Objevte kouzlo chitosanu - pomůže vám korigovat hmotnost!

Asi před sto lety objevili Japonci zvláštní schopnosti chitosanu, který získali z chitinových schránek mořských živočichů, převážně měkkýšů, krevet, humrů a krabů.

Obrázek: 5198d4357cee4f3fb5a336e682f2c370bda2d70f
Zdroj: pexels.com

Zdaleka nebyli první, kteří se zabývali látkou původně izolovanou z hub. Ale patří jim prvenství v možnosti nabídnout člověku jeho praktické uplatnění v péči o jeho zdraví a dlouhověkost. Tento polysacharid v podobě čistě přírodní vlákniny je totiž schopen na sebe v těle člověka navázat z přijaté potravy tuky a odstraní je z něho dříve, než se dokáží zpracovat a uložit. Ne nadarmo získal trefnou přezdívku „tukový magnet“ a začal si razit cestu v konzumním vyspělém světě plném různých potravinových lákadel. A lidé mu dopřávají sluchu!

Co všechno chitosan umí

Prokazatelně při pravidelné konzumaci bude ukrajovat z vaší hmotnosti, protože snižuje počet kalorií díky schopnosti rychle a účinně vyvádět tuky stolicí z těla ven. Jako bonus vám bude udržovat zdravou hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi. Automaticky sníží pocit hladu, protože ve spojení s vodou vám pěkně vyplní váš žaludek. Normalizuje trávení, zaslouží se o pravidelné vyprazdňování vašeho tlustého střeva a předejde nepříjemnému pocitu pálení žáhy, který za svůj život potká skoro každého člověka.


Pokud jste také zarputilí odpůrci chemických přípravků na pravidelné ošetřování ústní dutiny, i tady vás chitosan příjemně překvapí. Večerní výplach likviduje zubní plak a má velmi dobrý vliv na minimalizaci tvorby zubního kazu.

Jak chitosan získat

Zdravý rozum velí probrat zapadlou sbírku mušlí od loňského pobytu u moře nebo se plácnout přes kapsu a koupit si čerstvě nalovené krevety či celého kraba a schránky rozdrtit na prášek. Tak to by vám, bohužel, nebylo nic platné, protože kvalitní chitosan se musí upravit zvláštním způsobem tak, aby se mohl rychle rozpustit v žaludeční kyselině. Doporučený časový údaj užití před jídlem by měl být pro vás tím nejdůležitějším ukazatelem kvalitního přípravku. Čím kratší, tím dokonale zpracovanější výrobek máte před sebou.

Jakými pravidly se řídit při užívání tohoto doplňku stravy

Kapsle zpracovaného chitosanu se polyká podle pokynů výrobce a musí se hodně zapít nejlépe obyčejnou vodou. Doporučené denní dávky jsou 1 až 3 g, přičemž u štíhlých lidí a při preventivním podávání může být dávka poloviční. Můžete ho brát jednorázově na pár dnů, ale i několik týdnů a měsíců. Pokud užíváte léky, měl by být dodržován minimálně dvouhodinový odstup od chitosanu. Pro lepší a výraznější efekt se doporučuje přidat kvalitní vitamín C.
 

Chitosan ale není vhodný pro všechny! Zákaz užívání platí pro zvláště opečovávané skupiny lidí. Rozhodně by ho neměly konzumovat děti a těhotné i kojící ženy! Obezřetní by měli být i pacienti, kteří pravidelně užívají léky na ředění krve.

Chitosan vám pomůže předejít přibírání na váze po Vánocích

Tak si je letos užijte do sytosti. Vždyť je to jednou do roka! Aby vás nepříjemně nepřekvapila v lednu ručička na vaší váze, zkuste si vzít na pomoc přírodní chitosan. A když mu na začátku roku sami pomůžete zdravým jídelníčkem a trochou pohybu, nepřestanete se divit, co to s vaším tělem udělá!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 9105b2f3bd3370d40323a4bcde6596d96d12bf1a
Obrázek: ab0947ce7da3c3827beb151c3ce3d639dd2dcd6d
Obrázek: efb7c02e8d32a00b1cc59fde624f8bb97197e8e6
Obrázek: faffd32d8b30c3fb05cec6e5661bcd167a4f27b3
Obrázek: 1e1f4c6163b4b084e86ff7caa31939b35ab3ae63