Udělejte si elixír z drahých kamenů!

Už jste zkusili gemoterapii? Pokud ne, přečtěte si návod, jaký kámen si vybrat, aby vám dobře sloužil. Nejprve ale něco málo k definici, co je to vlastně gemoterapie. Jedná se o léčbu drahými kameny. Principem je, že částečky hmoty minerálů prostupují skrze pokožku do lidského těla a mohou ho tím i ovlivňovat. O účincích na naše zdraví není pochyb. Dokonce již v sedmdesátých letech 20. století doporučila Světová zdravotnická organizace (WHO) studium a využívání starých tradičních technik jako je využití kamenů k léčbě a terapii.

Obrázek: ce081d5539215af1430a95a63e18a7870b4d9175
Zdroj: pexels.com

Jak velký kámen si mám vybrat?

Jednoduchá odpověď, je to zcela jedno. Aneb jak se říká - na velikosti nezáleží.
 

Jaký by měl kámen být?

Na to existuje zcela jednoznačná odpověď, rozhodně pravý, ne syntetický. Bohužel v dnešní době je známá syntéza téměř všech drahých kamenů. Typickým příkladem je rubín, protože sehnat kvalitní přírodní kámen je problém a často jsou umělé prodávané jako ty pravé!
 

Jak by měl být kámen zpracován?

Pro léčebné účely je nejlepší způsob opracování kamene tzv. tamblování a tromlování kamene. Je to speciální technika opracování, kdy dochází k ohlazování ve mlecích a třepacích zařízeních. Pokud se drahý kámen brousí, pak je nejlepší brus, který koncentruje energii kamene do jednoho místa, ideálně do tvaru pyramidy. Dalším oblíbeným zpracováním je do tvaru tzv. mugle, tvaru brouka skarabea.
 

Jaký šperk je nejvhodnější?

Pokud je kámen zasazený do šperku, pak si vyberte kámen bez podložení kovem, aby měl kámen kontakt s pokožkou vlastníka! Ideální je závěs na krk, náhrdelník. Pokud je používán kov, tak jedině hodnotný. To znamená používat platinu, zlato a stříbro. Je možné ještě akceptovat ocel a titan. Ostatní kovy účinky kamene ruší.
 

Jaký šperk je naopak nevhodný?

Určitě si nekupujte, i když je vzhledově velmi oblíbený, kámen umístěný v kovové kleci či pavučince. Protože klec z drátů kompletní ruší účinek kamenů!
 

Pozor! Drahý kámen se nepůjčuje

Ostatně jako více věcí, že, milé dámy. Kámen by měl mít vždy jen jednoho vlastníka. Nikdy by neměl být půjčován jiným osobám! Navíc byste si ho měli vybrat podle své intuice, který se vám nejvíce líbí jako první.
 

Očista drahých kamenů

Pokud dostanete drahý kámen, měli byste ho prvotně očistit od vlivů, kterým byl předtím vystaven. Nejjednodušší je ponořit minimálně přes noc kámen do mírně osolené vody.
 

Vyrobte si elixír z drahých kamenů!

Elixír z drahých kamenů je teď velká móda. Ještě o tom nevíte? Dělá se z kamenů, které se dají koupit už správně dle druhu kamenů namixované. Jednodušší a hlavně levnější varianta je udělat si ho doma. Kámen umístíte do absolutně čisté vody na dobu 2 týdnů. Nádobu nejlépe skleněnou umístěte na slunce s výjimkou těchto kamenů, které naopak chtějí svit měsíce: adulár, perla, křemen. Dobré je nádobu občas protřepat. Elixír pak užívejte vnitřně 3 -10 kapek třikrát denně. Nádoba s kamenem by neměla nikdy stát na plastové nebo cementové podložce, pozor na to!

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: bd0a63e92b57368d49ceabd63d412fed5d4081ba
Obrázek: 40c0f85bca5e0f48e9817c1cc5b488ed81ca9020
Obrázek: 5 tipů jak na jarní úklid
Obrázek: e8d21103b1a52eafbce0b1f660c76e6865fc75b8
Obrázek: df0e612f7228d3d5dabd6069310aa5da7c0804fd