Máte kypřejší tvary a nevíte co na sebe? Omrkněte těchhle 5 tipů

Pokud máte výrazné křivky nebo klidně i pár kilo navíc, neměly byste je schovávat. Možná nejste super štíhlé, ale to neznamená, že byste se měly za svou postavu stydět. Stačí si najít ten správný styl, aby oblečení lichotilo vaší postavě a máte vyhráno. Nejdůležitější přece je - cítit se dobře!

Obrázek: eae744e0082a0f734395cfc1b637a8255eabcf9f
Zdroj: freepik.com

Zvýrazněte svůj pas

Toto je pravděpodobně nejdůležitější tip, který si z tohoto článku můžete odnést. Pokud nezvýrazníte svůj pas, váš hrudník bude vypadat neforemně. Najděte nejužší část vašeho hrudníku, ať už je to váš pas nebo oblast pod poprsím. Následně najděte oblečení, které tuto část vašeho těla zvýrazní. Poohlédněte se po blůzách, které zvýrazní pas nebo upravte oblečení tak, aby vám sedělo. Použít pásek ke zvýraznění pasu je rovněž skvělý tip, který vám pomůže ozvláštnit libovolné oblečení. Jen se ujistěte, že pásek, který používáte, není příliš široký (aby nerozšířil váš pas) nebo příliš úzký (aby kvůli němu váš hrudník nevypadal větší, než je).

Noste strukturované kousky

Splývavé a beztvaré oblečení může vypadat dobře na určitých typech postavy, ale pravděpodobně nepomůže vylepšit váš vzhled nebo docílit dojmu tolik žádané postavy typu přesýpacích hodin. Místo toho najděte kousky oblečení, které mají dostatečný tvar a strukturu samy o sobě, takže se nebudou spoléhat na vaše tělo, aby jim tvar propůjčilo.

Dejte si pozor na střih a barvu

Tmavší barvy působí na rozdíl od světlejších zeštíhlujícím dojmem. Pokud chcete ukázat světu své boky, ale zeštíhlit stehna, zvolte takové střihy džínů, které se natáhnou a lichotí vašim křivkám. Rovněž se poohlédněte po džínách s vyšším pasem nebo aspoň s pasem v přirozené výšce. A dávejte přednost rovným střihům nohavic. Takzvané skinny džíny akorát zapříčiní, že vaše postava bude vypadat nevyrovnaně z hlediska jejich proporcí.

Nespoléhejte pouze na černou

Ačkoliv tmavší barvy zeštíhlují, neměly byste se spoléhat pouze na černou. I když je pravda, že černá opticky zeštíhluje, beztvarý černý oděv vám nemusí sedět jenom proto, že je černý. Tvar vašeho oděvu je stejně tak důležitý jako jeho barva. Ujistěte se, že vám oblečení dobře sedí, zeštíhluje vás a teprve potom si vyberte barvu. Také zvolte takovou barvu, která lichotí tónu vaší pokožky. To je v oblékání stejně tak důležité jako styl oblečení.

Ukazujte obličej i krk

Pokud chcete odvést pozornost od vaší váhy, nejlépe toho docílíte ukazováním svých jiných předností. Zejména ukazováním horní části těla – vašeho krku, klíční kosti, hrudníku a výstřihu, pokud se na to cítíte. Tím přitáhnete pozornost na svůj obličej a také zajistíte, že váš krk bude vypadat delší, díky čemuž naopak váš hrudník bude vypadat menší a proporčně vyváženější.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 885e441739170ec035397386718362d0977d5105
Obrázek: nedostatek hořčíku
Obrázek: 309a5a9e6d595fac9acca1a09707034f5f48e821
Obrázek: co je mediace
Obrázek: 2b43f1ad26afc46e0f158bc7e7bfd77f4bc78972