Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

Obrázek: 7e6906f0c30ce0869f333aa67d36cb3d60e978c5

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: fd6b132c7202a0b75a8aa0f3ca77a928591c530e
Obrázek: 64a28739723318f42dc0799269527f78c645e5d9
Obrázek: 309a5a9e6d595fac9acca1a09707034f5f48e821
Obrázek: 81d78f23c1a78bcb6d57aba8fb62f10de2c09d59
Obrázek: d314b6c4de98d8a66e7c800b0807aae8a09d9bbb