Gleidshop
Eshop

Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

 

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

 

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Ani vánoční ubrus na stole nám nemůže zabránit zavzpomínat na léto. I když v zimě nejčastěji sahám po horkých polévkách a jiných hřejivých "comfort foods", někdy dostanu chuť na něco lehčího, čerstvého a křupavého. Přes týden vařím jídla, která lze v práci ohřát druhý den, o víkendu potom nejčastěji zkouším taková, která je nutné jíst hned po připravení. A pokud máte doma masožrouta (jako já), můžete jednoduše vyměnit tofu za kousky kuřecího masa.

23.11.2018
Hodnocení:

Prázdniny už se nám přehouply do druhé půlky, já vám na toto období, tedy na srpen, přináším inspiraci na pokrmy podle Ayurvedy. Dobrou chuť vám všem.

5.8.2017
Hodnocení:

Na podzim běžný člověk automaticky sáhne po aktuálně dostupných surovinách, jako jsou dýně, zázvor, mrkev a dále. Ale já si nikdy nepřipadala úplně normální a chtěla jsem vystřízlivět z dýňového opojení a maratonu dýňových polévek (byť na hokkaido nedám dopustit a brzy vám z ní něco vymyslím, těšte se), zašla jsem si pro inspiraci do thajské restaurace a poté do obchůdku s arabskými potravinami. A vzniklo toto.

14.10.2017
Hodnocení:

Pokud s vámi chce nevegetarián navést řeč, určitě začne slovy: "A co teda jíš? Kde bereš bílkoviny?" Odpovězte mu receptem.

25.8.2018
Hodnocení: