Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

Obrázek: 7e6906f0c30ce0869f333aa67d36cb3d60e978c5

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 6d4349097aa413c595a9b399a30371d5a07d2d15
Obrázek: 1d4286c99ac191cf47bb7c6a6af99078c405f6db
Obrázek: 2f36dff054e7c8e5052d5ea4fab9ea22cfdebeb6
Obrázek: dd6a10b83ae45ff20f0dd2c1f1634ea9525c4f7e
Obrázek: cc7eeb61b929712825f8707e285d7e90d100f80f