Opravdu vás "oil pulling" zbaví zdravotních potíží?

Tuhle ayurvédskou techniku si zamilujete! Nejen že udrží zdravou a krásnou vaší ústní dutinu, ale detoxikuje celý organismus. Oil pulling je stará technika, kterou objevuje čím dál tím více lidí, a pějí na ní ódy. Zkuste to i vy a vyzkoušejte si účinky této jednoduché metody na vlastní kůži.

Obrázek: bddbb0614592456fd7aab747c1265ecbbacb8b50
Zdroj: pixabay.com

Co je to oil pulling?

Toto spojení se dá přeložit jako převalování, vyplachování úst olejem. Zděsili jste se? Není třeba... 

Čím vyplachovat, kdy a jak dlouho?

Co se týče oleje, měl by být opravdu KVALITNÍ, za studena lisovaný, nejlépe ze semínek - sezamový, slunečnicový, konopný, může být ale i kokosový nebo olivový. Ideální čas na tuto proceduru je ráno a večer před čištěním zubů, je to navíc doba, kdy byste měli mít prázdný žaludek. Vhodné množství je zhruba polévková lžíce oleje, pokud ovšem začínáte, dejte si ho raději méně, dokud si nezvyknete na pocit oleje v ústech a na převalování oleje. Ze začátku to může být lehce nepříjemné.

Jednoduše si tedy ráno po probuzení vložíte do úst lžičku oleje a začnete s ním pracovat podobně, jako když používáte ústní vodu. Je třeba, aby se olej v ústech celou dobu pohyboval, a to nejlépe po dobu 15-20 minut. Ano, je to dost. Ze začátku budete rádi, že vydržíte 3 minuty. Je to na vás, vašem pocitu a tréninku.

Po uplynutí doby převalování oleje ho VYPLIVNĚTE! Je nežádoucí olej polykat, vrátily by se do těla všechny vyplavené toxiny. Vyplivněte olej nejlépe do pytlíku a vyhoďte ho.

Poté si vyčistěte zuby i jazyk běžným způsobem nebo si alespoň vypláchněte pusu, aby se dostaly z dutiny ústní veškeré toxické látky.

K čemu je to dobré?

Na některé věci současná "medicína" nezná odpovědi. Přijde mi ale důležité to, že daná věc funguje a je potvrzena tisíci případy. Co tedy oil pulling dokáže - bělí zuby a ochraňuje dásně, příznivě působí na paradentózu, brání vzniku zubního plaku a odstraňuje zápach z úst - to můžete pozorovat po prvním či pár vypláchnutích.

Podle ayurvédy se začne pravá síla této techniky projevovat až při dlouhodobějším "užívání". Měla by pozitivně působit na několik desítek potíží našeho těla, ať už se jedná o bolest hlavy, zánětlivá onemocnění, cukrovku nebo akné. Postupně nastává celková detoxikace organismu, zlepšení imunitního systému, trávení, pokožky, zmírnění dlouhodobých nemocí apod.

Není nad vlastní zkušenost

Jediné, co vám můžu říct, že je tato metoda skvělá. Je to zábava. Ze začátku je to zvláštní, po ránu až nepříjemné, ale efekt začnete pozorovat okamžitě, minimálně na zubech. 

Z vlastní zkušenosti:

1) Olej převalujte v klidu tak, aby vás po pár minutách nebolela pusa a čelisti.

2) Pokud máte potřebu olej v průběhu vyplivnout, udělejte to, vezměte si olej nový a "došprudlejte" svůj obvyklý čas.

3) Neplivejte olej do odpadu, zbytečně se vám bude zanášet :)

4) Po vyplivnutí oleje si opravdu vyčistěte zuby.

Zařaďte oil pulling do své denní rutiny a pozorujte, jaké změny se budou dít.

Reklama

Podobné články

Obrázek: deec0a1d8df79e429e2ff89ad895969d1a1b58c8
Obrázek: jak začít jíst zdravě
Obrázek: 1d4286c99ac191cf47bb7c6a6af99078c405f6db
Obrázek: 75c40982d21d160557bca508e34a9240d55f39d6
Obrázek: a534af19635aafedb80ea94d2d5b928d04e3dc26