Čokoládové dortíčky s kokosovou šlehačkou - bez mléka a vajec

Má doopravdy čokoláda tak pozitivní účinky na náš organismus? Pojďte si se mnou upéct čokoládové dortíčky a přesvědčit se na vlastní kůži, jak je to s těmi afrodisiakálními účinky...

Obrázek: 1554ee7db92ac19a4c4a0a328fdb6c91dc6daded
Zdroj: pexels.com

Kvalitní čokoláda a její pozitivní účinky

Určitě jste slyšeli nebo četli o tom, že je čokoláda dobrý antioxidant, který bojuje s volnými radikály. Má pozitivní účinky na náš krevní tlak, který snižuje, napomáhá k prokrvení, zlepšuje náladu, snižuje napětí, stres a považuje se za přírodní afrodiziakum.

Ovšem je důležité vybrat si tu správnou a kvalitní čokoládu. Která to je? Hořká čokoláda s vyšším podílem kakaa, nejméně 70 %.

Toto je pouze jen teorie. Zkusíme teorii přeměnit v praxi a upečeme si čokoládové dortíčky, tzv. cupcaky, které si zkrátka zamilujete - Jeden citát, který jsem trochu poupravila zní: „Nevěřte mým slovům, i když jsem je řekla já - raději je prověřte“.

Čokoládové dortíčky s kokosovou šlehačkou

Jaké suroviny si připravit:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka soli
  • ½ hrnku rostlinného másla
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 100 g borůvek
  • 100 g malin
  • 1 kokosové mléko z plechovky
  • 1 tabulka hořké čokolády 70%

Co budeme potřebovat za vybavení:

Formu na muffiny, papírové košíčky, mísu na těsto, kastrůlek na rozpuštění másla a krému, stěrku na těsto, lžíci, lžičku a hrnek o objemu 250 ml na odměření surovin, šlehač na krém, sítko na mouku.

Jak budeme postupovat:

Do větší mísy prosejeme mouku, cukr a kakao, abychom neměli v těstě žádné hrudky. Přidáme sůl, skořici, kypřící prášek a jedlou sodu. Vše promícháme stěrkou na těsto. Rozpustíme rostlinné máslo v kastrůlku. Půlku tabulky čokolády rozlámeme na malé kousky a nasypeme do rozehřátého másla, aby se máslo spojilo s čokoládou a vytvořilo kompaktní tekutou směs. Čokoládovou směs a rostlinné mléko vlijeme do moučné směsi. Stěrkou opatrně promícháme převracením tekutou a suchou směs. Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Papírové košíčky dáme do muffinové formy. Každý košíček naplníme do 3/4. Ozdobíme borůvkami. Pečeme v troubě cca 20 minut. Upečené dortíčky vyndáme a necháme vystydnout. Ozdobíme kokosovou šlehačkou a malinami.

Jak připravíme kokosovou šlehačku:

Plechovku s kokosovým mlékem dáme do lednice, aby dokonale ztuhla kokosová část. Poté z plechovky vylijeme vodu a tuhou část z plechovky přendáme do kastrůlku, necháme rozpustit. Zbytek čokolády nalámeme na malé kousky a promícháme s kokosovým mlékem, aby se dokonale rozpustila. Necháme vychladnout. Poté umixujeme na konzistenci šlehačky, kterou dáme do zdobicího sáčku a ozdobíme vychladlé dortíčky.

Přeji Vám dobrou chuť a hodně štěstí při zkoušení účinků čokolády na Váš organismus.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 8b23dba2d60a6c62e7bdcfc22ecb9f520abd5bbd
Obrázek: b7cc0ff1165743472700ae0e445c5478dffc25c7
Obrázek: recepty z dýně
Obrázek: 8d4f6201b61e03c684ce780903d185656ef570b7
Obrázek: e172640eed1e6c1f806f7a3e8b099d0328233138