Jsou vaše vlasy po létě slabé, suché a lámou se? Zaměřte se na správnou péči a kvalitní vlasovou kosmetiku

Proč jsou vlasy vždy po létě sušší a co děje při slunění a častějším koupání jsme už párkrát psali. Dnes vám dáme postupy s úžasnými produkty pro zlepšení stavu vlasů a možná i pokožky.

Obrázek: Jak pečovat o vlasy po létě
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


V dnešní době je stále více trendy čistit vlasy a vlasovou pokožku a my kadeřníci se čím dál víc přesvědčujeme, jak moc to prospívá. Po absolvování koupání v různých a hlavně zahraničních bazénech, často narazíme na měkkou vodu s obsahem železa a mědi nebo naopak tvrdou vodu s vysokým obsahem chloru. Obě varianty ale nejsou pro vlasy dobré, blondýnky samy někdy vypozorují, že odstín je zmatněný, až nazelenalý, vlasy se špatně tvarují, ztrácí pružnost a lesk. Kadeřník pak může zjistit, že následné barvení nedopadlo tak, jak předpokládal nebo se kvalita vlasů po odbarvení ještě zhoršila. 
 

Přečtěte si také: Správná péče o barvené vlasy zachrání zářivou barvu i v létě

 

Proč vlasovou pokožku a vlasy čistit?

  • Čistá pokožka = kvalitní vlasy
    folikuly (ústí vlasu úplně u pokožky) dobře vstřebávají podpůrné výživné látky z produktů, z vlasových tonik proti padání a jednoduše pokožka „dýchá“. 
     
  • Čisté vlasy = vše funguje jak má
    pěstící hydratační a proteinové látky z produktů proniknou tam kam mají, u odbarvených a poškozených vlasů i hodně do hloubky, vlasy jsou lesklejší a lépe se tvarují.
     

To, že všechny tyto produkty, například z řady Malibu C, zbavují i nánosů silikonů, zbytky laku a stylingu je jasné a dopřát si 2x do roka čistící kúru u kadeřníka je skvělá volba. 
 

Mnoho žen už dnes pochopilo, že základní péče je kvalitní šampon a kondicionér. Mnoho jich také pochopilo, že bez kondicionéru vlasy trpí. A co tedy přidat, aby se vlasy po létě (ale nejenom po létě) výrazně zregenerovaly?

 

Obrázek: kadeřnictví studio Helena Jihlava


To nejdůležitější, co můžete vlasům dopřát:

Masky a kúry

Zařaďte MASKU (kúru), ta správná se dává hned po mytí, před kondicionérem. Proniká do hloubky a zaceluje - zjednodušeně řečeno - "díry" v kortexu (vnitřek vlasu) a kutikule (šupinatá vrchní vrstva vlasu) způsobené chemií, sluncem, mechanickým poškozením, stářím vlasu, žehlením…

Kúry se provádí v krizi při každém mytí nebo 1-2x za 14 dní, podle pocitu z vlasů. Uvidíte, že už po prvním ošetření budou změny k lepšímu.  Kúry většinou neuzavírají šupinatou vrstvu a po důkladném spláchnutí po nich musíme aplikovat kondicionér. Neplatí to ale vždy, technologie se stále zlepšují a například maska z nové řady K18 se neoplachuje a 4 minuty působení stačí pro dokonalou regeneraci a i uzavření vlasu. 

Pokud přidáte letošní novinky 2022 – K18 Čistící šampon 1x za měsíc a K18 Maintenance šampon pro pravidelné mytí, budete zaručeně nadšené stejně jako my! 

Po létě vybírejte hodně hydratační masky, například  z řady Zenz regenerační kúru, z Alterny Moisture maska, z řady Paul Mitchel maska výborná pro kudrnaté vlasy a z řady Olaplex masku Bond Repair. Pokud se vám zdají tyto produkty dražší, věřte, že přesně o to větší mají sílu. Domácí majonéza, ani olivový olej opravdu nikdy nepronikne hluboko do vlasů!

 


Pro dlouhé vlasy je klíčové:

Na závěr, něco jako třešnička na dortu je: LEAVE-IN produkt - tedy ten, co se aplikuje na vlasy vlhké, po kondicionéru, před foukanou. Ten vlasy vyživí, uhladí, vyleští, chrání je před vnějšími vlivy, některé mají termoochranu a některé chrání vlasy před UV zářením

Ale to už se týká pouze povrchu vlasu! Ty nedokáží proniknout hluboko a nedokáží to, co kondicionér. Samozřejmě stačí, například na vlasy dětské nebarvené a zdravé, ale upřímně - kolik žen v dnešní době někdy nepoužije nějakou tu chemii? I nebarvené kudrnaté vlasy se sklonem k vysychání a s věkem potřebují kvalitní péči, tedy pokud majitelka to přání má. I my naprosto respektujeme, když je zákaznice spokojená se svými vlasy a to už v jakémkoliv stavu. Ale většina žen touží vylepšovat.

Leve-in produkty my kadeřníci milujeme, je to pro nás jako pro kuchaře nejen dobře uvařit, ale i krásně vše naservírovat. Přidáváme lesk, uhlazujeme a krásné se nám vlasy tvarují jak potřebujeme. Výběr takových produktů je hodně individuální, jemné vlasy snesou úplně jiné produkty, než objemné a kudrnaté. Některé klientky od nich někdy hodně očekávají, často si pořídí i kvalitní olej, krém, ale chybí jim správný základ - šampon a kondicionér. Pak je to podobné, jako kdyby si žena chtěla vytvořit nádherný make-up, ale dala si jen řasenku.

Pěstící styling, tedy ten, co například mírně tuží, pomáhá při vyhlazení vlasu nebo definuje a fixuje vlny se dá vlastně mezi leave-in produkty zařadit také. Obsahuje něco málo pěstících látek a ještě pomáhá při foukané a tvarování vlasů. V kadeřnictví takové produkty máme, v drogerii je ovšem neočekávejte.
 


Přeji vám, ať máte kadeřníka, který vám nejen určí správné produkty, ale také vše vysvětlí, ať víte, že tahle investice se vyplatí. 

PS: Někdy nám dejte čas, občas to musíme vytestovat, co je to nejideálnější..:-)

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 946269698a084f267c4e92a32ec8639fdbb1dd46
Obrázek: d92d76ea25840961097d05570e5ae37ccaf216f9
Obrázek: 487bb72662411ba21e352fcea36910198f72b280
Barvení velikonočních vajíček
Obrázek: 9ace45e069b84abc5a82b8266761f208b8c78c07