Do podzimních plískanic se hodí recepty, které zahřejí. Máte přebytek dýní ze zahrádky, nebo se vám nechce vyhazovat dužina z těch, které jste dlabali s dětmi? Pojďte si se mnou připravit tuhle sladkou dobrotu!
Ingredience:
- 1 litr zeleninového vývaru
- obilná smetana
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- 2 cibule
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- tymián
- bobkový list
- oregáno
- sůl
Postup přípravy:
Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem.
![]() |
Hana PáralováblogerkaProfil |
Zaujal vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli |
Do podzimních plískanic se hodí recepty, které zahřejí. Máte přebytek dýní ze zahrádky, nebo se vám nechce vyhazovat dužina z těch, které jste dlabali s dětmi? Pojďte si se mnou připravit tuhle sladkou dobrotu!
Dochází vám nápady na jednoduchá jídla? Propadli jste také v tomto období pečení domácího pečiva? Zkuste si se mnou upéct tradiční španělské tapas, tedy rychlé občerstvení, bocadillos. Pokud nemáte čas na pečení, zkuste recept alespoň z kupované bagetky.
Chtěli byste ochutnat nápoj, který posiluje obranyschopnost, pomáhá při trávení, při boji proti rakovině a má protizánětlivé účinky? Tak jste tady správně.