějšími, hladšími a lesklejšími.

 

Výborný fén doplňte o stejně kvalitní kartáč na vlasy

Dokonalým doplněním fénu je iontový kartáč na vlasy BIO IONIC BLUEWAVE LARGE ROUND. Je to jediný kartáč na vlasy na světě svého druhu. Využívá zvlněné nylonové štětiny nabité nano-iontovými hybridními minerály vytvářející pětkrát vyšší koncentraci přirozených negativních iontů i kvalit infračervené energie. Proto umocní kvality fénu.


S každým tahem kartáče jsou vaše vlasy lesklejší, hedvábnější, bez statického náboje a pomáhá urychlit fénování. A to se vyplatí! Pořídit si ho můžete ve více velikostech. Nejste si jistí, jaká je pro vás vhodná? Nedávno jsme zveřejnili článek obsahující rady, jaký průměr kartáče je ideální přímo pro vás.
 

Obrázek:  BIO IONIC BLUEWAVE LARGE ROUND


Kulmofén - alternativa fénování s kartáčem

Nebaví vás fénování s kartáčem v ruce, přijde vám to složité nebo se vám nedaří se to naučit tak, abyste dosáhla vaší představy o výsledku z úpravy vlasů? I nyní pro vás máme vhodné řešení. Je jím zákaznicemi oblíbený kulmofén HOT TOOLS LIMITED EDITION BLACK GOLD VOLUMISER nahrazující fénování s kartáčem.


Unikátní otvory pro proudění vzduchu pomáhají vlasy rychleji tvarovat a zajišťují efektivní vysoušení vlasů. Je vybaven titanovým povrchem, který byl navržen odborníky tak, aby byl dokonalým nástrojem pro styling i pro ty nejnáročnější stylisty tím, že minimalizuje tření, rovnoměrně rozkládá teplo, je vysoce odolný a propůjčuje vlasům dokonalý lesk a maximální objem. Jde o nejlepší volbu, jak si fénování zjednodušit. Nejste si jistí, jak se kulmofén používá? Máme pro vás ">video ukázku, abyste si vaše budoucí fénování mohla představit.


Zmíněné produkty používáme v kadeřnictví Studio Helena v Jihlavě, máme s nimi zkušenost a víme o nich vše, co vás může zajímat. Pokud si nejste jistí, jaký je přímo pro vás vhodný nebo máte dotazy, na které jste v článku nenalezli odpověď, neváhejte si u nás domluvit osobní setkání, během kterého se dozvíte vše, co potřebujete nebo chcete vědět!



Milé dámy, věříme, že jsme vám alespoň trochu usnadnili výběr vhodných produktů pro vysoušení a tvoření jedinečného stylingu vaší koruny krásy. Se všemi zmíněnými máme výborné zkušenosti z kadeřnického prostředí a jsme přesvědčeni, že i u vás doma vám poslouží na maximum!


Aktualizováno: 30.8.2022

Reklama

Podobné články

Obrázek: 6d4349097aa413c595a9b399a30371d5a07d2d15
Obrázek: 807090afd8a4110a817154c4afc52d6032e0b8be
Obrázek: dd5f08354aec15845521df34f57d492ed195e209
Obrázek: 96eee9e5b8c5c6c5776b4fb27781a9145123db38
Obrázek: c829587dadd8ed1b06f3fee2f707e1a271bc5255