Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

Obrázek: 7e6906f0c30ce0869f333aa67d36cb3d60e978c5

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 026284eebe91a24867e354cbd91c28d9131d2cd4
Obrázek: d61149a8386821641d8bf777988c572cd32f97d9
Obrázek: 8a6cb0e4e60a5adc213b07014f18e45dd1025c5b
Obrázek: 0adfd19e601c4d36e233e2c5e9e4752ef9f66785
Obrázek: 91b65778a5dee336b700dc025cc381910785d8dd