Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

Obrázek: 7e6906f0c30ce0869f333aa67d36cb3d60e978c5

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 2c0887e1503819bcb2ed96c73872f9449ae5231a
Obrázek: 975abf9230ee36954777613fc6454519f2bf43a3
Obrázek: e18bbdb6749b31e432a5fe616e83253f070c4911
Obrázek: 3c1d87ad571802cf3702a4a874be7422737793ff
Obrázek: 91b65778a5dee336b700dc025cc381910785d8dd